Uitvaart regelen

Als iemand is overleden, staat de wereld even stil. Toch moeten er veel beslissingen genomen worden. Als uitvaartverzorgers nemen wij hier samen met u de tijd voor. Want niet alle keuzes hoeven op één dag gemaakt te worden. Monuta Jonker & Rengers wil u tijdens deze moeilijke periode tot steun zijn en u alles rondom de uitvaartverzorging uit handen nemen. Daarbij staan u en uw wensen centraal. Ons doel is u te helpen en samen tot een mooi en waardevol afscheid te komen. Heeft u ons nodig om de uitvaart te helpen regelen in IJmuiden of elders in Aerdenhout en de gemeenten Velsen en Bloemendaal? Dan kunt u ons dag en nacht bellen: 0255 - 72 91 00 voor IJmuiden, Driehuis en Velsen-Zuid & 023 - 526 03 27 voor Santpoort, Velserbroek, Bloemendaal en Aerdenhout (ook om een overlijden te melden).

 

Neem contact op om een uitvaart te regelen

Begrafenis of crematie?

De keuze voor begraven of cremeren is een persoonlijke. Mensen die kiezen voor een begrafenis doen dit vaak om een plek te houden om naar terug te keren. Een belangrijk anker in de periode van rouw die volgt. Er zijn ook veel mensen die de voorkeur geven aan een crematie. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende manieren om de as van een overledene en mooie bestemming te geven. Voor u is het belangrijk om te weten dat wij nauwe contacten onderhouden met alle begraafplaatsen in de regio IJmuiden, Bloemendaal, Aerdenhout en Velsen. Zoals met Begraafplaats en Crematorium Westerveld in Driehuis, en de Algemene Begraafplaats Bloemendaal en Bennebroek. Aangezien de mogelijkheden rondom de uitvaart legio zijn en iedere locatie een eigen karakter heeft, informeren wij u hierover graag in een persoonlijk gesprek.

 

Astrid Rengers heeft ons begeleid. Ze heeft mij door haar hulp zo goed door die moeilijke week geholpen dat ik niet anders kan dan daar goed op terugkijken.” - mevrouw Van der Hijden

Inventarisatie van uw wensen

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we samen de belangrijkste zaken. Zoals de opbaarlocatie, de keuzen voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart. We staan ook uitgebreid stil bij eventuele wensen voor een kerkdienst, een condoleance, de rouwkaart, de rouwadvertentie en het rouwvervoer tijdens de uitvaart. Ook hoeft u zich niet druk te maken over het regelen van de liturgie en het aangeven van het overlijden bij de burgerlijke stand. Wij als uitvaartverzorgers vinden dat dit onderdeel is van onze uitvaartverzorging. In de dagen die volgen, onderhouden we dagelijks contact met u. Zodat u de tijd kunt nemen die nodig is om de invulling van de uitvaart te bepalen. Stap voor stap en van dag tot dag bereiden wij alles tot in de puntjes voor. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn.

Laatste verzorging

Na het overlijden vindt de laatste verzorging plaats. Dit noemt men ook wel afleggen. Het lichaam van de overledene wordt gewassen, gekleed en verzorgd. Steeds vaker helpen nabestaanden hierbij. Dit kan helpen in het rouwproces. U bepaalt zelf of en hoe u bij de laatste verzorging wilt helpen. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van nabestaanden hierbij. En we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van onze uitvaartverzorging in IJmuiden, Bloemendaal en omgeving.

De opbaring

Voor veel mensen is de opbaring van een overledene een moment om afscheid te nemen. Opbaren kan tegenwoordig op verschillende manieren. Thuis, in een uitvaartcentrum, of op een (voor de overledene) speciale locatie. Alle mogelijkheden nemen we met u door. Mocht u de voorkeur geven aan een locatie buiten een uitvaartcentrum, dan regelen wij daarvoor alle zaken die nodig zijn.

Een draaiboek met heldere afspraken

Aan de hand van ons eerste gesprek maken wij een samenvatting van de afspraken en een begroting, zodat u een beeld krijgt van de kosten van de uitvaart. Speciale wensen rondom de uitvaartverzorging kunnen we altijd nog inpassen. Denkt u aan een bijzondere kist, livemuziek bij de uitvaart of speciaal vervoer. Het draaiboek voor de uitvaartplechtigheid wordt in de dagen die volgen helemaal ingevuld. Heeft u nog andere wensen voor onze uitvaartverzorging in IJmuiden en omgeving, dan vernemen we dit graag.

Een vaste contactpersoon

Wij hebben er alle begrip voor dat er veel op u af komt bij een uitvaart. En dat juist in een periode waarin u ook de nodige rust kunt gebruiken. Dankzij onze ervaring weten wij welke zaken we het eerst met u moeten bespreken en wat nog even kan wachten. Zo kunt u weloverwogen keuzes maken. U heeft daarbij één contactpersoon die u bijstaat: van het eerste gesprek tot en met de uitvaart én daarna. Johan Jonker of Astrid Rengers zorgt ervoor dat u zich in alle rust kunt voorbereiden op de uitvaart in IJmuiden en elders in de gemeenten Bloemendaal en Velsen.

 

We zijn heel goed geholpen en netjes.” – mevrouw Van Zutphen

Intensieve nazorg

Na de uitvaart nemen wij weer contact met u op. Om te horen hoe het nu met u gaat en even met u na te praten. Wij horen graag of onze uitvaartverzorging naar wens is verlopen en of u nog ergens behoefte aan heeft. Samen bespreken we welke keuzes u nog moet maken en wat wij daarin voor u kunnen betekenen. Zo kunnen we u helpen met de tekst voor de dankbetuiging, het grafmonument of de bestemming van de as. Het kan heel passend zijn om de as bijvoorbeeld te verstrooien op een voor u speciale plek in IJmuiden of elders, zoals in de duinen of bij het strand. Als u dit op prijs stelt, geven wij u tevens nog advies voor professionele hulp bij rouwverwerking.

Over de kosten van een uitvaart

Veel mensen denken dat bij een mooi en waardig afscheid de kosten van de uitvaart hoog zullen zijn. Maar dat hoeft niet. Het een en ander is geheel afhankelijk van uw wensen. Wij verzorgen met evenveel aandacht en oog voor detail ook een intiem en persoonlijk afscheid voor een klein budget. Dat kan heel goed. We kunnen bijvoorbeeld de familiekamer van Crematorium Westerveld of Haarlem voor u reserveren. Hier kunt u met een klein gezelschap op intieme wijze afscheid nemen. Maar u kunt ook thuis in bijvoorbeeld IJmuiden de uitvaart laten plaatsvinden. Dat is net zo mooi als in een uitvaartcentrum of kerk. En misschien nog wel mooier, omdat het intiemer is en u hier alle rust heeft om van de overledene afscheid te nemen. Onze uitvaartverzorging is er voor iedereen, ongeacht het budget. Samen met u bepalen we wat de kosten van de uitvaart mogen zijn.

Wilt u contact opnemen?

Kunt u onze hulp gebruiken rondom een uitvaart in IJmuiden of elders in de omgeving? Dan staan wij met onze uitvaartverzorging graag tot uw dienst. U kunt gerust contact met ons opnemen, bijvoorbeeld door te bellen naar 0255 - 72 91 00 of 023 - 526 03 27. We zijn er voor u: voor, tijdens en na de uitvaart.

Waarom Monuta Jonker en Rengers?

  • Uw wensen, ons vertrekpunt
  • Een contactpersoon de gehele uitvaart
  • Voor ieder budget een mooi afscheid
  • Goede gesprekspartners met oog voor detail
  • Voor iedereen: met of zonder verzekering

Werkgebied

Aerdenhout, Bloemendaal, Bloemendaal Aan Zee, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Zuid, Velserbroek.