Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0255 - 729 100
Klanten waarderen de dienstverlening van Monuta Jonker & Rengers gemiddeld met een 9.7

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Gebaseerd op 10 recensies.

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Uitvaart in Bloemendaal en IJmuiden

Na een overlijden komt er veel op u af. Monuta Jonker & Rengers biedt tijdens deze moeilijke periode steun. Wij verzorgen maar één uitvaart per keer, zodat we alle tijd voor u hebben. Samen bekijken we wat er allemaal moet en kan worden geregeld rondom de uitvaart en ontzorgen we u. Zo kunt u zich volledig richten op het nemen van afscheid, zodat u hier later met een goed gevoel op kunt terugkijken. Dat is de eerste stap in de richting van een goed rouwproces. Uw wensen staan bij ons centraal. Wij maken grootse plechtigheden mogelijk, maar kunnen even goed een begrafenis of crematie met intieme sfeer verzorgen. Samen zorgen wij ervoor dat het afscheid een mooie herinnering wordt. Wij zijn er voor u. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent. Voor ieder budget verzorgen wij de uitvaart in IJmuiden, Velsen en Bloemendaal.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
Monuta Jonker en Rengers uitvaartcentrum
Afscheidshuis Bloemendaal
Bergweg 60
2061 KB Bloemendaal
Image
Monuta Jonker en Rengers crematie regelen
Monuta Jonker en Rengers
Kanaaldijk 227
1975 A IJmuiden
Wij kunnen voor ieder budget een uitvaart verzorgen. Bel ons of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer over het proces
Image
Astrid Rengers Monuta
Uitvaartverzorger

Astrid

Rengers

Lees meer over Astrid
Image
Johan Jonker Monuta
Uitvaartverzorger

Johan

Jonker

Lees meer over Johan
Image
Monuta Jonker en Rengers uitvaartcentrum

Afscheidshuis Bloemendaal

Monuta Jonker & Rengers is gevestigd in het Afscheidshuis Bloemendaal. Vanuit dit afscheidshuis kunt u in huiselijke sfeer afscheid nemen van een overleden dierbare in de dagen voor de uitvaart. U kunt hier in alle rust afscheid nemen vanuit een van de twee afscheidskamers (waarvan één 24 uur toegankelijk) is. Het afscheidshuis heeft voldoende parkeergelegenheid, wifi en een keukenblokje met koffie en thee mogelijkheden. Wilt u liever afscheid nemen op een andere plek? Dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.
Ons uitvaartcentrum
Lokale
partners
Meest
gestelde
vragen
Bekijk alle vragen
Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Ik wil graag mijn uitvaartwensen vastleggen. Waar kan ik dit doen?
Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen ook vrijblijvend bespreken met een uitvaartverzorger via een voorgesprek. Als u een afspraak maakt, vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.
Binnen welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta Jonker & Rengers?
U kunt terecht bij Monuta Jonker & Rengers voor het regelen van een uitvaart in de plaatsen Aerdenhout, Bloemendaal, Bloemendaal Aan Zee, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Zuid en Velserbroek. Op verzoek kan Monuta Jonker en Rengers de uitvaart ook buiten deze plaatsen verzorgen.
Ik ben op zoek naar een Monuta uitvaartcentrum in IJmuiden. Waar kan ik terecht?
Monuta Jonker & Rengers heeft geen uitvaartcentrum in IJmuiden, maar is gevestigd in het afscheidshuis Bloemendaal. Vanuit dit afscheidshuis kunt u in huiselijke sfeer afscheid nemen van een overleden dierbare in de dagen voor de uitvaart. U kunt hier in alle rust afscheid nemen vanuit een van de twee afscheidskamers (waarvan één 24 uur toegankelijk) is. Het afscheidshuis heeft voldoende parkeergelegenheid, wifi en een keukenblokje met koffie en thee mogelijkheden. Wilt u liever afscheid nemen op een andere plek? Dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.