Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0255 - 729 100

Recente beoordelingen

9,6

Gebaseerd op 17 beoordelingen.
100% beveelt ons aan.

Daphne Schurgers
02-01-2024

Astrid Rengers heeft mij ontzettend goed geholpen bij de uitvaart. Een fijn persoon die haar taken tot in de puntjes heeft verzorgd. Behulpzaam en vriendelijk ook na de uitvaart .

Lees meer

jeanette van son
02-06-2023

wat een geweldige vrouw..weet waar ze het over heeft.stelt je in een moeilijke tijd op je gemak en helpt waar nodig is

Lees meer

Astrid
21-10-2022

Heel blij met hoe alles is verlopen. Zij hebben onze zorgen over genomen waar nodig.

Lees meer

Bekijk alle recensies

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Uitvaart in Bloemendaal en IJmuiden

Na een overlijden komt er veel op u af. Monuta Jonker & Rengers biedt tijdens deze moeilijke periode steun. Wij verzorgen maar één uitvaart per keer, zodat we alle tijd voor u hebben. Samen bekijken we wat er allemaal moet en kan worden geregeld rondom de uitvaart en ontzorgen we u. Zo kunt u zich volledig richten op het nemen van afscheid, zodat u hier later met een goed gevoel op kunt terugkijken. Dat is de eerste stap in de richting van een goed rouwproces. Uw wensen staan bij ons centraal. Wij maken grootse plechtigheden mogelijk, maar kunnen even goed een begrafenis of crematie met intieme sfeer verzorgen. Samen zorgen wij ervoor dat het afscheid een mooie herinnering wordt. Wij zijn er voor u. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent. Voor ieder budget verzorgen wij de uitvaart in IJmuiden, Velsen en Bloemendaal.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
Monuta Jonker en Rengers uitvaartcentrum
Afscheidshuis Bloemendaal
Bergweg 60
2061 KB Bloemendaal
Image
Monuta Jonker en Rengers crematie regelen
Monuta Jonker en Rengers
Kanaaldijk 227
1975 A IJmuiden
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 7.000 en de € 11.000. Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf € 3.195. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer
Image
Astrid Rengers
Uitvaartverzorger

Astrid

Rengers

Lees meer over Astrid

Image
Monuta Johan Jonker
Uitvaartverzorger

Johan

Jonker

Lees meer over Johan

Image
Uitvaartcentrum Bloemendaal Jonker en Rengers Monuta buitenzijde

Afscheidshuis Bloemendaal

Monuta Jonker & Rengers is gevestigd in het Afscheidshuis Bloemendaal. Vanuit dit afscheidshuis kunt u in huiselijke sfeer afscheid nemen van een overleden dierbare in de dagen voor de uitvaart. U kunt hier in alle rust afscheid nemen vanuit een van de twee afscheidskamers (waarvan één 24 uur toegankelijk) is. Het afscheidshuis heeft voldoende parkeergelegenheid, wifi en een keukenblokje met koffie en thee mogelijkheden. Wilt u liever afscheid nemen op een andere plek? Dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk. Wij zorgen voor een gepaste uitvaart in IJmuiden, Velsen en Bloemendaal.
Meer over ons uitvaartcentrum

Vijf klantbeloften van Monuta

1
Altijd een persoonlijk afscheid
Wij maken van elk afscheid een persoonlijk afscheid. Precies zoals u het wilt. Dat begint met duidelijkheid. Daarom kunt u bij ons uw uitvaartwensen vastleggen. Online of in een persoonlijk gesprek met één van onze vakmensen.
2
Eén vertrouwd gezicht
Afscheid is meer dan een uitvaart alleen. Wij zorgen hierbij, van begin tot het eind, voor één vast aanspreekpunt. Eén vertrouwd gezicht. Iemand die de tijd neemt, luistert en meedenkt. En altijd rechtstreeks bereikbaar is voor al uw vragen.
3
Liefdevolle verzorging
Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om iedereen persoonlijk en liefdevol te verzorgen. Met de juiste aandacht en respect. Als u wilt, kunt u bij dit bijzondere moment aanwezig zijn en assisteren. Ook zorgen wij voor een liefdevolle opbaring, bij u thuis, in het uitvaartcentrum of op een andere door u gekozen plek.
4
Een persoonlijk draaiboek
Alles wat we met u afspreken, leggen we vast in een persoonlijk draaiboek. Zo heeft u stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. Dat geeft rust en houvast rondom het afscheid.
5
Geen financiële verrassingen
We geven u helder inzicht in alle mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Zo houdt u het overzicht en kunt u kiezen wat het beste bij u past. U ontvangt vooraf altijd een heldere prijsopgave. En wij garanderen geen financiële verrassingen achteraf.
Lokale
partners
Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Ik wil graag mijn uitvaartwensen vastleggen. Waar kan ik dit doen?
Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen ook vrijblijvend bespreken met een uitvaartverzorger via een voorgesprek. Als u een afspraak maakt, vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.
Binnen welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta Jonker & Rengers?
U kunt terecht bij Monuta Jonker & Rengers voor het regelen van een uitvaart in de plaatsen Aerdenhout, Bloemendaal, Bloemendaal Aan Zee, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Zuid en Velserbroek. Op verzoek kan Monuta Jonker en Rengers de uitvaart ook buiten deze plaatsen verzorgen.
Ik ben op zoek naar een Monuta uitvaartcentrum in IJmuiden. Waar kan ik terecht?
Monuta Jonker & Rengers heeft geen uitvaartcentrum in IJmuiden, maar is gevestigd in het afscheidshuis Bloemendaal. Vanuit dit afscheidshuis kunt u in huiselijke sfeer afscheid nemen van een overleden dierbare in de dagen voor de uitvaart. U kunt hier in alle rust afscheid nemen vanuit een van de twee afscheidskamers (waarvan één 24 uur toegankelijk) is. Het afscheidshuis heeft voldoende parkeergelegenheid, wifi en een keukenblokje met koffie en thee mogelijkheden. Wilt u liever afscheid nemen op een andere plek? Dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.