Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
045 - 531 3197

Uitvaartcentrum in Kerkrade

Monuta in Kerkrade is gevestigd in het pand van het Monuta crematorium Schifferheide in Kerkrade, gelegen aan de Schifferheidestraat 7. Op Schifferheide vindt u een crematorium en begraafplaats, die beide beheerd worden door Monuta. Door de samenwerking met het crematorium, is de mogelijkheid aanwezig voor het houden van diensten en koffietafels in de aula en koffiekamer van het crematorium.
Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak
Image
Crematorium en Begraafplaats Schifferheide

Rouwkamers

U kunt in ons uitvaartcentrum in Kerkrade kiezen voor een traditionele opbaring met vaste afscheidstijden. In ons uitvaartcentrum vindt u alle faciliteiten die u nodig heeft, zoals een toilet, koffie en thee. 

045 - 531 3197
Image
Crematorium en Begraafplaats Schifferheide
Image
Crematorium Schifferheide
Image
Begraafplaats Schifferheide
Image
Crematorium Schifferheide

Aula

De aula van het crematorium is stijlvol ingericht en heeft een open en lichte uitstraling. Er zijn 95 zitplaatsen en een ruim aantal staanplaatsen. Hierdoor zijn er diensten voor kleine en grote groepen mogelijk in de aula. Ook is de ruimte goed toegankelijk voor mindervaliden. Persoonlijk afscheid nemen staat centraal tijdens de plechtigheid. U mag de plechtigheid dan ook geheel naar eigen wens invullen. Bijvoorbeeld met (live)muziek, sprekers en eigen rituelen. Mensen van elke cultuur en religie kunnen bij ons op een traditionele manier afscheid nemen van hun dierbare. U kunt zelfs gebruik maken van het buitenterras bij mooi weer.

045 - 531 3197
Image
Crematorium Schifferheide
Image
Crematorium en Begraafplaats Schifferheide

Koffiekamer

U kunt de koffiekamer van het crematorium na de crematie of begrafenis gebruiken, maar ook voor uw condoleancebezoeken op de avond voor het afscheid. De koffiekamer is net als de aula stijlvol ingericht en heeft een open en lichte uitstraling. Aan de koffiekamer bevindt zich een balkon. Vanaf hier kunt u optimaal genieten van ons uitzicht. Er zijn 65 zitplaatsen en voor bijeenkomsten tot 100 personen plaatsen we statafels bij. De catering vanuit de koffiekamer is zeer divers en uitgebreid. Van generatie op generatie wordt er koffie met verscheidene vers gesmeerde broodjes en Limburgse vlaai geserveerd. Deze traditie houden wij in stand, maar er is bij ons meer mogelijk. U kunt hierbij denken aan heerlijke (Limburgse) borrelhapjes, hapjes of tapas uit het favoriete vakantieland van uw overleden dierbare, met daarbij een glas wijn of een vers getapt glas bier.

045 - 531 3197