Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
045 - 531 3197

Team Monuta
in Kerkrade

Onze uitvaartverzorgers

Guido Waltmans

Sinds 1 augustus 2016 ben ik werkzaam bij Monuta als uitvaartverzorger. Maar vanaf 2004 ben ik al werkzaam in de uitvaartbranche. Ik ben begonnen als logistiek medewerker, verzorgde thuisopbaringen en de laatste verzorging van een overledene. Dit heb ik ruim 10 jaar gedaan. Daarna ben ik mijzelf gaan ontwikkelen tot uitvaartbegeleider. Zo kon ik samen met de nabestaanden een passend en mooi afscheid vormgeven. Er “gewoon” zijn en een luisterend oor hebben is zo belangrijk. Ik vind het belangrijk om in alle rust en aandacht een helpende hand te bieden. Te adviseren en ondersteunen waar nodig en begeleiden tijdens het afscheid. Een afscheid met een goed gevoel, dat is belangrijk. Ik sta er dan ook voor dat de wensen van de overledene en nabestaanden op een goede en respectvolle manier ten uitvoer worden gebracht. Heeft u behoefte aan meer informatie of een persoonlijk gesprek? Neemt u dan gerust, geheel vrijblijvend, contact met mij op.

Huub Cleven

Waarom ik uitvaartverzorger een mooi beroep vind? Vanwege de veelzijdigheid. Maar ook omdat je een belangrijke helpende hand biedt in één van de moeilijkste fases in een mensenleven. Wat ik belangrijk vind in mijn vak, is dat je jezelf blijft en geen rol speelt. Dat je weet wat je plaats is; de ene keer prominent als regisseur en de ander keer wat meer op de achtergrond. Je moet er feeling voor hebben en de situaties goed kunnen inschatten. Ik weet dat ik het goed heb gedaan als nabestaanden zeggen: ‘’Je voelde het goed aan, je was niet aanwezig, maar wel wanneer we je nodig hadden.’ Daarnaast spelen een flinke dosis stressbestendigheid, accuratesse en improvisatievermogen een belangrijke rol.

Mona Slob

Ik wist toen ik een jaar of zeven was al dat ik uitvaartverzorger wilde worden. Een beroep voor mannen met een hoge hoed, volgens mijn moeder. Maar na wat omwegen maakte ik mijn droom waar, inmiddels alweer bijna 17 jaar geleden. Het vak van uitvaartverzorger past goed bij me. Want het regelen van een uitvaart moet met zorg gebeuren. Nabestaanden moeten soms onder emotionele druk beslissingen nemen. Goede voorbereiding brengt rust en ruimte tot rouw en verwerking, maar het schept ook een band. Ook nazorg vind ik belangrijk, hier besteed ik veel tijd aan. Vaak weten nabestaanden precies hoe een afscheid eruit moet zien. Ik draag soms ideeën aan om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Samen zoeken we naar hetgeen het best bij uw overleden dierbare past. Is dit een dienst in het dialect? Dan doe ik dat graag. Wilt u me leren kennen en uw wensen met mij bespreken? Of gewoon een informatief gesprek? Neem gerust contact met mij op.

Huub Beuskens

Iedereen krijgt helaas ooit te maken met dat waar men het liefst niet over nadenkt. Afscheid nemen van een dierbare.
Uit eigen ervaring durf ik te stellen dat wanneer men dankbaar en tevreden terug kan kijken op een mooi afscheid, dit een enorme voorsprong geeft in het rouwverwerkingsproces. Dit was voor mij dan ook de bevestiging om te kiezen voor dit prachtige en dankbare beroep, waarin je iets voor mensen kunt betekenen.

Net als ieder mens is iedere situatie, en dus ook ieder afscheid, uniek. Het afscheid moet dan ook passend zijn voor u als nabestaanden, maar zeker ook een spiegeling zijn van uw dierbare overledene. Een persoonlijk afscheid geniet daarom mijn voorkeur. Ook een afscheidsdienst in het dialect behoort daarbij tot de mogelijkheden. Of dit nu een klein en intiem afscheid moet worden, of juist een groots afscheid waarbij aan het ondenkbare gedacht moet worden.

Graag wil ik hierover met u meedenken en een afscheid realiseren dat voor u goed voelt. En u vooral ontzorgen en begeleiden in de moeilijke dagen van het verlies van uw dierbare tot aan de dag van het afscheid. Maar zeker ook daarna. De dagen tot aan het definitieve afscheid gaan vaak als een roes aan u voorbij. En er wordt vaak gezegd dat men in deze dagen ‘geleefd’ wordt. Laat mij met u mee-’leven’.

Nicole Kruizinga

10 Jaar geleden heb ik zelf meegemaakt, hoe het is om een dierbare los te moeten laten.
Ik heb ervaren hoe mooi en goed het voor je eigen rouwproces is, om een mooi en waardig afscheid te kunnen geven, voor diegene die je moet missen.
Toen is bij mij het gevoel ontstaan, dat ik hetgeen ik ervaren heb ook voor andere mensen zou willen doen.

Het is zo mooi en dankbaar om er voor mensen te mogen zijn, hen te ondersteunen, zorg uit handen te nemen en aanvoelen waar de behoeftes liggen.
Belangrijk is ook om mee te denken, te kunnen denken in oplossingen en daardoor samen met de familie hun wensen te kunnen omzetten naar het afscheid dat zij voor ogen hebben.

Wilt u graag een keer persoonlijk met mij aan tafel, om uw wensen te bespreken of een informatief gesprek, neem dan gerust contact met mij op.