Uitvaart regelen

Wij realiseren ons dat we u waarschijnlijk ontmoeten op een moment dat u verdrietig en kwetsbaar bent. Onze taak is om dan zorgvuldig te handelen en u alle aandacht en tijd te geven. We luisteren naar uw verhaal en wensen, en vertellen u over de mogelijkheden in de regio Leiderdorp. Op die manier kunnen we samen tot een persoonlijk afscheid komen. Monuta Soek staat voor u klaar als u een uitvaart gaat regelen in Leiderdorp: 071 - 573 08 34 (dag en nacht bereikbaar).

Professionele uitvaartverzorging

Bij het regelen van een uitvaart komt meer kijken dan u denkt. Daarom zijn wij er in deze moeilijke periode voor u. Na het overlijdenkomen we bij u langs om de eerste praktische zaken te regelen. Dit gesprek kan natuurlijk ook plaatsvinden in ons uitvaartcentrum of kantoor. In de dagen erna geven we samen vorm aan het afscheid. Professionaliteit en zorgvuldigheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Onze uitvaartverzorging voldoet dan ook strenge kwaliteitseisen, die zijn gesteld door het Keurmerk Uitvaartzorg.

Prettige adviseur met veel ervaring en vakkennis, waarbij ook veel ruimte is geweest voor persoonlijke wensen/invulling. Goede begeleiding, één contactpersoon die elke dag langskwam. Ook na afloop aandacht voor goede administratieve afhandeling.” – mevrouw Van Tongeren - Hartman

Begrafenis of crematie?

Steeds meer mensen verkiezen een crematie boven een begrafenis. Uiteraard zijn beide opties mogelijk in Leiderdorp. Alles kan als het gaat om uitvaartverzorging en het afscheid zelf. Van een traditionele dienst in de kerk tot een informeel afscheid in ons sfeervol uitvaartcentrum in Leiderdorp of feestelijke locatie. Wij kennen de mogelijkheden bij uitvaartlocaties, begraafplaatsen en crematoria in uw regio. Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Wij zijn er voor iedereen

Als Monuta Soek zijn we er voor iedereen, ook als u elders of niet verzekerd bent. Wij bieden u in Leiderdorp en omgeving vele mogelijkheden:

 • Voor veteranen hebben we de Monuta Veteranenuitvaart.
 • Een uitvaart ergens anders in het land kunnen wij ook voor u regelen.
 • Qua catering is er veel mogelijk.
 • Onderdeel van onze uitvaartzorg is nazorg en een herdenkingsdienst.

Speciale veteranenuitvaart

Uniek is dat wij als Monuta een veteranenuitvaart bieden. We staan dan in de uitvaart stil bij het bijzondere leven van de overleden veteraan. Omdat hier veel ceremonieel bij komt kijken, maken we gebruik van de kennis van het Team Bijzondere Uitvaarten. Zij weten precies welke regels gelden bij rangen en onderscheidingen. Samen maken we de veteranenuitvaart mogelijk.

Prima begeleiding vanaf het eerste contact tot aan de uitvaart en zelfs de nazorg. In één woord: geweldig, zoals Monuta alles verzorgt.” – Dhr. Koning

Een uitvaart elders kan ook

Hoewel wij als Monuta Soek in Leiderdorp gevestigd zijn, wil dit niet zeggen dat de uitvaart alleen in Leiderdorp kan plaatsvinden. Er hoeft niet per se gekozen te worden voor een uitvaartcentrum, begraafplaats of crematorium in de regio Leiderdorp. Doordat wij onderdeel zijn van een landelijke organisatie, kunnen wij de uitvaart elders ook zonder problemen voor u regelen.

Leidse traditie: witbrood met haring

Leiderdorp en Leiden zijn slechts van elkaar gescheiden door de Zijl en de Oude Rijn. Daardoor zijn veel historische tradities in beide gemeenten bekend. Een voorbeeld is het eten van witbrood en haring op 3 oktober, de dag van het Leidens Ontzet. In sommige families is dit een echte traditie geworden. Het kan mooi zijn om hier op de dag van de uitvaart in Leiderdorp aandacht aan te besteden, bijvoorbeeld met witbrood of haring. Wilt u dat graag, dan zorgen wij ervoor dat dit mogelijk wordt gemaakt.

Zowel de voorbespreking van de uitvaart als de verzorging hiervan is tot mijn volle tevredenheid verlopen. Eventuele ingebrachte wensen zijn uitvoerig besproken. Als er iets niet mogelijk of verstandig zou zijn, werd er door de uitvaartleider een passend alternatief voorgesteld.” – Dhr. Bosch

Nazorg: herdenkingsdiensten

Wanneer we met u een uitvaart regelen, dan maken we samen een aantal intensieve en emotionele dagen mee. Als nabestaande moet u veel beslissingen nemen. Onze dienstverlening stopt niet na de uitvaart.

 • In de weken daarna kunt u nog steeds met uw vragen bij ons terecht.
 • Ook horen wij graag hoe u de periode na het overlijden heeft ervaren.
 • Wij kunnen u helpen met praktische vragen, bijvoorbeeld over het plaatsen van een grafmonument, de asbestemming of het versturen van dankkaarten.

Verder organiseren wij herdenkingsdiensten. Nabestaanden kunnen dan samenkomen om gezamenlijk hun dierbare te herdenken. Wij merken dat hier veel behoefte aan is. Wanneer er een herdenkingsdienst in Leiderdorp staat gepland, ontvangt u hiervoor als nabestaande vanzelf een uitnodiging voor.

Wij zijn er voor u

Spreekt de manier waarop wij een uitvaart regelen in Leiderdorp u aan? Of heeft u hier nog vragen over? Dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch via 071 - 573 08 34 (dag en nacht bereikbaar bij overlijden). Of mailt u naar leiderdorp@monuta.nl.

Neem contact op over een uitvaart regelen

 

Waarom Monuta Soek?

 • Uw wensen staan voor ons centraal
 • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
 • 25 eigen parkeerplaatsen
 • Gelegen naast de begraafplaats
 • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart

Werkgebied

Leiderdorp, Zoeterwoude-Rijndijk en Zoeterwoude-Dorp