Uitvaart regelen

Een uitvaart regelen in mijn werkgebied West- en Midden- Zeeuws-Vlaanderen, waaronder Oostburg, Breskens en Sas van Gent, brengt veel keuzes met zich mee. Denk maar aan de keuze voor cremeren of begraven. Aan een uitvaart in de kerk, op het strand, thuis of op een andere bijzondere locatie. Bijvoorbeeld uw plaatselijke stamcafé, boot, boerenschuur of ergens anders? Welke muziek wilt u? Wat voor catering wilt u? Een kop koffie met cake, Zeeuwse bolus of toch liever het favoriete drankje en eten van uw geliefde? Er is oneindig veel mogelijk en bijna alles kan, denk maar aan een high tea, toosten op het leven, een complete rijsttafel, bitterballen of luxe broodjes en soep.

Als Monuta Isabelle Braem denk ik graag met u mee en help ik u een uitvaart te regelen die passend is bij al jullie wensen. U kunt mij dag en nacht bellen om een overlijden te melden: 0115 – 61 28 81 of via 0117 – 452 309. U kunt mij rechtstreeks bereiken op: 06 – 53 81 14 46.

Ik kom zo snel mogelijk langs

Wanneer een familie mij belt om een overlijden te melden, probeer ik om zo snel mogelijk langs te komen. Ik merk dat de nabestaanden vaak veel vragen hebben. En het geeft rust om gestructureerd praktische zaken rondom de uitvaart te regelen. Zo bespreken we de laatste verzorging, opbaarlocatie en de rouwkaart. Op een later moment gaan we in op de uitvaart zelf en op de invulling daarvan. Ik stem de belangrijkste zaken met u af in ons eerste gesprek. U krijgt vervolgens een samenvatting van de gemaakte afspraken en een kostenbegroting. Stap voor stap help ik u daarna om de uitvaart te regelen.

Thuis opbaren of niet?

Voor veel Zeeuwse families is het fijn om thuis afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Ik kan alles voor de opbaring thuis regelen. Iedere dag kom ik of mijn collega dan even langs om te kijken hoe het gaat. Een andere optie is bijvoorbeeld het uitvaartcentrum in Oostburg of Terneuzen. Het Antonius ziekenhuis beschikt bijvoorbeeld over twee 24-uurskamers en het uitvaartcentrum in Terneuzen heeft er vier. U heeft 24 uur per dag toegang tot deze kamers en u mag dus op ieder gewenst moment uw dierbare bezoeken.

Voor een onvergetelijke herinnering

Dankzij mijn ervaring en samenwerking met regionale en lokale partners kan ik van de uitvaart een unieke, onvergetelijke herinnering maken. Dat doe ik onder andere door echt naar u te luisteren. Ik kom met suggesties. Hield iemand zoveel van zijn tuin bijvoorbeeld in Breskens? Dan stel ik eventueel voor om daar het afscheid te laten plaatsvinden. Was iemand gek op zijn boot? Waarom dan niet een uitvaartboot inschakelen? Geef uw wensen aan mij door en ik zal uitzoeken wat er in de omgeving mogelijk is qua uitvaartverzorging.

 

Omdat het allemaal met veel warmte gegaan is. En geheel zoals wij het graag wilde. En zo’n mooi gebaar dat er allemaal zonnebloemen in de koffiekamer stonden. Isabelle, je bent een lief en warm mens en je straalt rust uit. Bedankt dat je dit zo mooi voor ons gedaan hebt. - fam. Van den Hurk

Aandacht voor kinderen

Voor mij is het belangrijk dat er ook aandacht is voor de kinderen bij een verlies. Zij verwerken verdriet heel anders dan volwassenen. Dat verschilt ook weer per kind. Ik vind dat we ze eerlijk moeten uitleggen wat er gebeurt is. De dood hoort bij het leven. En het is heel normaal dat je verdriet en gemis voelt na een overlijden. Waar mogelijk en in overleg probeer ik de kinderen te betrekken bij de uitvaart. Tijdens het eerste contact neem ik een presentje mee voor de kinderen, waar ze gelijk mee aan de slag kunnen. Verder kunnen ze onder meer in de dagen voorafgaand en bij de uitvaart:

  • Een tekening maken voor op de rouwkaart of in de kist;
  • Een herinneringsdoosje of -boekje maken;
  • Kaarsjes aansteken voor de overledene;
  • Een gedicht of een verhaal vertellen, zingen of dansen;
  • Helpen met het dragen van de kist (op een baar of met een lint);Bellenblazen of ballonnen opblazen tijdens of na de dienst.

Ook na de uitvaart ben ik er voor u

Mijn uitvaartverzorging stopt niet bij het afscheid zelf. Ook daarna kunt u nog steeds op mij rekenen. Een aantal weken na de uitvaart neem ik weer contact met u op om te horen hoe het met u gaat. Wanneer u bijvoorbeeld nog dankkaarten wilt versturen, kan ik u daarmee helpen. Ook kan ik met u meedenken over de juist vorm van asbestemming. Hiervoor werk ik samen met Uitvaartwinkel.nl, waar u een uitgebreid assortiment aan herinneringsproducten kunt vinden. Alles wordt gratis bij u thuis bezorgd.

 

Goede persoonlijke benadering en medeleven, ook voor kleine kinderen. Maakt goede afspraken en komt ze na. Deskundige begeleiding. Haalt zorgen uit handen. Goede verzorging van het drukwerk. Goede nazorg. – mevrouw Ronner-Torbijn

De kosten voor een uitvaart regelen

Uw wensen bepalen voor een groot deel al de kosten van een uitvaart. Wanneer u grootse wensen heeft, bijvoorbeeld voor een dure locatie met veel gasten en luxe catering, dan zullen de kosten hoger zijn. Wilt u juist een intiem en klein afscheid, dan heeft u minder budget nodig. Afhankelijk van uw wensen moet u toch rekenen op een bedrag tussen de €5.000 en €10.000. U betaalt bijvoorbeeld een vast bedrag voor het opbaren, de laatste verzorging, rouwvervoer, begraven of cremeren. Maar de kosten voor de bloemen, catering, de kist, rouwkaart en advertentie zijn afhankelijk van wat u wilt.

Een vrijblijvende afspraak

Heeft u vragen over mijn uitvaartverzorging in West- en Midden- Zeeuws-Vlaanderen, zoals Oostburg, Breskens, Sas van Gent of andere plaatsen in mijn werkgebied? Of wilt u meer weten over de kosten van een uitvaart? Neem dan contact op met mij. Dit kan telefonisch of tijdens een vrijblijvend en kosteloos persoonlijk gesprek.

 

Neem contact op om een uitvaart te regelen

Waarom Monuta Isabelle Braem?

  • Meelevend en betrokken
  • U krijgt alle rust en ruimte om uw keuzes te maken
  • Een uitvaart kan ook anders, ik denk graag met u mee
  • Professionele begeleiding én nazorg
  • Ook als u niet of elders verzekerd bent

Werkgebied

Aardenburg, Biervliet, Breskens, Cadzand, Eede, Groede, Hoofdplaat, IJzendijke, Nieuwvliet, Oostburg, Retranchement, Schoondijke, Sint Kruis, Sluis, Waterlandkerkje, Zuidzande, Hoek, Philippine, Sas van Gent en Sluiskil