Actueel

Vier bijzondere opbaarlocaties. Wat past eigenlijk bij u?

Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Nabestaanden denken bijvoorbeeld al heel vaak bewust na over welke bloemen, catering en muziek het beste passen bij hun overleden dierbare. Maar de mogelijkheden gaan veel verder. Want wist u dat er ook veel mogelijkheden voor opbaring zijn?

 

Bij opbaren denkt men nog vaak aan een uitvaartcentrum of thuis. Maar past dat wel bij wie de overledene was? Of bij u? Lees waar anderen voor kozen en waarom.

 

Dol op de tuin

Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag Monuta Schiedam

Meer dan 130 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta Schiedam. De taxateurs voerden 76 taxaties uit: vazen, klokken, serviesgoed, maar ook postzegels en munten en schilderijen werden beoordeeld. Er werd geen Rembrandt of van Gogh ontdekt, maar er waren wel verrassingen.

Tevreden over opkomst

Anette Kooij, relatiebeheerder van Monuta Schiedam is erg tevreden over het resultaat: “Wat een mooie opkomst! Hier hadden we niet op durven hopen. We hebben vele bijzondere voorwerpen de revue zien passeren.

Column Mieke Penne

Wanneer een bewoner overlijdt in de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, vragen ze Mieke Penne - uitvaartverzorger bij Monuta Rijnmond - of zij wil helpen bij het vormgeven van de uitvaart. Mieke luistert naar de gebruiken en gewoontes van de familie, maar ook van de bewoners. Ze heeft al 19 jaar ervaring, waardoor de bewoners haar goed kennen en zij precies weet hoe met hen om te gaan. Allen zijn dan ook zeer nauw betrokken bij het vormgeven van de uitvaartplechtigheid.

5 manieren om te besparen op grafkosten

Vergelijken van grafkosten is niet het eerste waar u aan denkt wanneer een dierbare overleden is. Toch kan dit de moeite waard zijn. De grafkosten en onderhoudskosten voor een graf verschillen sterk per gemeente. Daarover kunt u alles lezen in het grafkostenonderzoek van Monuta. Ook hebben we een aantal bespaartips voor u op een rij gezet.

Kerkelijke begraafplaatsen goedkoper

Uitvaartverzorger Judy Tamboer ontvangt eerste Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Op 7 maart 2018 ontvingen vijfentwintig kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta het diploma van het Nationaal Vak examen Uitvaartzorg (NaVU). Het is de eerste keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU voor nieuwe uitvaartverzorgers. Ook Judy Tamboer van Monuta Schiedam mocht dit diploma deze dag in ontvangst nemen.

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. Maar wat kost een uitvaart eigenlijk? Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat een uitvaart kost, of schat de helft van de kosten lager in, stelde budgetvoorlichter Nibud onlangs vast. U kunt natuurlijk kiezen voor een grootse uitvaart op een landgoed met luxe hapjes. Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in uw eigen woonkamer of tuin. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. 

 

7 bijzondere films met een lach en een traan

Een film gaat niet altijd over een sprookje en heeft niet altijd een happy end. Toch zijn deze rolprenten de moeite van het kijken waard. Ze kunnen troost bieden als u een dierbare heeft verloren. Sommige speelfilms kunnen zelfs inspiratie geven voor wat u bij uw eigen uitvaart zou willen. Zo bieden ze een opening om het gesprek met elkaar aan te gaan over de dood en alles daaromheen. Wij geven u tips voor films die u gewoon gezien móet hebben.

Onderzoek: 59 procent van nabestaanden in Zuid-Holland kampt met spijt- en schuldgevoelens na plotseling overlijden dierbare

Maar liefst zestig procent van de Nederlanders die te maken kregen met het overlijden van een dierbare van wie ze geen afscheid hebben kunnen nemen, blijft met vervelende gevoelens achter, zoals spijt en schuld. Onder inwoners van Zuid-Holland bleek dit het geval bij 59 procent. Zo luidt een opvallend resultaat uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van landelijk uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta.

Vindbaarheid van ons uitvaartcentrum

Om ons uitvaartcentrum wat gemakkelijker te kunnen vinden, hebben we aan de lantaarnpaal een Monuta bord geplaatst.  

De Burg. Honnerlage Gretelaan is een zeer lange straat die start vanaf de ’s Gravelandseweg en stopt bij de Troelstralaan. Om ons uitvaartcentrum in Schiedam te vinden, kunt u het beste aansturen vanaf de Nieuwe Damlaan of vanaf de Troelstralaan.