Actueel

Onderzoek: 59 procent van nabestaanden in Zuid-Holland kampt met spijt- en schuldgevoelens na plotseling overlijden dierbare

Maar liefst zestig procent van de Nederlanders die te maken kregen met het overlijden van een dierbare van wie ze geen afscheid hebben kunnen nemen, blijft met vervelende gevoelens achter, zoals spijt en schuld. Onder inwoners van Zuid-Holland bleek dit het geval bij 59 procent. Zo luidt een opvallend resultaat uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van landelijk uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta.

Vindbaarheid van ons uitvaartcentrum

Om ons uitvaartcentrum wat gemakkelijker te kunnen vinden, hebben we aan de lantaarnpaal een Monuta bord geplaatst.  

De Burg. Honnerlage Gretelaan is een zeer lange straat die start vanaf de ’s Gravelandseweg en stopt bij de Troelstralaan. Om ons uitvaartcentrum in Schiedam te vinden, kunt u het beste aansturen vanaf de Nieuwe Damlaan of vanaf de Troelstralaan.

Anette Kooij – Monuta Uitvaartcentrum Vlaardingen

Behalve een groot verlies, kan het overlijden van een partner nog meer verdrietige consequenties hebben voor de nabestaande. Een uitvaart kost veel geld en niet iedereen heeft dat. Het kan zelfs tot grote schulden lijden. Met depressie als gevolg. Relatiebeheerder Anette Kooij van Monuta Uitvaartcentrum Vlaardingen koppelt nabestaanden aan de juiste hulpverlener, want ‘een breed netwerk is goud waard’.

Twee weken na de uitvaart bellen de uitvaartverzorger en een zorgconsulent van Monuta aan bij de directe nabestaande van de overledene. Voor een nazorggesprek. Hierin komen niet alleen zaken als de gedenksteen ter sprake, maar wordt er vooral geluisterd. Anette Kooij is duidelijk: ‘We moeten hier niet met ons hele dienstenpalet aankomen. We moeten écht luisteren.’

5 liedjes over vaders

Voor muzikanten is vaderliefde een geliefd onderwerp om over te schrijven. Hun nummers zijn een ode aan hun vader of gaan juist over een groot gemis. Ter gelegenheid van Vaderdag laten we u graag vijf bijzondere nummers over vaders horen. Raakt een van deze songs bij u een gevoelige snaar?

Uitreiking cheque door het MCF aan het Inloophuis Hoogvliet

Op 31 maart ontving het Inloophuis Hoogvliet een cheque van het Monuta Charity Fund (MCF). De cheque werd uitgereikt door relatiebeheerder Monuta en ambassadeur van het MCF Anette Kooij-Leermakers en uitvaartverzorgster in de regio's Spijkenisse en Hoogvliet Mieke Penne aan Wilma van de Wende. Zij is de draaiende motor achter het Inloophuis en zet zich hier iedere dag weer volledig voor in.