Actueel

Anette Kooij – Monuta Uitvaartcentrum Vlaardingen

Behalve een groot verlies, kan het overlijden van een partner nog meer verdrietige consequenties hebben voor de nabestaande. Een uitvaart kost veel geld en niet iedereen heeft dat. Het kan zelfs tot grote schulden lijden. Met depressie als gevolg. Relatiebeheerder Anette Kooij van Monuta Uitvaartcentrum Vlaardingen koppelt nabestaanden aan de juiste hulpverlener, want ‘een breed netwerk is goud waard’.

Twee weken na de uitvaart bellen de uitvaartverzorger en een zorgconsulent van Monuta aan bij de directe nabestaande van de overledene. Voor een nazorggesprek. Hierin komen niet alleen zaken als de gedenksteen ter sprake, maar wordt er vooral geluisterd. Anette Kooij is duidelijk: ‘We moeten hier niet met ons hele dienstenpalet aankomen. We moeten écht luisteren.’

Uitreiking cheque door het MCF aan het Inloophuis Hoogvliet

Op 31 maart ontving het Inloophuis Hoogvliet een cheque van het Monuta Charity Fund (MCF). De cheque werd uitgereikt door relatiebeheerder Monuta en ambassadeur van het MCF Anette Kooij-Leermakers en uitvaartverzorgster in de regio's Spijkenisse en Hoogvliet Mieke Penne aan Wilma van de Wende. Zij is de draaiende motor achter het Inloophuis en zet zich hier iedere dag weer volledig voor in.