Actueel

Uitvaartverzorger Judy Tamboer ontvangt eerste Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Op 7 maart 2018 ontvingen vijfentwintig kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta het diploma van het Nationaal Vak examen Uitvaartzorg (NaVU). Het is de eerste keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU voor nieuwe uitvaartverzorgers. Ook Judy Tamboer van Monuta Schiedam mocht dit diploma deze dag in ontvangst nemen.

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. Maar wat kost een uitvaart eigenlijk? Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat een uitvaart kost, of schat de helft van de kosten lager in, stelde budgetvoorlichter Nibud onlangs vast. U kunt natuurlijk kiezen voor een grootse uitvaart op een landgoed met luxe hapjes. Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in uw eigen woonkamer of tuin. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. 

 

7 bijzondere films met een lach en een traan

Een film gaat niet altijd over een sprookje en heeft niet altijd een happy end. Toch zijn deze rolprenten de moeite van het kijken waard. Ze kunnen troost bieden als u een dierbare heeft verloren. Sommige speelfilms kunnen zelfs inspiratie geven voor wat u bij uw eigen uitvaart zou willen. Zo bieden ze een opening om het gesprek met elkaar aan te gaan over de dood en alles daaromheen. Wij geven u tips voor films die u gewoon gezien móet hebben.

Onderzoek: 59 procent van nabestaanden in Zuid-Holland kampt met spijt- en schuldgevoelens na plotseling overlijden dierbare

Maar liefst zestig procent van de Nederlanders die te maken kregen met het overlijden van een dierbare van wie ze geen afscheid hebben kunnen nemen, blijft met vervelende gevoelens achter, zoals spijt en schuld. Onder inwoners van Zuid-Holland bleek dit het geval bij 59 procent. Zo luidt een opvallend resultaat uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van landelijk uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta.

Vindbaarheid van ons uitvaartcentrum

Om ons uitvaartcentrum wat gemakkelijker te kunnen vinden, hebben we aan de lantaarnpaal een Monuta bord geplaatst.  

De Burg. Honnerlage Gretelaan is een zeer lange straat die start vanaf de ’s Gravelandseweg en stopt bij de Troelstralaan. Om ons uitvaartcentrum in Schiedam te vinden, kunt u het beste aansturen vanaf de Nieuwe Damlaan of vanaf de Troelstralaan.

Anette Kooij – Monuta Uitvaartcentrum Vlaardingen

Behalve een groot verlies, kan het overlijden van een partner nog meer verdrietige consequenties hebben voor de nabestaande. Een uitvaart kost veel geld en niet iedereen heeft dat. Het kan zelfs tot grote schulden lijden. Met depressie als gevolg. Relatiebeheerder Anette Kooij van Monuta Uitvaartcentrum Vlaardingen koppelt nabestaanden aan de juiste hulpverlener, want ‘een breed netwerk is goud waard’.

Twee weken na de uitvaart bellen de uitvaartverzorger en een zorgconsulent van Monuta aan bij de directe nabestaande van de overledene. Voor een nazorggesprek. Hierin komen niet alleen zaken als de gedenksteen ter sprake, maar wordt er vooral geluisterd. Anette Kooij is duidelijk: ‘We moeten hier niet met ons hele dienstenpalet aankomen. We moeten écht luisteren.’