Actueel

Inspirerende Monuta informatiedag op zaterdag 2 juni

Schiedam – Op zaterdag 2 juni organiseerde Monuta Schiedam een inspirerende informatiedag van 10.00 - 14.00 uur in Schiedam. Tijdens de informatiedag konden bezoekers hun eigen uitvaartsfeer vormgeven en hun persoonlijke uitvaartwensen vastleggen.

Tijdens de informatiedag was er volop informatie over de vele uitvaartmogelijkheden die er zijn en de wijze waarop uitvaartwensen nu al vastgelegd kunnen worden. Ook was er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen en om deel te nemen aan de catering proeverij.

TV: Koffie met Cake aflevering 1

Monuta Schiedam is gestart met haar eigen Pop up Radio/internetTV programma genaamd Koffie met Cake. In dit informatieve programma wordt op een positieve manier gesproken over relevante onderwerpen in en rondom de uitvaart.

Het programma wordt gepresenteerd door John Weimar (PopUpTv) en Anette Kooij-Leermakers (Monuta). De gasten van de eerste uitzending zijn Miranda de Krijger en Rob Holmer en het thema is: 4 en 5 mei: herdenken en vieren

Worstenbroodjes en Krentenwegge

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. In Nederland mag en kan veel. Nabestaanden kiezen daarom steeds vaker voor persoonlijker afscheid. Kiest u bijvoorbeeld voor een thuisopbaring of in het uitvaartcentrum? En wordt het koffie met cake of een luxe high tea? Persoonlijke voorkeuren zorgen ervoor dat elk afscheid uniek is. Maar hoe bepalend zijn regionale gebruiken voor het afscheid?

Wet op de Lijkbezorging

Vier bijzondere opbaarlocaties. Wat past eigenlijk bij u?

Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Nabestaanden denken bijvoorbeeld al heel vaak bewust na over welke bloemen, catering en muziek het beste passen bij hun overleden dierbare. Maar de mogelijkheden gaan veel verder. Want wist u dat er ook veel mogelijkheden voor opbaring zijn?

Bij opbaren denkt men nog vaak aan een uitvaartcentrum of thuis. Maar past dat wel bij wie de overledene was? Of bij u? Lees waar anderen voor kozen en waarom.

Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag Monuta Schiedam

Meer dan 130 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta Schiedam. De taxateurs voerden 76 taxaties uit: vazen, klokken, serviesgoed, maar ook postzegels en munten en schilderijen werden beoordeeld. Er werd geen Rembrandt of van Gogh ontdekt, maar er waren wel verrassingen.

Tevreden over opkomst

Anette Kooij, relatiebeheerder van Monuta Schiedam is erg tevreden over het resultaat: “Wat een mooie opkomst! Hier hadden we niet op durven hopen. We hebben vele bijzondere voorwerpen de revue zien passeren.

Column Mieke Penne

Wanneer een bewoner overlijdt in de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, vragen ze Mieke Penne - uitvaartverzorger bij Monuta Rijnmond - of zij wil helpen bij het vormgeven van de uitvaart. Mieke luistert naar de gebruiken en gewoontes van de familie, maar ook van de bewoners. Ze heeft al 19 jaar ervaring, waardoor de bewoners haar goed kennen en zij precies weet hoe met hen om te gaan. Allen zijn dan ook zeer nauw betrokken bij het vormgeven van de uitvaartplechtigheid.

5 manieren om te besparen op grafkosten

Vergelijken van grafkosten is niet het eerste waar u aan denkt wanneer een dierbare overleden is. Toch kan dit de moeite waard zijn. De grafkosten en onderhoudskosten voor een graf verschillen sterk per gemeente. Daarover kunt u alles lezen in het grafkostenonderzoek van Monuta. Ook hebben we een aantal bespaartips voor u op een rij gezet.

Kerkelijke begraafplaatsen goedkoper