Rouwzorg-Regio-0114

Rouwzorg-Regio-0114 is een initiatief van enige kernvrijwillig(st)ers, die zich hebben omringd met contactpersonen uit alle (13) parochiekerken en uit de plaatselijke protestantse gemeente. Zij begeleiden rouwgroepen, hebben daarbij een bijzondere kwaliteit ontwikkeld en dagen mensen die korter of langer geleden een betekenisvolle persoon moesten loslaten uit tot nieuwe inspiratie en levensmoed.

De drempel voor deelname aan een rouwgroep is heel laag. Iedereen, ongeacht afkomst, opleiding of religieuze denominatie is welkom bij de activiteiten. Voor rouwenden zijn er gesloten rouwgroepen waar een veilig kader wordt gecreëerd om verhalen met elkaar te delen. Daarnaast zijn er vele nazorgactiviteiten, (oa. lezingen, themawandelingen, bezinningsdagen, terugkomdagen/-activiteiten). Zo vormt de groep al meer dan 12½ jaar een veilige plaats voor rouwenden.

 

Afscheid nemen, rouwen doe je niet alleen....

En toch... soms heb je het gevoel dat geen mens het echt begrijpt, dat je jezelf kwijt bent; dat je te moe bent om alles nog te dragen.

Dan is het goed om met anderen te praten; die dit ook doormaken; die je niet vreemd vinden; aan wie je niet alles moet uitleggen; die het echt begrijpen.
Het geeft je het gevoel niet alleen te zijn.

Want rouwen hoef je niet alleen te doen....
Praten met lotgenoten, delen van pijn en verdriet, moed vinden bij elkaar....