Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0115 - 612 881

Team Monuta
Othene

Onze uitvaartverzorgers

Petra Begthel

In 2015 ben ik begonnen met mijn werk in de ‘uitvaartbranche’ als verzorgster van overledenen. Ook verzorgde ik de staatieritten met verschillende rouwauto’s. In de zes jaren dat ik dit werk deed, heb ik veel ervaring mogen opdoen, en veel kennis vergaard. De waarde die ik mocht toevoegen wanneer families het meest kwetsbaar zijn, heeft mij altijd voldoening gegeven. Het samen verzorgen van hun dierbare, het kleden, de mooie gesprekken die we voerden, hebben ervoor gezorgd dat mijn liefde voor dit vak alleen maar groter geworden is.

Als uitvaartverzorgster bij Monuta Othene kan ik mijn passie verder voortzetten in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Ik bied een helpende hand, ontzorg families waar gewenst. Samen met de nabestaanden ga ik op zoek naar een passend afscheid, gericht op de wensen van de overledene en die van de nabestaanden, passend binnen het budget. Ieder mens is uniek, en daar past een bijzondere uitvaart bij, ingetogen of juist niet. Een afscheid kun je maar één keer nemen, dus dat moet ook in één keer goed.
Het geeft me een voldaan gevoel wanneer een familie na de uitvaart zegt: “Het is precies gegaan zoals wij in gedachten hadden, hij zou het prachtig gevonden hebben om dit te zien.” Dat ik hier als uitvaartverzorgster mijn deel in heb mogen bijdragen is het mooiste wat er is.

Stephan Koetje

Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg, en ben mijn hele leven al werkzaam in de ‘uitvaartbranche’. Mijn vader had een taxibedrijf, wat later is uitgegroeid en vanaf dat moment ook het vervoer van overledenen, evenals de laatste verzorging. Ik heb jaren in het bedrijf van mijn vader meegewerkt. Waar ik begon met het poetsen van de auto’s, heb ik de leiding over het bedrijf van lieverlee overgenomen. Mijn vader heeft dit bedrijf uiteindelijk verkocht, en ik ben vertrokken naar het mooie Zeeland. Hier in Zeeland ben ik gaan werken voor een ander bedrijf, wat hetzelfde deed; de laatste verzorging, en het vervoer van overledene. Dat kan vanaf de plek van overlijden naar het woonhuis, of naar een uitvaartcentrum, waar we dan samen met de families de overledene verzorgden en opbaren. Ik heb in deze baan nieuwe dingen geleerd, maar ik wilde mezelf nog meer ontwikkelen. Ik merkte toch steeds vaker dat ik families langer wil begeleiden bij het afscheid van een dierbare.

Als uitvaartverzorger bij Monuta Othene kan ik families van begin tot eind begeleiden en ondersteunen. Vanaf het eerste telefoongesprek, tot een periode na de uitvaart. Ik vind het een mooie uitdaging om iedere uitvaart uniek te laten zijn. Immers, iedereen is anders. Het is mooi om samen met een familie het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken.
Wanneer ik na de uitvaart te horen krijg, van de directe familie, of van hun gasten, dat het afscheid precies was zoals de overledene het gewild had, het volledig in zijn of haar persoonlijkheid was, geeft dit een onbeschrijfelijk gevoel. Dan denk ik “Wat een geluk heb ik toch, dat ik dit mag doen.”