Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
030 - 695 14 44

Team Monuta
Nijenheim in Zeist

Onze uitvaartverzorgers

Johan Sienema

Mijn naam is Johan Sienema en ik ben werkzaam als uitvaartverzorger bij Monuta in de regio Amersfoort – Leusden. Als geboren ‘Keientrekker’ ben ik nu woonachtig in Leusden, hierdoor ben ik bekend met de lokale gebruiken, tradities en afscheidslocaties. Dit komt mij goed van pas bij het adviseren van ieders persoonlijke uitvaart, afhankelijk van waar de behoefte ligt. Met een achtergrond in de dienstverlening mag u van mij een flexibele en dienstbare service verwachten.

Als zeer ervaren uitvaartverzorger in de regio sta ik u bij in alle praktische zaken die geregeld moeten worden, zoals het uitzoeken van de polissen. Dit zodat we samen de ruimte krijgen om het afscheid zo persoonlijk te maken. Denk hierbij aan het verwerken van de lievelingsbloemen van uw dierbare in de uitvaart, of het uitnodigen van een ritueelbegeleider die met de juiste rituelen een onvergetelijk afscheid voor u kan realiseren. Alles kan en mag. Ik ben er voor u.

Sander Groeneveld

Sinds 2010 werk ik als uitvaartverzorger in de regio Amersfoort. Mijn passie is het verzorgen van een goede uitvaart. Ik wil families rust en ruimte bieden. Zo kunnen ze goed afscheid nemen en nadenken over hoe de uitvaart eruit moet zien. Ik stel mij dienstverlenend op en zorg ervoor dat de uitvaartwensen van de overledene en/of nabestaande zo passend mogelijk worden ingevuld. Daarvoor bespreek ik de mogelijkheden dan ook goed met de familie. Welk soort kist willen ze, hoe moet de kaart eruit zien, wordt het een begrafenis of crematie en een geestelijk medewerker de dienst of zijn woorden en muziek leidend? Mijn dag is goed wanneer iedereen na een uitvaart met een goed gevoel naar huis gaat en aangeeft dat het afscheid precies zo is gelopen als ze voor ogen hebben gehad.

Anneke Schaap

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de commerciële sector, vroeg ik mijzelf af of ik dit wilde blijven doen tot aan mijn pensioen? Mijn antwoord hierop was eenduidig: ” Nee”. Dit zorgde ervoor dat ik naar een open dag ben gegaan van Monuta in Houten en uiteindelijk  ben begonnen als uitvaartverzorger. Het voelde als thuiskomen. Een baan waarin ik met passie invulling kon geven aan het begeleiden en steun geven aan nabestaanden in een verdrietige en moeizame periode van hun leven. Ik woon al jaren in de omgeving van Vianen  en ben heel erg betrokken bij de mensen die hier wonen. Dit komt dagelijks tot uitdrukking in het verzorgen en begeleiden van nabestaanden die hun dierbare hebben verloren. Het geeft mij veel voldoening en energie wanneer ik vorm kan geven aan een mooi afscheid en van de nabestaanden het vertrouwen heb gekregen om hen hierin te begeleiden.

Berna Hofmans

Mijn passie voor mijn vak als uitvaartverzorger in Zeist is dat ik na al die jaren nog steeds het gevoel heb dat ik echt iets kan betekenen voor een familie. Het blijft bijzonder om verantwoordelijk te mogen zijn voor een uitvaart. Daarbij wil ik alles geven. Een uitvaart kun je maar eenmaal doen, dus die moet perfect verlopen. Een tevreden gevoel krijg ik wanneer een uitvaart precies zo is verlopen als ik met de familie heb besproken. Maar ook wanneer de familie haar waardering uitspreekt of wanneer ik voel dat ik met mijn collega’s iets moois hebt neergezet.

Bas Scholten

Men riep al jaren dat mijn mooiste, meest prominente kant was dat ik een 'mensenmens' ben. Dit kwam ook totaal niet tot zijn recht toen ik in de verzekeringen een baan had. Ik wilde iets betekenen voor anderen. Mensen helpen. Daarom ging ik op zoek naar iets wat mij écht aantrok. Zo ben ik bij Monuta terechtgekomen. Een betere stap in mijn leven heb ik niet eerder gemaakt. Ik zorg er elke dag met veel passie voor dat onze missie binnen Monuta gewaarborgd wordt: Voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Bij dit afscheid komt niet alleen de uitvaart zelf kijken, maar ook de steun en begeleiding gedurende deze periode. Deze zijn voor mij net zo waardevol. Ik doe er dan ook alles aan om u een gerust gevoel te geven en u werk uit handen te nemen, zodat u alle ruimte heeft om te rouwen. Ik ben er voor u van het begin tot en met het eind.