Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Handen tijdens een gesprek aan tafel met cake

CakeTalk
Kinderen

Hoe praat je met
een kind over afscheid?

In de videoserie CakeTalk komen vragen aan bod die vaak gesteld worden door klanten. Klantenservicemedewerker Ellen en uitvaartverzorger Tommy gaan in gesprek over deze onderwerpen.  In elke aflevering staat er één vraag centraal.  Bekijk hier de nieuwste aflevering.

Een veel gestelde vraag is: hoe praat je met een kind over afscheid?

Het onderwerp afscheid vinden we vaak al moeilijk genoeg, maar hoe leg je dit uit aan een kind? Kinderen kijken op een andere manier naar de wereld. Daarnaast rouwen ze ook heel anders dan volwassenen. Is het wel verstandig om een kind mee te nemen naar een uitvaart?  Ellen en Tommy geven in deze video tips  hoe je kinderen kunt betrekken bij het afscheid. 

Minder zorgen
voor uw nabestaanden

Rondom een overlijden is er een tijd waarin er emotioneel veel afkomt op de omgeving van de overledene. Daarnaast moeten er ook een hoop dingen geregeld worden. Het kan heel waardevol zijn om met de belangrijke mensen in uw omgeving te bespreken wat uw wensen zijn, ook al is het misschien nog lang niet aan de orde. U kunt daarmee een gedeelte van de praktische zorg na uw overlijden wegnemen voor nabestaanden. Heeft u al eens nagedacht over wat uw wensen zijn?