Overslaan en naar de inhoud gaan

November 2
remember

Monuta gaat als afscheidsspecialist verder dan alleen de uitvaart. Samen herinneren biedt troost. Mensen voelen zich gesteund bij het verwerken van verlies. Daarom organiseert Monuta dit jaar de tweede editie van November 2 Remember. Voor de eerste editie in 2022 maakte singer-songwriter Tim Knol het lied ‘In Our Hearts’.

 

Op 2 november vinden in heel Nederland herinneringsavonden plaats waar iedereen op zijn eigen manier kan stilstaan bij iemand die er niet meer is. Om samen troost te vinden in het herinneren van onze dierbaren. Hier worden hun namen hardop voorgelezen. Mensen kunnen zich vanaf 3 oktober kosteloos aanmelden voor één van de 34 lokale herinneringsavonden.

2022 - Tim Knol
In our hearts

Speciaal voor November 2 Remember 2022 hebben we Tim Knol gevraagd om een herinneringslied te schrijven. Een lied waarmee we de herinnering aan onze dierbaren levend houden.  Want samen herinneren verbindt. En muziek luisteren biedt troost.

De inspiratie voor de songtekst van het herinneringslied komt uit de verhalen die mensen zelf hebben ingestuurd.   Het lied ‘In Our Hearts’ is gemaakt voor iedereen die een dierbare mist. Lees hieronder een aantal van de inzendingen.

 

I would climb
up in the tree

Mijn moeder is tijdens haar zwangerschap mijn tweelingzusje verloren. Een maand na mijn geboorte stierf mijn vader. Vlak bij mijn ouders (Lees: Mijn moeder & Stiefvader) staat een 1000 jaar oude linde, in het plaatsje Heede, vlak over de grens van Bourtange, Oost-Groningen naar Duitsland. Toen ik daar nog woonde ging ik daar regelmatig naar toe, met een akoestische gitaar, een doosje wierook, omdat ik er heilig van overtuigd ben dat ik daar energieën zou tegenkomen die ik nergens anders zou vinden. Ik zou dan vaak een uurtje hier zitten, met een brandend wierookstokje, pingelend op m'n gitaar, en pratend tegen welke energie er ook maar zou luisteren. Zodoende kwam er een klein stukje in mij op, een heel klein stukje maar dat misschien bruikbaar zou zijn voor je liedje, en ik zou mij vereerd voelen als je het zou kunnen gebruiken. 

"I would climb up in the tree
Where I would sit down quietly
Try to figure out the things I do not know
I'd speak to the whispering of the wind
And I would find you'd come by to sit down besides me"

C.J.

Wij zullen weer
liefhebben

Mijn partner Camiel is vorig jaar mei plotseling overleden aan een hartinfarct tijdens het wielrennen in Frankrijk. Samen met ons zoontje Nao bleef ik achter. Ik wil een lans breken voor alle jongere weduwen/weduwnaars.

Wij zijn vaak wat onzichtbaar, maar we zijn met meer dan je zou denken. Wij pakken het leven weer op, al zijn we ineens alleenstaande ouder. Wij gaan weer aan het werk, al staat ons hoofd er niet altijd naar. Wij regelen alle afwikkelingen ook die rond de erfenis, al is het soms heel ingewikkeld en stressvol. Wij houden nog van onze partner, al is hij/zij er niet meer. Wij zullen weer lachen, hoewel het huilen soms de overhand heeft. Wij denken aan hem/haar elke dag, al kunnen we hem/haar niet meer aanraken, spreken of knuffelen. Wij zullen weer liefhebben, al is dat misschien ook erg ingewikkeld. Wij zijn sterk, wij zullen niet bij de pakken neerzitten, want wij moeten door voor ons kind, voor onszelf en voor hem/haar.

Kim

Mijn moeder het
roodborstje

Mijn lieve moeder, overleden op 10 november 2021 aan de gevolgen van dementie. Tijdens haar crematie zat er een roodborstje voor het raam bij het crematorium, Het trok mijn aandacht. Wij zijn echt natuurmensen. Heel vaak, ook op speciale dagen kom ik bij haar urnengraf en zit er een roodborstje in de boom vlak bij haar graf. En ook als ik een dagje weg ben of op vakantie, word ik achtervolgt door een roodborstje. Het geeft mij een heel speciaal gevoel. Alsof ze als roodborstje terug is gekeerd en mij altijd weet te vinden. Wij hebben ook een roodborstje beeldje op het hart van haar graf geplaatst.

Margriet