Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Handen hoofd hart Monuta

Met hart, handen
en hoofd

Ons werk als uitvaartverzorger luistert nauw. In het proces van het organiseren van een afscheid zitten veel kritische punten. Momenten waarop je het afscheid voor de familie kunt maken of kunt breken. Dat vraagt van ons een continue scherpte, een kritisch oog voor detail en de nodige flexibiliteit. De afgelopen periode heeft veel van ons gevraagd, en terugkijkend op de hectische tijd die achter ons ligt, kan ik met trots zeggen dat we, zoals altijd, elke familie die wij hebben mogen begeleiden het gevoel hebben kunnen geven dat zij in alle rust de tijd en de ruimte hebben gekregen om afscheid van hun dierbare te kunnen nemen.

Wij doen ons werk met hart,
handen en hoofd…

...met ons hart, omdat het anders gewoonweg niet gaat. Empathie en gastvrijheid zijn eigenschappen die er bij ons al van jongs af aan met de paplepel ingegoten zijn. Dat maakt het geen kunstje, maar een versterkende overtuiging, a way of life. En als wij van onze families teruggekoppeld krijgen dat die meelevendheid en die warme deken ook zo ervaren worden, dan maakt ons dat oprecht gelukkig.

 ... met onze handen, omdat we de hele dag letterlijk handelingen verrichten die ervoor zorgen dat het proces van afscheid nemen voor de families soepel verloopt. Soms is het een kwestie van kunst- en vliegwerk, zonder dat de families daar erg in hebben, want altijd komt het goed. We knopen losse stukjes aan elkaar, we planten nieuwe zaadjes en we bouwen bruggen. Zodat de families een afscheid met een goed gevoel kunnen ervaren.

Afbeelding
Monuta uitvaartverzorger

 ... met ons hoofd, omdat we bij alles wat we doen nadenken over de consequentie. Dat vraagt om kennis van zaken. De Monuta uitvaartverzorgers hebben een gedegen opleiding afgerond en zijn gediplomeerd Register Uitvaartverzorger. Een titel die wij met trots voeren. De families die wij begeleiden kunnen er dus op rekenen dat het afscheid van hun dierbare bij ons met de grootst mogelijke zorg wordt georganiseerd en uitgevoerd. En dat zij bij ons in goede en warme handen terecht komt. We dragen hen door de afscheidsweek heen, en ook erna laten wij ze niet zomaar aan hun lot over. Ook dan zijn wij er voor ze, met heel ons hart. Dat is overigens geen belofte, dat is gewoon wie wij zijn.

John Bres en Audrey Peper.

Afbeelding
Monuta John Bres

John Bres is gepassioneerd uitvaartondernemer en verzorgt, samen met zijn collega Audrey Peper, namens Monuta uitvaarten in Haarlem, Heemstede, Zandvoort en omstreken.