Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
De wens van Hans

De wens
van Hans

 

Beste Hans,

Wat mooi dat jij het slotwoord wilt nemen op je eigen uitvaart met een persoonlijke afscheidsvideo! In deze brief heb ik een script voor je geschreven. Ik hoop dat dit je helpt. Onderaan de brief vind je ook nog wat tips voor het opnemen. En check vooral ook elk jaar even of het script nog past!

Briefschrijver Suzan

Het script
voor Hans

Lieve allemaal, 

Bedankt dat jullie er voor mij zijn geweest. En er nu ook zijn, op deze dag.  

In mijn leven heb ik altijd de vrijheid gevierd, en het leven zelf. Want ons leven is te kort om te treuren. Geniet er liever van!

Zoals jullie van mij weten, vind ik ook dat afscheid nemen niet triest moet zijn. 

Daarom zijn we hier met z’n allen. En hoop ik dat jullie mijn afscheid ook kunnen vieren. Ondanks het verdriet en de tranen. Droog ze af en ruil ze voor een lach.

Ik ben jullie heel dankbaar voor jullie rol in mijn leven. 

Mijn lieve vrouw, ik ben jou ontzettend dankbaar voor al onze mooie jaren. Voor jouw steun, jouw liefde, jouw gezelligheid. Ik ben blij dat we samen zoveel leuke dingen hebben mogen meemaken.

Mijn lieve kinderen, wat ben ik ongelooflijk trots op jullie. Ik heb jullie zien opgroeien en uitbloeien tot de mooie mensen die jullie nu zijn. Jullie vieren het leven, zoals ik dat deed. 

Lieve familie en vrienden, bedankt dat jullie in mijn leven waren. Bedankt voor jullie lach, jullie schouder en jullie vreugde.  

Laten we samen proosten. Laten we proosten op elkaar, op het leven. En vergeet mij niet, maar vergeet vooral ook niet om het leven te blijven vieren. 

Proost! 

Tips voor het opnemen
van je afscheidsvideo

 
Tip 1

Je vroeg je af wat een goed moment zou zijn voor het opnemen. Bedenk dat het altijd een goed moment is om je kinderen en partner te bedanken, ongeacht of zij dan nog in leven zijn. 

Tip 2

Dat moment is vooral goed als jij je lekker in je vel voelt en er op je best uitziet. Bijvoorbeeld na een vakantie. Zo laat je goed aan jouw naasten zien hoe jij in het leven stond.

Tip 3

Klaar om op te nemen? Vraag hulp van iemand die handig is met een camera, zodat jij je daar niet druk om hoeft te maken. Het is ook handig als je iemand hebt die de video achteraf eventueel nog kan bewerken naar een mooi eindresultaat. 

Tip 4

Denk je in hoe het moment zal zijn en speel daarop in. De video wordt op je uitvaart getoond, dus dan is iedereen als het goed is bij elkaar. Een voorbeeld is de opdracht om samen te proosten op het leven. Zorg dat je dit ook in je uitvaartwensen hebt vastgelegd, zodat iedereen een drankje in zijn of haar handen heeft voordat de video wordt getoond. 

Tip 5

In je uitvaartwensen kun je ook aangeven hoe jij je afscheidsdag voor je ziet en praktische zaken melden, zoals waar je nabestaanden de video kunnen vinden. 

Succes en sterkte met het opnemen van je video!