Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek is belangrijk bij een afscheid. Muziek roept herinneringen op en helpt om gevoelens uit te drukken. Ook kan de tekst van een liedje worden gebruikt voor een toespraak. Monuta doet jaarlijks onderzoek naar de top 10 meest gekozen uitvaartliederen.

Muziekwensen vastleggen

Weet u al welke muziek u wilt laten horen op uw uitvaart? U kunt uw muziekwensen vrijblijvend vastleggen in Monuta Uitvaartwensen. Zo laat u later uw dierbaren niet met vragen achter.

Leg uw wensen vast

Muziek op een uitvaart

Muziek geeft een persoonlijke noot aan de uitvaart. Vaak worden de lievelingsliedjes van de overledene gedraaid of een nummer met een mooie herinnering. Muziek zorgt daarnaast voor troost en kan helpen om gevoelens uit te drukken.

Uitvaartmuziek ideeën

Er is veel mogelijk rondom uitvaartmuziek. Zo kunt u bijvoorbeeld een vriend of familielid vragen om te zingen of een instrument te spelen. Monuta kan ook voor live muziek zorgen. Bijvoorbeeld een trompettist bij het graf. Een pianist in de aula, of een orkest bij de bar. We werken hiervoor samen met Vivace. U kunt natuurlijk ook kiezen uit de ruime selectie muziek die aanwezig is bij het uitvaartcentrum of zelf een cd meenemen. 

Hoeveel uitvaartmuziek nummers

Vaak worden drie of vier nummers gedraaid:

 • Een nummer aan het begin van de dienst
 • Twee nummers tijdens de plechtigheid
 • Een nummer bij het verlaten van de ruimte

Gemiddeld duurt een uitvaartdienst 45 minuten. Bij vier nummers is er nog tijd voor toespraken. Meer begrafenis muziek en meer tijd kan altijd. Tijdens de condoleance kunt u achtergrond muziek draaien. U kunt dit overleggen met uw uitvaartverzorger. 

Uitvaartmuziek top 10

Christelijke liederen, klassieke muziek, popmuziek, smartlappen of heavy metal? Muziek is heel persoonlijk. U kiest de muziek die u passend vindt. Dit kan favoriete muziek zijn, of muziek die gaat over afscheid nemen. Wanneer u voor uzelf begrafenis muziek uitzoekt, kunt u dit op uw gemak doen. Maar vaak moeten er onverwachts keuzes worden gemaakt. U ziet hieronder een aantal top 10 uitvaartmuziek lijsten waaronder de klassiek top 10. Deze kunnen u op ideeën brengen. 

Top 10 uitvaartmuziek in 2020

 1. Ave Maria - Diverse uitvoeringen
 2. Time to say goodbye - Andrea Bocelli en Sarah Brightman
 3. Een trein naar niemandsland - Frans Bauer
 4. Mag ik dan bij jou - Claudia de Breij
 5. Rollercoaster - Danny Vera
 6. Waarheen, waarvoor - Mieke Telkamp
 7. En de vogels zongen - Sweet people
 8. The rose - André Rieu
 9. Afscheid nemen bestaat niet - Marco Borsato
 10. My Way - Frank Sinatra

Top 10 uitvaartmuziek artiesten

 1. André Rieu
 2. Frans Bauer
 3. Andrea Bocelli & Sarah Brightman
 4. Marco Borsato
 5. Ede Staal
 6. Jannes
 7. James Last
 8. Claudia de Breij
 9. Elvis Presley
 10. André Hazes

Top 5 uitvaartmuziek per provincie

Top 5 uitvaartmuziek

Meer informatie over de mogelijkheden rondom uitvaartmuziek?

Het is mogelijk vrijblijvend uw uitvaartwensen te bespreken met een Monuta uitvaartverzorger uit uw regio. 

Zoek een uitvaartverzorger in uw buurt

Muziekwensen vastleggen

Weet u al welke muziek u wilt laten horen op uw uitvaart? U kunt uw muziekwensen vrijblijvend vastleggen in Monuta Uitvaartwensen. Het is ook mogelijk uw wensen te bespreken met een uitvaartverzorger in een vrijblijvend voorgesprek. 

Leg uw wensen vast          Bespreek uw wensen