Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek is belangrijk bij een afscheid. Muziek roept herinneringen op en helpt om gevoelens uit te drukken. Monuta doet jaarlijks onderzoek naar de top 10 meest gekozen uitvaartliederen.

Leg uw wensen vast

Weet u al welke muziek u wilt laten horen op uw uitvaart? U kunt uw muziekwensen vrijblijvend vastleggen in Monuta Uitvaartwensen.

Muziek op een uitvaart

Muziek geeft een persoonlijke noot aan de uitvaart. Vaak worden de lievelingsliedjes van de overledene gedraaid of een nummer met een mooie herinnering. Muziek zorgt daarnaast voor troost en kan helpen om gevoelens uit te drukken.

Uitvaartmuziek ideeën

Er is veel mogelijk rondom uitvaartmuziek. Zo kunt u bijvoorbeeld een vriend of familielid vragen om te zingen of een instrument te spelen. Monuta kan ook voor live muziek zorgen. Bijvoorbeeld een trompettist bij het graf. Een pianist in de aula, of een orkest bij de bar. We werken hiervoor samen met Vivace. U kunt natuurlijk ook kiezen uit de ruime selectie muziek die aanwezig is bij het uitvaartcentrum of zelf een cd meenemen. 

Hoeveel uitvaartmuziek nummers

Vaak worden drie of vier nummers gedraaid:

 • Een nummer aan het begin van de dienst
 • Twee nummers tijdens de plechtigheid
 • Een nummer bij het verlaten van de ruimte

Gemiddeld duurt een uitvaartdienst 45 minuten. Bij vier nummers is er nog tijd voor toespraken. Meer begrafenis muziek en meer tijd kan altijd. Tijdens de condoleance kunt u achtergrond muziek draaien. U kunt dit overleggen met uw uitvaartverzorger. 

Afbeelding
Uitvaartmuziek top 10

Uitvaartmuziek
top 10

 Christelijke liederen, klassieke muziek, popmuziek, smartlappen of heavy metal? Muziek is heel persoonlijk. U kiest de muziek die u passend vindt. Dit kan favoriete muziek zijn, of muziek die gaat over afscheid nemen. Wanneer u voor uzelf begrafenis muziek uitzoekt, kunt u dit op uw gemak doen. Maar vaak moeten er onverwachts keuzes worden gemaakt. U ziet hieronder een aantal top 10 uitvaartmuziek lijsten waaronder de klassiek top 10. Deze kunnen u op ideeën brengen. 

Top 10 uitvaartmuziek
in 2020

 1. Ave Maria - Diverse uitvoeringen
 2. Time to say goodbye - Andrea Bocelli en Sarah Brightman
 3. Een trein naar niemandsland - Frans Bauer
 4. Mag ik dan bij jou - Claudia de Breij
 5. Rollercoaster - Danny Vera
 6. Waarheen, waarvoor - Mieke Telkamp
 7. En de vogels zongen – Sweet people
 8. The Rose - André Rieu
 9. Afscheid nemen bestaat niet - Marco Borsato
 10. My Way - Frank Sinatra

Top 10
uitvaartmuziek artiesten

 1. André Rieu
 2. Frans Bauer
 3. Andrea Bocelli & Sarah Brightman
 4. Marco Borsato
 5. Ede Staal
 6. Jannes
 7. James Last
 8. Claudia de Breij
 9. Elvis Presley
 10. André Hazes
Veelgestelde vragen over uitvaartmuziek

FAQs - Uitvaartmuziek

Bestaat er speciale uitvaartmuziek?

Ja, er is muziek die vaak tijdens een begrafenis of crematie wordt gedraaid. Maar u kunt natuurlijk ook zelf de muziek voor uw uitvaart kiezen. Ga uit van wat u mooi vindt. Regelt u de uitvaart van een dierbare, dan kunt u bedenken wat hij of zij mooi vond. Zo maakt u de uitvaart persoonlijk en passend bij de persoon die is overleden. In Monuta Uitvaartwensen kunt u uw favoriete muziek opzoeken en als uitvaartwens opslaan.

Ben ik helemaal vrij in de muziekkeuze?

Ja u bepaald zelf welke muziek er de uitvaart gedraaid wordt. Dit is immers heel persoonlijk en hangt af van uw persoonlijke smaak of de smaak van uw dierbare. In Monuta Uitvaartwensen kunt u uw favoriete muziek opzoeken en als uitvaartwens opslaan.

Muziekkeuze opslaan in Uitvaartwensen

In Monuta Uitvaartwensen kunt u uw favoriete muziek opzoeken en als uitvaartwens opslaan. Dit is geheel vrijblijvend en zorgt ervoor dat uw nabestaanden later uw wensen kunnen inzien. 

Is live muziek tijdens een uitvaart toegestaan?

Live muziek is bijna overal toegestaan en kan zeer sfeervol zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos: een koor dat 'Ave Maria' zingt in een kerk of een plaatselijke band die optreedt bij het afscheid van een van hun fans. Het is zelfs mogelijk om speciaal voor of over de overledene een nummer te laten schrijven. Uiteraard kunt u ook kiezen voor muziek van een cd of band. Er zijn genoeg mogelijkheden om de uitvaart muzikaal in te vullen zoals u dat wilt.

Keurmerk uitvaartzorg