Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaart zonder verzekering

Uitvaart
zonder verzekering

Een uitvaart regelen bij Monuta

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In korte tijd moet u alles regelen voor de uitvaart, terwijl uw hoofd er niet naar staat. Monuta is 24/7 bereikbaar en staat voor u klaar, ook als u ergens anders of niet verzekerd bent.

Uitvaart regelen
zonder verzekering

Als u geen verzekering heeft, wilt u misschien weten of een uitvaart regelen bij Monuta gewoon mogelijk is. Een uitvaart regelen zonder verzekering is bij Monuta gewoon mogelijk. Monuta is er voor iedereen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent. Heeft u geen verzekering? Dan zijn er meerdere opties mogelijk om een crematie of begrafenis financieel mogelijk te maken.

Zelf sparen
voor een uitvaart

U kunt natuurlijk zelf sparen voor een uitvaart als u hier voldoende financiële ruimte voor heeft. U legt hierbij een vast bedrag per maand apart. U kunt, na voldoende gespaard te hebben, de kosten van een uitvaart opvangen. Het is bij het bepalen van uw spaarbedrag verstandig om rekening te houden met inflatie. Producten en diensten kunnen nu eenmaal duurder worden, zo ook een uitvaart. Wist u dat u met Monuta Uitvaartwensen snel en eenvoudig kunt berekenen wat de kosten van uw gewenste uitvaart zijn?

Monuta uitvaartfonds

Een andere optie die u kunt overwegen is het Monuta Uitvaartfonds . Hierbij zet u, net zoals bij sparen, geld opzij. Via het Monuta uitvaartfonds bent u ervan verzekerd dat het bedrag wordt besteed aan de uitvaart. Hiermee ontzorgt u uw nabestaanden. Het Monuta Uitvaartfonds is ook handig als aanvulling zodra u onvoldoende verzekerd blijkt te zijn.

Uitvaartverzekering afsluiten

Mocht u na het lezen van bovenstaande opties meer zekerheid willen dan kunt u alsnog kiezen voor een uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Wanneer het moment daar is kunnen uw nabestaanden vanuit de verzekering de kosten van uw uitvaart betalen.

Uitvaartverzorger in uw buurt

Monuta is op verschillende locaties in Nederland aanwezig. Wij hebben lokale uitvaartverzorgers die bekend zijn met de mogelijkheden bij u in de buurt. Wilt u weten of wij ook in uw regio actief zijn? Via Monuta bij u in de buurt kunt u eenvoudig een uitvaartverzorger in uw buurtzoeken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een voorgesprekte plannen waarin u wensen rondom de uitvaart vrijblijvend kunt bespreken.

Veel gestelde vragen over een uitvaart zonder verzekering

FAQ uitvaart zonder verzekering

Is een uitvaart zonder verzekering mogelijk?

Een uitvaart regelen zonder verzekering is bij Monuta gewoon mogelijk. Monuta is er voor iedereen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Wat kost een begrafenis zonder verzekering?

Een begrafenis zonder verzekering  kost al snel tussen de € 7.000 en € 11.000. Vaak liggen begrafeniskosten hoger dan de kosten voor een crematie. Dat komt omdat de begrafeniskosten voor een deel bestaan uit grafkosten. Deze grafkosten verschillen sterk per gemeente en liggen tussen de € 800 en € 7.000.

Wat kost een crematie zonder verzekering?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en het aantal gasten die u uitnodigt. De kosten liggen tussen de € 7.000 en € 11.000. Uiteraard is een crematie op maat ook mogelijk.

Wat moet ik regelen bij een uitvaart zonder verzekering?

Bij het regelen van een uitvaart zonder verzekering is het belangrijk om de wensen van de overledene inzichtelijk te hebben. Vanuit de uitvaartwensen kunt u kiezen voor een uitvaartverzorger in uw buurt die de uitvaart gaat vormgeven. De uitvaartverzorger maakt tevens een kostenbegroting van de uitvaart zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Met deze begroting heeft u direct inzichtelijk wat de uitvaart zonder verzekering gaat kosten.

Wat kost een uitvaart als je niet verzekerd bent?

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 7.000 en € 11.000. Vaak zijn begrafeniskosten hoger dan de kosten van een crematie. Dat komt doordat begrafeniskosten voor een deel bestaan uit grafkosten. Deze grafkosten verschillen sterk per gemeente.

Keurmerk uitvaartzorg