Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw schrijft kladblok

Crematieverzekering

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Met een crematieverzekering neemt u nabestaanden financiële zorg uit handen. De kosten van een crematie kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zover is, voldoende geld om een crematie te kunnen betalen. Een crematieverzekering biedt de oplossing voor de kosten van een uitvaart.

Wat is een
crematieverzekering?

Als u een crematieverzekering afsluit, bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Een crematieverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Hiermee regelt u uw uitvaart zoals u dat wilt en blijven uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. De kosten van een crematie zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een crematie is vaak goedkoper dan een begrafenis.

Een crematieverzekering van Monuta bestaat uit twee delen, namelijk een vrij te besteden bedrag waarmee u uw uitvaartwensen mogelijk maakt en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Met een crematieverzekering van Monuta kunt u kiezen voor zowel begraven als cremeren. Als uw wens voor cremeren tussentijds verandert, dan hoeft u geen andere verzekering af te sluiten.

Afbeelding
Meest gekozen Grafkist - Monuta

Wat kost een
crematieverzekering?

Als u een verzekering voor uw crematie afsluit, betaalt u maandelijks een premie. De hoogte van de premie van de verzekering is onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. De kosten van een crematie liggen ongeveer tussen de € 6.500 en € 9.000. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een uitgebreide afscheidsdienst, dan kost dit meer dan bijvoorbeeld een afscheid in kleine kring. De kosten voor een crematie zijn over het algemeen lager dan de kosten voor een begrafenis. Dit komt onder andere door de prijs van een graf en eventuele dragers van de uitvaartkist. 

Houd er bij het afsluiten van een crematieverzekering rekening mee dat crematiekosten worden betaald uit het vrij besteedbare bedrag. Bekijk de graf- en crematiekostenmeter om te weten wat een crematie bij u in de buurt kost.

Wilt u, voor u een verzekering afsluit, weten wat een crematie naar uw wens ongeveer kost? Met de uitvaartkostenmeter krijgt u in een aantal korte stappen een goede schatting van uw uitvaartkosten.

Afbeelding
uvv-rouwauto-straat

Waar bestaat een Monuta
crematieverzekering uit?

Een crematieverzekering van Monuta bestaat uit de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag.

Uitvaartverzorger

Wanneer u komt te overlijden, staat er een Monuta uitvaartverzorger voor uw nabestaanden klaar. De uitvaartverzorger zal hen helpen om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk samen te stellen en zal het regelen van de praktische zaken op zich nemen. Ook na de uitvaart kan de uitvaartverzorger helpen met het zoeken van de juiste ondersteuning in deze moeilijke tijd.

Vrij te besteden bedrag

Om een uitvaart naar uw wens samen te stellen, is er een vrij te besteden bedrag voor uw nabestaanden beschikbaar. Zij gebruiken dit bedrag om uw uitvaart te bekostigen en kunnen zelf kiezen waar zij het bedrag aan uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de crematie, de urn, de kist en de afscheidsdienst. U kunt zelf de hoogte van het vrij te besteden bedrag kiezen wanneer u de verzekering afsluit. De uitvaartkostenmeter kan u helpen bij de inschatting van de kosten van uitvaartwensen.

Voordelen van een
crematieverzekering

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Verzekering tussentijds aanpasbaar
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
Afbeelding
Rouwboeket

Monuta
Uitvaartfonds

Wilt of kunt u zich niet verzekeren voor uw begrafenis, dan kunt u er ook voor kiezen om geld opzij te zetten in het Monuta Uitvaartfonds. Hiermee stort u één of meerdere keren een bedrag dat uitsluitend wordt gebruikt voor de uitvaart. Ook als u 75 jaar of ouder bent en geen uitvaartverzekering kunt afsluiten, kunt u gebruik maken van het Monuta Uitvaartfonds.

Crematieverzekering
afsluiten

Wilt u een crematieverzekering afsluiten? Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie.

Bereken