Crematieverzekering

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zover is, voldoende geld om een crematie te kunnen betalen. Met een crematieverzekering neemt u nabestaanden deze financiële zorg uit handen.

Wat is een crematieverzekering?

Als u een crematieverzekering afsluit, bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Een crematieverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Hiermee regelt u uw uitvaart zoals u dat wilt en blijven uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo is een crematie vaak goedkoper dan een begrafenis.

Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee delen, namelijk een vrij te besteden bedrag waarmee u uw uitvaartwensen mogelijk maakt en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Met een uitvaartverzekering van Monuta kunt u kiezen voor zowel begraven als cremeren. Als uw wens voor cremeren tussentijds verandert, dan hoeft u geen andere verzekering af te sluiten.

Voordelen

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatatie
  • Verzekering tussentijds aanpasbaar
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen

Waar bestaat een Monuta uitvaartverzekering uit?

Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag.

Uitvaartverzorger

Wanneer u komt te overlijden, staat er een Monuta uitvaartverzorger voor uw nabestaanden klaar. De uitvaartverzorger zal hen helpen om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk samen te stellen en zal het regelen van de praktische zaken op zich nemen. Ook na de uitvaart kan de uitvaartverzorger helpen met het zoeken van de juiste ondersteuning in deze moeilijke tijd.

Vrij te besteden bedrag

Om een uitvaart naar uw wens samen te stellen, is er een vrij te besteden bedrag voor uw nabestaanden beschikbaar. Zij gebruiken dit bedrag om uw uitvaart te bekostigen en kunnen zelf kiezen waar zij het bedrag aan uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de crematie, de urn, de kist en de afscheidsdienst. U kunt zelf de hoogte van het vrij te besteden bedrag kiezen wanneer u de verzekering afsluit. De uitvaartkostenmeter kan u helpen bij de inschatting van de kosten van uitvaartwensen.

Monuta Uitvaartfonds

Als u geen verzekering wil of kan afsluiten, kunt u kiezen voor het Monuta Uitvaartfonds. Hierbij legt u één of meerdere keren geld opzij dat uitsluitend gebruikt kan worden voor uw uitvaart.
 

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.