Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Niet bij elkaar, maar wel echt samen

Goedkoopste uitvaartverzekering

 

Op zoek de goedkoopste uitvaartverzekering? Bij een uitvaartverzekering gaan mensen vaak voor de goedkoopste optie. Toch betekent het niet automatisch dat de verzekering met de laagste premie ook daadwerkelijk de goedkoopste uitvaartverzekering is. Hoe dat kan leggen we uit in deze blog.

Afbeelding
Rouwboeket

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Voor u de goedkoopste uitvaartverzekering kunt vergelijken is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden:

  • Soorten uitvaartverzekering
  • Persoonlijke wensen
  • Indexering

Als u bij het afsluiten van uw verzekering rekening houdt met deze drie zaken is de kans groot dat u uiteindelijk de goedkoopste uitvaartverzekering voor uzelf kunt afsluiten.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De meest voorkomende is de natura uitvaartverzekering. Deze verzekering bestaat uit een pakket van vaste producten en diensten. Vaak voert het bedrijf waar u de verzekering hebt afgesloten ook de uitvaart uit. Hierdoor kunnen ze producten met korting inkopen en die korting doorberekenen in uw premie. De maandelijkse premie is daardoor vaak goedkoper.

Een andere veel voorkomende verzekering is de kapitaal uitvaartverzekering. Bij deze verzekering wordt een bedrag verzekerd dat na overlijden wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij kunnen hiermee de uitvaart regelen. De maandelijkse premie is vaak wat duurder, omdat er nog geen korting kan worden doorberekend. Heeft u een kapitaal uitvaartverzekering bij Monuta en laat u de uitvaart door Monuta verzorgen? Dan krijgt u in veel gevallen wel korting op de uitvaartnota.

Persoonlijke wensen

De premie van een natura uitvaartverzekering is dus vaak goedkoper dan die van een kapitaal uitvaartverzekering. Toch bent u niet altijd goedkoper uit als u voor een natura uitvaartverzekering kiest. Persoonlijke wensen spelen namelijk een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten van een uitvaart. Wanneer u een kapitaal uitvaartverzekering afsluit heeft u volledige keuzevrijheid. Of u al uw wensen kunt uitvoeren ligt dan alleen aan de hoogte van het verzekerde bedrag. Bij een natura uitvaartverzekering bent u vaker gebonden aan een vaste lijst met producten en diensten van de uitvaartverzorger. Heeft u wensen buiten het assortiment van de uitvaartverzorger, dan bestaat de kans dat u of uw nabestaanden wat extra’s moeten betalen.

Het is dus handig om bij het afsluiten van de uitvaartverzekering al te weten wat uw wensen zijn. Weet u dat nog niet? Kies dan voor een uitvaartverzekering die u in de looptijd kunt wijzigen. Zo kunt u uw uitvaartverzekering ook later nog aanpassen aan uw wensen.

Afbeelding
Kleurrijke bloemen

Indexering

Een andere variabele voor een goedkope uitvaartverzekering is indexatie. Hiermee worden prijsschommelingen in de markt opgevangen. Dit betekent dat het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering meegroeit met de prijsschommelingen in de markt en de koopkracht van uw verzekering in de loop van de jaren gelijk blijft. Bij een uitvaartverzekering zonder indexatie blijft uw verzekerde bedrag dus altijd gelijk, waardoor het kan zijn dat de waarde van uw verzekering niet meer genoeg is om uw uitvaart volledig te bekostigen.

Goedkope en goede uitvaartverzekering
afsluiten

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het belangrijk om naar bovenstaande factoren te kijken:

  1. Wat zijn mijn persoonlijke wensen?
  2. Welke soort verzekering past daarbij?
  3. Wordt de verzekering die ik wil afsluiten jaarlijks geïndexeerd? 

Het is verstandig om te kijken naar de voorwaarden van de verzekering, zodat u zeker weet dat u de goedkoopste uitvaartverzekering afsluit voor uzelf.

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Bereken

Goedkope
begrafenisverzekering

Als u nu al weet dat u begraven wilt worden kunt u ook zoeken naar een goedkope begrafenisverzekering. Weet dat een begrafenisverzekering niets anders is dan een uitvaartverzekering. U hoeft dus niet speciaal te zoeken naar een partij die alleen begrafenisverzekeringen heeft. Houd er bij het afsluiten wel rekening mee dat begraven worden vaak duurder is dan cremeren. Dit komt door de grafkosten die per gemeente verschillen.

Keurmerk uitvaartzorg

De uitvaartverzekering
van Monuta

De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee delen en is een combinatie tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. Het natura-gedeelte bestaat uit de diensten van de Monuta uitvaartverzorger. Doordat wij weten dat wij uw uitvaart ooit mogen verzorgen, berekenen wij de korting van onze diensten nu al door in uw premie. Het kapitaalgedeelte bestaat uit een vrij te besteden bedrag waarmee uw nabestaanden uw uitvaart geheel naar wens kunnen vormgeven. Hier zit u dus niet vast aan een verplichte lijst met producten.

Veelgestelde vragen

FAQ verzekeringen / uitvaartverzekeringenpagina

Zijn mijn kinderen gratis meeverzekerd?

U kunt uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op uw eigen polis bij Monuta. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta. Als u de gegevens heeft doorgegeven is uw zoon of dochter direct tot 18-jarige leeftijd verzekerd. Op moment van overlijden van het kind moet de looptijd van de polis van de ouders minstens drie maanden zijn. 

Ben ik direct verzekerd?

Wanneer u de uitvaartverzekering heeft aangevraagd, bent u direct vanaf ingangsdatum en na de betaling van de eerste premie verzekerd. Als u de verzekering online afsluit, dan gaat de verzekering zo snel mogelijk in. 

Heb ik nog bedenktijd na het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Na het afsluiten van een nieuwe verzekering heeft u, na ontvangst van uw nieuwe polis, 30 dagen bedenktijd. Wanneer u akkoord gaat met uw nieuwe verzekering dan hoeft u niets te doen. Wanneer u afziet van de aangevraagde polis, dan kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Graag horen wij dan ook van u wat de reden is van de annulering.

Is er een minimum leeftijd en een maximum leeftijd?

De minimale leeftijd om een verzekering af te sluiten is 18 jaar. Kinderen kunnen gratis worden meeverzekerd op de polis van hun ouders via Mijn Monuta. U kunt een verzekering afsluiten tot 75 jaar. Als u ouder bent, kunt u  bij ons terecht voor het financieel regelen van uw uitvaart. Met het Monuta Uitvaartfonds bouwt u een bedrag op voor uw uitvaart. Het Monuta Uitvaartfonds is een product van Monuta Voorzieningsfonds B.V.

Wat houdt de medische acceptatie in?

Met onze uitvaartverzekeringen proberen wij iedereen een mogelijkheid te bieden om de kosten van een uitvaart straks te kunnen betalen. In veel gevallen kunnen we mensen hiermee een passende oplossing bieden. Helaas lukt dat in sommige gevallen niet.

Bij het afsluiten van een verzekering vragen we naar uw gezondheid en/of de gezondheid van de personen waarvoor u de verzekering afsluit. Uit uw antwoorden kan dan blijken dat er sprake is of is geweest van een ziekte, aandoening of klachten waardoor het risico op vervroegd overlijden groter is. 
U vult online de antwoorden op de gezondheidsvragen in. Wij hebben de vragenlijst volledig gedigitaliseerd, waardoor het u slechts enkele minuten kost om de vragen te beantwoorden. Hierna hoort u direct of we u kunnen verzekeren. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het heel vervelend is als wij beslissen dat er voor u een hogere premie geldt of dat we geen uitvaartverzekering afsluiten.

Wij begrijpen dat dit vragen kan oproepen. Omdat elke situatie anders is, kunt u het beste contact met ons opnemen als u vragen heeft. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

U bent wettelijk verplicht de gezondheidsvragen naar waarheid in te vullen. Als u vragen onjuist beantwoordt of gegevens verzwijgt, dan is het mogelijk dat wij bij uw overlijden niet of minder uitkeren of de verzekering opzeggen.

Hoe lang moet ik premie betalen?

Wanneer u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u premie tot aan het overlijden van de verzekerde(n). Dit noemen we een levenslange premiebetaling. Uiteraard bent u dan ook levenslang verzekerd. 

Heeft u al een uitvaartverzekering van Monuta en wilt u weten wat de einddatum van uw premiebetaling is? Deze staat vermeld op uw polis. In Mijn Monuta kunt u de polis inzien. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Ben ik verplicht mijn uitvaart door Monuta te laten verzorgen?

Nee, dit bent u niet verplicht, maar het is wel aan te bevelen. Afhankelijk van uw verzekering, zijn er grote financiële voordelen als u de uitvaart door Monuta laat verzorgen. Bij een geldverzekering keren wij een bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij zijn vervolgens vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Als Monuta de uitvaart verzorgt, krijgt u korting op de uitvaart. 

Bij een verzekering met een dienstenpakket (natura verzekering) verzorgt Monuta de uitvaart. Als uw nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartverzorger, heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw verzekering. Lees hier meer over op www.monuta.nl/voorwaarden.

Heeft u een andere uitvaartverzekering afgesloten bij Monuta? Bekijk dan uw voorwaarden in Mijn Monuta.

Hoe verloopt de afhandeling van de uitkering?

Na de melding van overlijden neemt een uitvaartverzorger van Monuta contact op met uw nabestaanden om de uitvaart te regelen. De kosten voor de uitvaart worden betaald vanuit uw uitvaartverzekering op basis van declaraties. Dat houdt in dat wij bedragen uitkeren na ontvangst van de facturen. Meer informatie over het uitkeren van uw verzekering vindt u op de pagina over het uitkeren van de verzekering.

Wanneer keert Monuta niet of minder uit?

U vindt de uitsluitingen voor het uitkeren van de verzekering in de voorwaarden Uitvaart-Naturaverzekering MV20-300