Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Niet bij elkaar, maar wel echt samen

Goedkoopste uitvaartverzekering
afsluiten, zo doe je dat

Op zoek naar een uitvaartverzekering gaan mensen vaak voor de goedkoopste optie. Toch betekent het niet automatisch dat de verzekering met de laagste premie ook daadwerkelijk de goedkoopste uitvaartverzekering is. Hoe dat kan leggen we uit in deze blog.

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Voor u de goedkoopste uitvaartverzekering kunt vergelijken is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden:

  • Soorten uitvaartverzekering
  • Persoonlijke wensen
  • Indexering

Als u bij het afsluiten van uw verzekering rekening houdt met deze drie zaken is de kans groot dat u uiteindelijk de goedkoopste uitvaartverzekering voor uzelf kunt afsluiten.

Afbeelding
Rouwboeket

Soorten uitvaartverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De meest voorkomende is de natura uitvaartverzekering. Deze verzekering bestaat uit een pakket van vaste producten en diensten. Vaak voert het bedrijf waar u de verzekering hebt afgesloten ook de uitvaart uit. Hierdoor kunnen ze producten met korting inkopen en die korting doorberekenen in uw premie. De maandelijkse premie is daardoor vaak goedkoper.

Een andere veel voorkomende verzekering is de kapitaal uitvaartverzekering. Bij deze verzekering wordt een bedrag verzekerd dat na overlijden wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij kunnen hiermee de uitvaart regelen. De maandelijkse premie is vaak wat duurder, omdat er nog geen korting kan worden doorberekend. Heeft u een kapitaal uitvaartverzekering bij Monuta en laat u de uitvaart door Monuta verzorgen? Dan krijgt u in veel gevallen wel korting op de uitvaartnota.

Persoonlijke wensen

De premie van een natura uitvaartverzekering is dus vaak goedkoper dan die van een kapitaal uitvaartverzekering. Toch bent u niet altijd goedkoper uit als u voor een natura uitvaartverzekering kiest. Persoonlijke wensen spelen namelijk een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten van een uitvaart. Wanneer u een kapitaal uitvaartverzekering afsluit heeft u volledige keuzevrijheid. Of u al uw wensen kunt uitvoeren ligt dan alleen aan de hoogte van het verzekerde bedrag. Bij een natura uitvaartverzekering bent u vaker gebonden aan een vaste lijst met producten en diensten van de uitvaartverzorger. Heeft u wensen buiten het assortiment van de uitvaartverzorger, dan bestaat de kans dat u of uw nabestaanden wat extra’s moeten betalen.

Het is dus handig om bij het afsluiten van de uitvaartverzekering al te weten wat uw wensen zijn. Weet u dat nog niet? Kies dan voor een uitvaartverzekering die u in de looptijd kunt wijzigen. Zo kunt u uw uitvaartverzekering ook later nog aanpassen aan uw wensen.

Indexering

Een andere variabele voor een goedkope uitvaartverzekering is indexatie. Hiermee worden prijsschommelingen in de markt opgevangen. Dit betekent dat het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering meegroeit met de prijsschommelingen in de markt en de koopkracht van uw verzekering in de loop van de jaren gelijk blijft. Bij een uitvaartverzekering zonder indexatie blijft uw verzekerde bedrag dus altijd gelijk, waardoor het kan zijn dat de waarde van uw verzekering niet meer genoeg is om uw uitvaart volledig te bekostigen.

Afbeelding
Kleurrijke bloemen

Goedkope uitvaartverzekering
afsluiten

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het belangrijk om naar bovenstaande factoren te kijken:

  1. Wat zijn mijn persoonlijke wensen?
  2. Welke soort verzekering past daarbij?
  3. Wordt de verzekering die ik wil afsluiten jaarlijks geïndexeerd? 

Het is verstandig om te kijken naar de voorwaarden van de verzekering, zodat u zeker weet dat u de goedkoopste uitvaartverzekering afsluit voor uzelf.

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Bereken

Goedkope
begrafenisverzekering

Als u nu al weet dat u begraven wilt worden kunt u ook zoeken naar een goedkope begrafenisverzekering. Weet dat een begrafenisverzekering niets anders is dan een uitvaartverzekering. U hoeft dus niet speciaal te zoeken naar een partij die alleen begrafenisverzekeringen heeft. Houd er bij het afsluiten wel rekening mee dat begraven worden vaak duurder is dan cremeren. Dit komt door de grafkosten die per gemeente verschillen.

De uitvaartverzekering
van Monuta

De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee delen en is een combinatie tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. Het natura-gedeelte bestaat uit de diensten van de Monuta uitvaartverzorger. Doordat wij weten dat wij uw uitvaart ooit mogen verzorgen, berekenen wij de korting van onze diensten nu al door in uw premie. Het kapitaalgedeelte bestaat uit een vrij te besteden bedrag waarmee uw nabestaanden uw uitvaart geheel naar wens kunnen vormgeven. Hier zit u dus niet vast aan een verplichte lijst met producten.