Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0341 - 414971

Recente beoordelingen

8,8

Gebaseerd op 16 beoordelingen.
93% beveelt ons aan.

G van de Streek
20-05-2022

De uitvaart van mijn zoon is respectvol verzorgd. De dienstverlening door Monuta hebben we als waardig ervaren

Lees meer

Miranda
17-05-2022

Contact met Monuta was persoonlijk en heel prettig. Uitvaartverzorgster gaf nuttige adviezen, was goed bereikbaar. Alles is naar wens verlopen.

Lees meer

Ron Hoekmeijer
02-05-2022

Er werdt in stijl en klasse gehandeld correct ,en subliem ,ook vond ik dat de pers wensen of dingen die wij vergaten netjes ter berde werden gebracht ,duidelijke communicatie ,en nette correcte afwikkelen van de totale uitvaart ,kortom sjappo

Lees meer

Bekijk alle recensies

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Uitvaart in Harderwijk

Na het overlijden van een dierbare moet er in korte tijd veel worden geregeld. Wij vinden het belangrijk dat we u tegelijkertijd rust en ruimte kunnen geven om afscheid te nemen. Wij passen ons daarbij aan uw wensen aan. Voor het regelen van een uitvaart staat het team van Monuta in Harderwijk elke dag voor u klaar. Wij nemen in de dagen rond de uitvaart de tijd voor u en hebben aandacht voor uw wensen. Op deze manier bieden wij kwaliteit en verzorgen wij een persoonlijke uitvaart in Harderwijk. Of het nu om een begrafenis of crematie gaat. Wij bieden u de ruimte om zelf te bepalen hoe het afscheid eruit ziet en zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Wij zijn altijd (op de achtergrond) aanwezig om u tot steun te zijn.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
Harderwijk-pand-afscheidshuis-home
Stationslaan 9
3844 GA Harderwijk
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 7.000 en de € 11.000. Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf € 3.195. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer
Image
Hans Aalberts
Uitvaartverzorger

Hans

Aalberts

Lees meer over Hans

Image
Suzanne Schierbeek uvv
Uitvaartverzorger

Suzanne

Schierbeek

Lees meer over Suzanne

Image
Ingang uitvaartcentrum Harderwijk gebouw

Uitvaartcentrum in Harderwijk

Wanneer Monuta de uitvaart regelt, kunt u voor de opbaring terecht in het afscheidshuis van Monuta in Harderwijk, gelegen aan de Stationslaan. Ons Monuta Huis lijkt op een uitvaartcentrum en biedt u de mogelijkheid om in een huiselijke omgeving afscheid te nemen van uw overleden dierbare. Het afscheidshuis is sfeervol ingericht en voelt ruim aan. In een van onze twee 24-uurskamers kunt u op ieder gewenst moment terecht om uw overleden dierbare te bezoeken. Het afscheidshuis is voor iedereen toegankelijk. Ook wanneer Monuta het afscheid niet verzorgt of als iemand niet of ergens anders verzekerd is.
Meer over ons uitvaartcentrum

Vijf klantbeloften van Monuta

1
Altijd een persoonlijk afscheid
Wij maken van elk afscheid een persoonlijk afscheid. Precies zoals u het wilt. Dat begint met duidelijkheid. Daarom kunt u bij ons uw uitvaartwensen vastleggen. Online of in een persoonlijk gesprek met één van onze vakmensen.
2
Eén vertrouwd gezicht
Afscheid is meer dan een uitvaart alleen. Wij zorgen hierbij, van begin tot het eind, voor één vast aanspreekpunt. Eén vertrouwd gezicht. Iemand die de tijd neemt, luistert en meedenkt. En altijd rechtstreeks bereikbaar is voor al uw vragen.
3
Liefdevolle verzorging
Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om iedereen persoonlijk en liefdevol te verzorgen. Met de juiste aandacht en respect. Als u wilt, kunt u bij dit bijzondere moment aanwezig zijn en assisteren. Ook zorgen wij voor een liefdevolle opbaring, bij u thuis, in het uitvaartcentrum of op een andere door u gekozen plek.
4
Een persoonlijk draaiboek
Alles wat we met u afspreken, leggen we vast in een persoonlijk draaiboek. Zo heeft u stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. Dat geeft rust en houvast rondom het afscheid.
5
Geen financiële verrassingen
We geven u helder inzicht in alle mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Zo houdt u het overzicht en kunt u kiezen wat het beste bij u past. U ontvangt vooraf altijd een heldere prijsopgave. En wij garanderen geen financiële verrassingen achteraf.
Lokale
partners
Monuta in Harderwijk werkt met de volgende lokale partners.
Notaris
Notariskantoor De Jonge
Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Ik wil graag mijn uitvaartwensen vastleggen. Waar kan ik dit doen?
Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen ook vrijblijvend bespreken met een uitvaartverzorger via een voorgesprek. Als u een afspraak maakt, vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.
Binnen welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta?
U kunt terecht bij Monuta voor het regelen van een uitvaart in de plaatsen Harderwijk, Hierden en Ermelo