Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0341 - 414971
Klanten waarderen de dienstverlening van Monuta Harderwijk gemiddeld met een 9.2

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Gebaseerd op 5 recensies.

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Uitvaart in Harderwijk

Na het overlijden van een dierbare moet er in korte tijd veel worden geregeld. Wij vinden het belangrijk dat we u tegelijkertijd rust en ruimte kunnen geven om afscheid te nemen. Wij passen ons daarbij aan uw wensen aan. Voor het regelen van een uitvaart staat het team van Monuta in Harderwijk elke dag voor u klaar. Wij nemen in de dagen rond de uitvaart de tijd voor u en hebben aandacht voor uw wensen. Op deze manier bieden wij kwaliteit en verzorgen wij een persoonlijke uitvaart in Harderwijk. Of het nu om een begrafenis of crematie gaat. Wij bieden u de ruimte om zelf te bepalen hoe het afscheid eruit ziet en zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Wij zijn altijd (op de achtergrond) aanwezig om u tot steun te zijn.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
Harderwijk-pand-afscheidshuis-home
Stationslaan 9
3844 GA Harderwijk
Wij kunnen voor ieder budget een uitvaart verzorgen. Bel ons of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer over het proces
Image
Hans Aalberts Monuta
Uitvaartverzorger

Hans

Aalberts

Lees meer over Hans
Image
Suzanne Schierbeek
Uitvaartverzorger

Suzanne

Schierbeek

Lees meer over Suzanne
Image
Harderwijk-pand-afscheidshuis-home

Uitvaartcentrum Harderwijk

Wanneer Monuta de uitvaart regelt, kunt u voor de opbaring terecht in het afscheidshuis van Monuta in Harderwijk, gelegen aan de Stationslaan. Ons Monuta Huis lijkt op een uitvaartcentrum en biedt u de mogelijkheid om in een huiselijke omgeving afscheid te nemen van uw overleden dierbare. Het afscheidshuis is sfeervol ingericht en voelt ruim aan. In een van onze twee 24-uurskamers kunt u op ieder gewenst moment terecht om uw overleden dierbare te bezoeken. Het afscheidshuis is voor iedereen toegankelijk. Ook wanneer Monuta het afscheid niet verzorgt of als iemand niet of ergens anders verzekerd is.
Ons uitvaartcentrum
Lokale
partners
Monuta in Harderwijk werkt met de volgende lokale partners.
Notaris
Notariskantoor De Jonge
Meest
gestelde
vragen
Bekijk alle vragen
Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Ik wil graag mijn uitvaartwensen vastleggen. Waar kan ik dit doen?
Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen ook vrijblijvend bespreken met een uitvaartverzorger via een voorgesprek. Als u een afspraak maakt, vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.
Binnen welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta?
U kunt terecht bij Monuta voor het regelen van een uitvaart in de plaatsen Harderwijk, Hierden en Ermelo