Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
045 - 521 2926

Uitvaartcentrum Hoensbroek

In ons eigen uitvaartcentrum in Hoensbroek, gelegen aan de Hoofstraat 100, kunt u terecht voor het regelen van een uitvaart. U regelt dan een herdenkings- en afscheidsdienst in onze ruime aula. Hier vindt u 50 zitplaatsen en een aantal staanplaatsen. Het is mogelijk om de opstelling te veranderen naar uw eigen wens. Persoonlijk afscheid nemen staat centraal tijdens de plechtigheid. U kunt deze geheel naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld met (live)muziek, sprekers en eigen rituelen. Mensen van elke cultuur en religie kunnen bij ons op een traditionele manier afscheid nemen van hun dierbare. Het uitvaartcentrum heeft vijf rouwkamers en een ruimte die u kunt gebruiken voor koffie achteraf. Zo regelt u de hele uitvaart van begin tot eind op dezelfde plek. Dat kan u rust geven. 
Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak
Image
Rouwkamer uitvaartcentrum Hoensbroek Universele
Image
Persoonlijke spullen rouwkamer uitvaartcentrum Hoensbroek Universele

Rouwkamers

Het uitvaartcentrum van Monuta Universele heeft vijf moderne rouwkamers. U kunt ervoor kiezen om uw dierbare in een kist of op bed op te baren. Met licht, foto’s en persoonlijke spullen kunt u de rouwkamer inrichten zoals u dat graag wilt. Het is ook mogelijk om uw dierbare thuis op te baren. Zo blijft de overledene in de vertrouwde omgeving en kunt u thuis bij uw dierbare zijn. Op ieder moment dat u wilt. Wij komen dagelijks bij u om te kijken of alles goed gaat, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Als er toch iets is, kunt u ons dag en nacht bereiken.

045 - 521 2926
Image
Aula uitvaartcentrum Hoensbroek Universele
Image
Koffiekamer uitvaartcentrum Hoensbroek Universele
Image
Koffiekamer uitvaartcentrum Hoensbroek Universele

Aula en koffiekamer

Monuta Universele beschikt over een mooie ruimte waar u tijdens het rouwbezoek een kopje koffie kunt drinken, maar ook met familie, vrienden of bekenden kunt napraten. Daarnaast kunt u deze ruimte gebruiken voor het organiseren van een afscheidsdienst. De aula is stijlvol ingericht en heeft een open en lichte uitstraling. Er zijn 50 zitplaatsen en een ruim aantal staanplaatsen. Hierdoor zijn er diensten voor kleine en grote groepen mogelijk in de aula.

045 - 521 2926
Image
Patio uitvaartcentrum Hoensbroek Universele
Image
Patio uitvaartcentrum Hoensbroek Universele
Image
Patio herinneringswand uitvaartcentrum Hoensbroek Universele

Patio

Daarnaast heeft ons uitvaartcentrum een mooie patio. In de patio vindt u een herinneringswand. Tijdens het rouwbezoek hangen we hier een door u uitgekozen symbool op. Op dit symbool kunt u met gouden stift de naam van uw dierbare schrijven. U kunt kiezen uit een bronzen hartje, boom of ster. Wij laten het symbool met daarop de naam van uw dierbare in de patio hangen. U krijgt deze van ons aangereikt tijdens de herdenkingsavond die wij één keer per jaar organiseren en waar u door ons voor wordt uitgenodigd.

045 - 521 2926
Image
Schifferheide catering
Image
Schifferheide Muziek
Image
Schifferheide Aula
Image
Schifferheide begraafplaats

Crematorium en begraafplaats Schifferheide in Kerkrade

Voor een uitvaartcentrum kunt u ook terecht bij Schifferheide in Kerkrade. Hier vindt u een crematorium en begraafplaats, die beide beheerd worden door Monuta. Voor de opbaring kunt u terecht in één van de 24-uurskamers. De aula is stijlvol ingericht en heeft een open, lichte uitstraling en biedt 95 zitplaatsen. In de koffiekamer kunt u terecht voor de koffietafel na de dienst of de condoleance. Neem contact op met Monuta Universele om de mogelijkheden voor een uitvaart bij Schifferheide in Kerkrade te bespreken. 

045 - 521 2926