Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
035 - 691 6576

Recente beoordelingen

9,8

Gebaseerd op 9 beoordelingen.
100% beveelt ons aan.

Janneke
19-06-2022

Als je onverwachts met een overlijden wordt geconfronteerd weet je niet waar je het moet zoeken. Op internet zijn veel verschillende uitvaartverzorgers te vinden. Ik koos voor Monuta omdat de website duidelijk was en heel professioneel overkwam. Ik heb het contact met Suzanne als heel prettig ervaren. Ze schat goed in wat je nodig hebt als familie. En houdt het overzichtelijk. Alles stap voor stap. En ze is ook een vlotte tante, wat goed bij ons paste. Ook veel dank aan de verzorgers van het lichaam . Je voelde dat je dierbare met respect is verzorgt.

Lees meer

Tanja
13-11-2021

Volgens mij is er geen betere uitvaartverzorging. Geen druk en duidelijke uitleg over alle mogelijkheden.

Lees meer

Erik
02-11-2021

Compleet onverwacht kwamen wij voor het afscheid van mijn vader te staan. Vanaf het eerste moment hebben wij het gevoel gehad dat door de begeleiding van Monuta alles rondom het afscheid goed zou komen. We hebben met Suzanne Schierbeek een top uitvaartverzorgster getroffen. Wat een passie voor haar werk heeft zij en wat kan zij goed de juiste adviezen geven. Mede door haar is het een afscheid geworden waar we met een heel goed gevoel, ondanks het verdriet dat er is, op terug zullen kijken.

Lees meer

Bekijk alle recensies

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Monuta in Lelystad

Overlijdt een dierbare, dan wilt u graag dat iemand u bij staat om u te ontzorgen. Monuta in Lelystad verzorgt de uitvaart op een manier die past bij wie uw dierbare was. Onze lokale uitvaartverzorgers uit Lelystad weten precies wat mogelijk is in de regio en bieden u daarbij alle ruimte om zelf invulling te geven aan het afscheid, op welke manier dan ook. Zo hebben wij ook veel ervaring met het regelen van een multiculturele uitvaart in Lelystad. Samen geven wij vorm aan de uitvaart die past bij de afkomst en het geloof van uw overleden dierbare. Hoe u ook afscheid neemt, wij zijn er als u ons nodig heeft. Bel gerust met één van onze uitvaartverzorgers voor een vrijblijvend gesprek of als u meer wilt weten over een uitvaart regelen in Lelystad. Bij een overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
Harderwijk-pand-afscheidshuis-home
Stationslaan 9
3844 GA Harderwijk
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 6.500 en de € 11.000. Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf €2.995. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer
Image
Hans Aalberts
Uitvaartverzorger

Hans

Aalberts

Lees meer over Hans

Image
Suzanne Schierbeek
Uitvaartverzorger

Suzanne

Schierbeek

Lees meer over Suzanne

Lokale
partners
Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Ik wil graag mijn uitvaartwensen vastleggen. Waar kan ik dit doen?
Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen ook vrijblijvend bespreken met een uitvaartverzorger via een voorgesprek. Als u een afspraak maakt, vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.
Vanuit welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta in Lelystad?
U kunt terecht bij Monuta in Lelystad voor het regelen van een uitvaart in Lelystad.
Ik ben op zoek naar een bijzondere uitvaartlocatie in Lelystad. Waar kan ik terecht?
Wij kunnen een uitvaart in Lelystad op iedere locatie voor u regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afscheid in een kerk, moskee of tempel. Maar ook een afscheidsdienst thuis is mogelijk met een klein gezelschap. Een uitvaart buiten behoort ook tot de mogelijkheden. Dit doen we bijvoorbeeld bij Wind in de Wilgen of De Waterlelie. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.