Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Afscheid op jonge leeftijd

De kosten van
de uitvaart

Bereken jouw premie

Vul je geboortedatum in en bereken jouw premie. 

Denk jij weleens na
over uitvaartkosten?

Er zijn veel kosten voor de toekomst waar je rekening mee moet houden. Vaak denk je al na over de dagelijkse uitgaven, een grote reis, wat een auto kost of dat je gaat sparen voor een huis. Maar heb je ook al eens nagedacht over de kosten van een uitvaart? 

Veel mensen komen er namelijk pas achter wat een uitvaart kost als ze dit moeten regelen voor een geliefde. Vaak is dan pas duidelijk welke kosten de nabestaanden moeten betalen, of voorschieten. Bij een gemiddelde uitvaart in Nederland gaat dit meestal om een bedrag tussen  €7.500 en €11.500.

Uitvaartkosten
meter

Hoe hoog het bedrag voor jouw persoonlijke afscheid is, hangt af van de wensen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld begraven worden, of gecremeerd? Wil je uitgebreid het leven vieren of juist een intiem afscheid? Allemaal keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke uitvaartkosten.  Met de uitvaartkostenmeter kun je zien wat de kosten zijn op basis van jouw uitvaartwensen.

Wie betaalt
de uitvaartkosten?

Wat voor uitvaart je ook kiest, er komen altijd kosten bij kijken. Wie die kosten precies betaalt hangt af van de situatie. Toch zijn er vaak nog misverstanden over waar de rekening precies naartoe gaat. 

Vaak komen deze kosten bij de nabestaanden terecht. Veel mensen denken dat de uitvaart standaard betaald wordt door de gemeente, maar dat gebeurt alleen in speciale gevallen. Daarom is het verstandig om nu alvast na te denken over de financiële kant van het afscheid. René van Monuta legt uit wie uiteindelijk de rekening van de uitvaart betaalt. 

Monuta
Uitvaartverzekering

  • Al verzekerd vanaf €4,13 per maand
  • Uitstekende klanttevredenheidscore 9.5
  • Jouw wensen, jouw uitvaart, onze zorg!

 

Financiële rust
voor je nabestaanden

Ook al voelt het nog ver weg, je kunt nu al nadenken over hoe jouw afscheid is geregeld. Steeds meer mensen open over afscheid. Niet alleen over hun uitvaartwensen, maar ook over hoe ze dit zouden betalen. De belangrijkste reden is dat zij hun  nabestaanden met een gerust gevoel achter willen laten.  Je kunt tijdens je leven al nadenken over wat voor afscheid bij jou past en wat de kosten daarvoor zijn.  Om te zorgen dat nabestaanden geen financiële verrassingen krijgen, heeft ruim 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering.

Keurmerk uitvaartzorg
Afbeelding
Omhelzing op hei

De (on)zin van
een uitvaartverzekering

Veel mensen bereiden zich voor op allerlei uitgaven in de toekomst. Niemand houdt van financiële verrassingen, maar toch wordt er over de kosten van de uitvaart vaak luchtig gedacht. Ondanks dat we allemaal weten dat iedereen een keer een uitvaart nodig heeft. Hoe komt dat dan?

Lees blog

Afbeelding
Tommy en Ciana

Hoe regel je
een uitvaart?

 Ciana (32) staat nog vol in het leven, maar wil graag open zijn over afscheid en wat dat kost. Omdat ze zelf nog nooit een afscheid heeft moeten regelen, weet ze niet waar ze moet beginnen.  Volg haar in haar zoektocht naar een persoonlijk afscheid.

Bekijk serie

Afbeelding
Opbaarplank en eco urn

Wat maakt een uitvaart
duur of goedkoop?

Geboortes, trouwerijen en uitvaarten kosten vaak veel geld. Dat is wat iedereen zegt, maar is dit ook echt zo? Of hebben we zelf hier meer grip op dan we eigenlijk denken? Wij zochten uit wat een uitvaart duur of goedkoop maakt. 

Lees blog