Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Tommy en Ciana bij uitvaart

Open einde
aflevering 6

Hoe voelt jouw
persoonlijke afscheid?

Vandaag is het zover: de laatste aflevering van Open Einde. In de 5 afleveringen hiervoor ging Ciana samen met uitvaartverzorger Tommy op zoek naar wat er allemaal mogelijk is bij het regelen van haar uitvaart. Ze bekeek de opties van cremeren en begraven, de locaties die daarbij horen, wat er allemaal mogelijk is aan vervoer, kist, opbaring, aankleding en wat dit kost.

In de 6e aflevering zien we hoe het voelt om al je uitvaartwensen in het echt te ervaren. Ciana heeft haar keuzes gemaakt en kan nu zien, horen en proeven hoe dat is. Emotioneel? Of juist geruststellend? Je ziet het in de finale.

"Ik heb een prachtig leven, en dat zou ik ook zo willen vieren. Dat het niet alleen maar verdrietig is."
Ciana

Wat zijn jouw
uitvaartwensen?

In deze serie heeft Ciana in de eerste 5 afleveringen allerlei uitvaartopties onderzocht. Wat is er bijvoorbeeld mogelijk aan begraven, cremeren of anders? Waar wil je jouw afscheid laten plaatsvinden en hoe ziet dat er dan uit? 

Naast alles wat je gezien hebt in Open Einde, is er nog veel meer mogelijk. Er is ruimte voor persoonlijke keuzes die bij jou passen. Heb jij nog vragen over de mogelijkheden? Dan kun je altijd in gesprek gaan met de lokale uitvaartverzorger van Monuta. Die staat klaar om jou te helpen met vragen rondom het persoonlijke afscheid. 

Weet je na het zien van de serie al beter wat jij wil? Dan is de volgende stap om deze uitvaartwensen in te vullen, zodat je ze makkelijk kunt delen met jouw omgeving. Bij Monuta kun je dit gratis online doen, je hoeft hiervoor geen klant te zijn. Bij het invullen van jouw uitvaartwensen krijg je ook meteen een beeld van de kosten die daarbij passen.

 

Bereid je financieel
voor op het afscheid

In deze serie stelt Ciana de vraag 'wat nu als je niet verzekerd bent, waar haal je het geld dan vandaan?'. Een terechte vraag, omdat blijkt dat veel mensen een uitvaartrekening niet binnen een maand zouden kunnen betalen. Ruim 75% van de Nederlanders heeft daarom een uitvaartverzekering afgesloten. De voordelen van de Monuta Uitvaartverzekering zijn:

  • Al verzekerd vanaf €4,13 per maand
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Uitstekende klanttevredenheidscore 9.5
     

Vul je geboortedatum in om de premie te berekenen.

Bereken
Afbeelding
Gaan zoals je bent

Open over
afscheid

Naast Ciana zijn er nog veel meer mensen open over afscheid. Om het taboe rondom het afscheid te doorbreken, proberen we mensen op verschillende manieren enthousiast te maken. Bijvoorbeeld met Open Einde, maar ook met andere series, video's en blogs. Ben jij benieuwd naar alles rondom het afscheid?  Kijk dan op onze pagina voor meer inspiratie.

Lees verder

Afbeelding
Man speelt gitaar

Uitvaart
muziek

Weet jij al wat voor muziek je wil draaien bij jouw afscheid? Heb je een nummer dat typisch bij jou past, of ga je voor een van de uitvaartklassiekers. Wat je ook kiest, muziek helpt bij een persoonlijk afscheid. Ben jij benieuwd wat de meest gedraaide uitvaartmuziek is, of ben je op zoek naar inspiratie?

Lees meer 

Afbeelding
Jong stel bij uitvaart

Het afscheid
en de kosten

Er zijn veel kosten voor de toekomst waar je rekening mee moet houden. Vaak denk je al na over de dagelijkse uitgaven, een grote reis, wat een auto kost of dat je gaat sparen voor een huis. Maar heb je ook al eens nagedacht over de kosten van een uitvaart? 

Lees meer

Meer over dit onderwerp