Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Foto op kist in woonkamer rechts

Open over de
wachtperiode

Meer over dit onderwerp

Waarom duurt het vaak
5 dagen tot de uitvaart?

Als iemand overlijdt, is het gebruikelijk dat de uitvaart na een aantal dagen plaats vindt. Maar waarom is dat? En kan het ook anders, of in het weekend?

Edward van Monuta legt het uit.

Meer tijd
nodig?

Om van het gebruikelijke aantal dagen af te wijken, moet er best wat geregeld worden. Daarom is het goed om vooraf al te bespreken of dit in het geval van jouw afscheid nodig is. Bijvoorbeeld omdat je familie ver weg woont, of vanwege jouw geloof. Je kunt dit als extra wens vastleggen bij jouw uitvaartwensen.

In deze tool vul je in hoe jij het afscheid voor je ziet. Je kunt aan het eind van de vragen in een formulier aanvullende wensen toevoegen. Hier is ruimte om aan te geven of jouw uitvaart afwijkt van de vastgestelde periode waarin je begraven of gecremeerd wordt.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut overlijden

Als iemand ineens overlijdt, ben je daar vaak niet op voorbereid. Op zo’n moment is het goed om te weten wat je kunt doen. Eline van Monuta legt uit welke stappen er zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut zelf regelen

Wil jij een uitvaart nog persoonlijker maken door zelf ook wat te regelen of maken? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat. Edward van Monuta geeft in deze video een aantal tips.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut cliches

De meeste mensen krijgen een uitvaart zoals we die kennen. Maar sommige mensen zeggen ook weleens 'ik hoef geen uitvaart' en ‘zet mij maar bij het vuilnis’. Wat gebeurt er als de overledene niets wil, of als er niemand is om het te regelen? Edward van Monuta legt uit hoe dat zit.