Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Vrouw ligt op bed kijkt naar foto

Open over
uitvaartclichés

De meeste mensen krijgen een uitvaart zoals we die kennen. Maar sommige mensen zeggen ook weleens 'ik hoef geen uitvaart' en ‘zet mij maar bij het vuilnis’. Wat gebeurt er als de overledene niets wil, of als er niemand is om het te regelen?

Edward van Monuta legt uit hoe dat zit.

Ruimte voor
jouw wensen

Zelfs als je een kleine of technische uitvaart wil zonder gasten, is het goed om dit bespreekbaar te maken. Ook voor zo'n soort uitvaart moet namelijk het nodige geregeld worden. Wil je weten wat de meest sobere variant van een uitvaart kost? Vul jouw uitvaartwensen in om de kosten te berekenen. Op basis dat bedrag kun je een uitvaartverzekering afsluiten, om zo financiële verrassingen te voorkomen. 

Afbeelding
Thumbnail begraven of cremeren

Begraven of cremeren zijn intussen niet meer weg te denken bij een uitvaart. Er wordt vaak gedacht dat begraven altijd duurder is dan cremeren. Maar is dat wel zo? Edward van Monuta legt het uit.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut zelf regelen

Wil jij een uitvaart nog persoonlijker maken door zelf ook wat te regelen of maken? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat. Edward van Monuta geeft in deze video een aantal tips.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut kosten

Wat voor uitvaart je ook kiest, er komen altijd kosten bij kijken. Maar wie betaalt deze? René van Monuta legt uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.