Open in 1 minuut
Vragen over
afscheid
Wat kost een uitvaart? Is begraven duurder dan cremeren? Wat als ik geen uitvaart wil? Hoe voorkom je dat een uitvaartverzekering wordt vergeten?
Vragen rondom afscheid en uitvaarten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Verschillende collega's van Monuta beantwoorden veel gestelde vragen over lastige onderwerpen, in 1 minuut. Open en eerlijk, zonder gedoe.
Open zijn over dit soms lastige onderwerp, kan veel zorgen achteraf wegnemen. Dat geldt niet alleen voor ons. Bij Monuta proberen we dit gesprek constant op gang te houden. Zodat een persoonlijk afscheid met een goed gevoel mogelijk wordt voor iedereen. Openheid over uitvaartwensen, -mogelijkheden en -kosten is daarvan een belangrijk onderdeel.
Bekijk hieronder alle afleveringen van Open in 1 minuut.
Open over
de kosten
Over de kosten van een uitvaart zijn vaak veel vragen. Bijvoorbeeld over de goedkoopste optie en wat een uitvaart precies gaat kosten. Je kunt inzicht krijgen in wat jouw wensen ongeveer gaan kosten door jouw uitvaartwensen in te vullen. In deze tool zie je aan het eind wat je kunt verwachten.
Een veel gestelde vraag gaat over de verschillende kosten van begraven en cremeren. Is cremeren altijd goedkoper dan begraven? Edward van Monuta legt het uit in deze video.
Wil jij alvast de kosten van jouw uitvaart geregeld hebben? Dat kan met de Monuta uitvaartverzekering. Bereken hieronder jouw premie.
Wat betaal je voor een
uitvaartverzekering?
Bij het oriënteren op een uitvaartverzekering spelen kosten vaak een rol. Maar waar worden die kosten eigenlijk op gebaseerd? Elly van Monuta legt uit hoe het maandbedrag wordt bepaald en waarom dit per persoon anders kan zijn.
Wie betaalt de
uitvaartkosten?
Wat voor uitvaart je ook kiest, er komen altijd kosten bij kijken. Maar wie betaalt deze? René van Monuta legt uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.
Hoe voorkom je dat
jouw polis blijft liggen?
Weet jouw omgeving waarvoor je allemaal verzekerd bent? Bij een uitvaartverzekering is het extra belangrijk om dit te bespreken. Elly van Monuta legt uit waarom.
Open over
overlijden
Op een overlijden kun je je moeilijk voorbereiden. Toch is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt na een overlijden. Zo kun je zelf ook al een aantal dingen voorbereiden die het makkelijker maken voor nabestaanden, als het zover is. Bijvoorbeeld door na te denken over wat er allemaal geregeld moet worden, jouw uitvaartwensen in te vullen, of alvast financiële zorgen weg te nemen met een uitvaartverzekering.
In deze video legt Edward van Monuta uit wat de uitvaartverzorger allemaal regelt rondom het afscheid.
Wat moet je doen als
iemand ineens overlijdt?
Als iemand ineens overlijdt, ben je daar vaak niet op voorbereid. Op zo’n moment is het goed om te weten wat je kunt doen. Eline van Monuta legt uit welke stappen er zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.
Hoeveel dagen duurt
het tot de uitvaart?
Als iemand overlijdt, is het gebruikelijk dat de uitvaart na een aantal dagen plaats vindt. Maar waarom is dat? En kan het ook anders? Edward van Monuta legt het uit.
Wat moet je
allemaal opzeggen?
Na een overlijden en het regelen van een uitvaart komt er vaak nog wat op de nabestaanden af. Het kan zijn dat er in die periode nog dingen onduidelijk zijn. René van Monuta legt uit waar je dan bijvoorbeeld aan moet denken.
Open over
de uitvaart
Veel vragen rondom het afscheid gaan over het moment van de uitvaart zelf. Wat kun je verwachten? Wat wordt er van jou verwacht? Zijn er speciale regels? In onderstaande video's bespreken we een aantal van deze vragen.
Er zijn vaak vragen over het crematieproces. Dit vindt vaak plaats achter gesloten deuren en niet iedereen weet wat hij daarbij kan verwachten. Uitvaartverzorger Eline legt in deze video uit wat er voor, tijdens en na de crematie gebeurt.
Kun je zelf een
uitvaart regelen?
Wil jij een uitvaart nog persoonlijker maken door zelf ook wat te regelen of maken? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat. Edward van Monuta geeft in deze video een aantal tips.
Hoe werkt
condoleren?
Als iemand overlijdt, is het soms lastig om te bedenken wat je wilt zeggen. Hoe condoleer je de nabestaanden? Wat kun je schrijven of zeggen? Eline van Monuta geeft een aantal handige tips.
Wat als je geen
uitvaart wil?
De meeste mensen krijgen een uitvaart zoals we die kennen. Maar sommige mensen zeggen ook weleens 'ik hoef geen uitvaart' en ‘zet mij maar bij het vuilnis’. Wat gebeurt er als de overledene niets wil, of als er niemand is om het te regelen? Edward van Monuta legt uit hoe dat zit.