Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaart inspiratie boek

Open over
zelf regelen

Wist je dat het mogelijk is om ook zelf onderdelen van de uitvaart te organiseren, of te maken? Zo kun je zelf bloemen regelen of bijvoorbeeld een kist maken of versieren. Mocht je dat nu willen doen voor iemand, is het goed om te weten waar je op moet letten. 

Edward van Monuta geeft in deze video een aantal tips.

Nog meer
zelf regelen

Naast het maken of beschilderen van een kist is er nog veel meer mogelijk. Je kunt zelf rouwkaarten ontwerpen en maken, bloemen plukken in een pluktuin of een videocompilatie maken. Zo kun je een persoonlijke draai geven aan een afscheid. Er is veel mogelijk, maar het is goed om dit met de uitvaartverzorger te overleggen. Die weet wat er kan en mag. Wil je meer inspiratie opdoen over wat er mogelijk is bij een uitvaart? Lees dan onze blogs of bekijk de pagina over de mogelijkheden.

Binnen de Monuta uitvaartverzekering is het grootste deel van het verzekerde bedrag vrij in te vullen. Dat betekent dat je niet vast zit aan een standaard kist of bloemen. Je kunt dit bedrag gebruiken om de uitvaart persoonlijk in te vullen, ook als je zelf bepaalde delen regelt. Daarnaast ben je verzekerd van de persoonlijke ondersteuning van de Monuta uitvaartverzorger. Bereken hier jouw premie.

Bereken
Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut uitvaartverzorger

 

Wie ooit bij een uitvaart is geweest, heeft vast de uitvaartverzorger weleens gezien. Maar wat regelt de uitvaartverzorger eigenlijk allemaal? Edward van Monuta legt uit wat de uitvaartverzorger doet van het eerste contact tot aan de nazorg.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut overlijden

Als iemand ineens overlijdt, ben je daar vaak niet op voorbereid. Op zo’n moment is het goed om te weten wat je kunt doen. Eline van Monuta legt uit welke stappen er zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut cliches

De meeste mensen krijgen een uitvaart zoals we die kennen. Maar sommige mensen zeggen ook weleens 'ik hoef geen uitvaart' en ‘zet mij maar bij het vuilnis’. Wat gebeurt er als de overledene niets wil, of als er niemand is om het te regelen? Edward van Monuta legt uit hoe dat zit.