Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Technische crematie - Monuta

Technische
crematie

Meer informatie?

Ook met een kleiner budget is het mogelijk om een bijzonder afscheid vorm te geven. Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek of bel ons op het gratis telefoonnummer 085 - 110 1597

Een technische crematie is een  crematie zonder aanwezigheid van nabestaanden. 

Cremeren zonder
aanwezigen

Bij een technische crematie wordt er geen afscheidsdienst georganiseerd in het betreffende crematorium. De overledene wordt opgehaald en gecremeerd. Bij de crematie zelf zijn geen nabestaanden aanwezig. Na de crematie kan de nabestaande de as ophalen in het crematorium.

Wanneer kiest u voor
een stille crematie?

Als u de kosten laag wilt houden kunt u kiezen voor een stille crematie. Doordat er geen afscheidsdienst wordt georganiseerd, kan de uitvaart tegen lagere kosten worden aangeboden. 

Het kan ook zijn dat u hiervoor kiest omdat u zelf een afscheidsdienst wilt organiseren bij u thuis of op een door u zelf gekozen locatie zoals een restaurant of café. U regelt dan zelf het laatste afscheid met nabestaanden en familie. 

Wat kost een
technische crematie?

Bij Monuta kunnen wij een stille crematie voor u regelen vanaf €3.195. Doordat er geen afscheidsdienst georganiseerd wordt zijn de kosten lager omdat er minder voorbereiding en begeleiding vanuit de uitvaartverzorger nodig is.

Veelgestelde vragen over een technische crematie

Technische crematie

Wat is een technische crematie?

Een technische crematie is een zogenaamd stille crematie zonder aanwezigheid van nabestaanden. Hierbij wordt er geen afscheidsdienst georganiseerd.

Wat kost een crematie zonder uitvaart?

Bij Monuta kunnen wij een technische crematie voor u regelen vanaf €2.995.  U kunt ons vrijblijvend bellen voor meer informatie op het gratis telefoonnummer 0800 - 023 05 50.

Wat als je geen uitvaart wilt?

Het is ook mogelijk een uitvaart te organiseren zonder een afscheidsdienst. Dit wordt ook wel een stille crematie of stille begrafenis genoemd. Hierbij zijn er geen nabestaanden aanwezig en wordt er geen afscheidsdienst georganiseerd.

Keurmerk uitvaartzorg