Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-kist-naar-begraafplaats

Uitvaartverzekering
van Monuta

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Met een uitvaartverzekering kunt u uw nabestaanden de financiële zorg van een uitvaart uit handen nemen. De kosten van een uitvaart lopen al gauw op en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om de uitvaart te kunnen betalen. Een uitvaartverzekering biedt de oplossing voor de kosten van een uitvaart. 

Wat is een
uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Als u een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit bestaat de verzekering uit twee delen: een vrij besteedbaar bedrag voor al uw wensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Zo worden uw nabestaanden zowel financieel als emotioneel ontzorgd.

Afbeelding
Man aan het bellen
Afbeelding
uitvaartverzorgster

Monuta
uitvaartverzorger

Een uitvaartverzorger van Monuta helpt uw nabestaanden met het regelen van de uitvaart en helpt hen met het maken van keuzes. De uitvaartverzorger staat 24/7 voor u en uw nabestaanden klaar en verzorgt een bijzonder afscheid.

Afbeelding
Meest gekozen Grafkist - Monuta

Vrij te besteden
bedrag

Het vrij te besteden bedrag wordt door uw nabestaanden gebruikt om de uitvaart naar uw wens vorm te geven. Zij kiezen zelf waar ze het bedrag voor de uitvaart aan uitgeven. De uitvaartverzorger kan u hierin adviseren.

Wat kost een
uitvaartverzekering?

Als u een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie. De kosten van uw uitvaartverzekering zijn onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Hoe jonger u een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie. Bij Monuta zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de polis van een volwassene. Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo kost een begrafenis vaak meer dan een crematie. Met een uitvaartverzekering kunt u zich voor deze kosten verzekeren.

Bereken uw
uitvaartkosten

Uw persoonlijke wensen hebben invloed op de totale uitvaartkosten. Een begrafenis met uitgebreide afscheidsdienst kost meer dan een crematie in kleine kring. De Uitvaartkostenmeter van Monuta geeft u een indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw persoonlijke wensen.

Waarom een
uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaart lopen al gauw op en u wilt niet dat nabestaanden deze kosten moeten dragen. Daarom kunt u zich nu al voorbereiden op de financiële gevolgen van uw overlijden. Met een uitvaartverzekering weet u dat de kosten van uw uitvaart gedekt zijn. Hiermee neemt u nabestaanden, op het moment dat het zover is, zorgen uit handen.

Het is afhankelijk van uw financiële situatie of u een uitvaartverzekering ook echt nodig heeft. Wanneer u onvoldoende spaargeld heeft, biedt een uitvaartverzekering zekerheid voor nabestaanden. Maar ook wanneer u wel genoeg spaargeld heeft, kan een uitvaartverzekering interessant zijn. Met een uitvaartverzekering hoeven nabestaanden zich vaak niet meer druk te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota.

Afbeelding
Kist wordt gedragen door familie op begraafplaats

Voordelen Monuta
uitvaartverzekering

  • Kinderen gratis meeverzekerd
  • Bedrag altijd aan te passen 
  • Uitvaartwensen gratis vastleggen
  • Ruim 95 jaar ervaring

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken
Veelgestelde vragen

FAQ verzekeringen / uitvaartverzekeringenpagina

Is er een minimum leeftijd en een maximum leeftijd?

De minimale leeftijd om een verzekering af te sluiten is 18 jaar. Kinderen kunnen gratis worden meeverzekerd op de polis van hun ouders. U kunt een verzekering afsluiten tot 75 jaar. Ook als u ouder bent, kunt u  bij ons terecht voor het financieel regelen van uw uitvaart. Met het Monuta Uitvaartfonds bouwt u een bedrag op voor uw uitvaart. Het Monuta Uitvaartfonds is een product van Monuta Voorzieningsfonds B.V.

Zijn mijn kinderen meeverzekerd?

U kunt uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op uw eigen polis bij Monuta. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta. Wilt u de gegevens liever telefonisch doorgeven? Dan kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Center via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92 . Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur.  
Wanneer u de gegevens heeft doorgegeven is uw zoon of dochter direct tot 18-jarige leeftijd verzekerd. Op moment van overlijden van het kind moet de looptijd van de polis van de ouders minstens drie maanden zijn. 

Ben ik direct verzekerd?

Wanneer u de uitvaartverzekering heeft aangevraagd, bent u direct vanaf ingangsdatum en na de betaling van de eerste premie verzekerd. Als u de verzekering online afsluit, dan gaat de verzekering zo snel mogelijk in. Wilt u liever een ingangsdatum die verder in de toekomst ligt? Neem dan telefonisch contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92 en vraag naar de mogelijkheden.

Heb ik nog bedenktijd na het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Na het afsluiten van een nieuwe verzekering heeft u na ontvangst van uw nieuwe polis 30 dagen bedenktijd. Wanneer u akkoord gaat met uw nieuwe verzekering dan hoeft u niets te doen. Wanneer u afziet van de aangevraagde polis, dan kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Graag horen wij dan ook van u wat de reden is van de annulering.

Wat houdt de medische acceptatie in?

Met onze uitvaartverzekeringen proberen wij iedereen een mogelijkheid te bieden om de kosten van een uitvaart straks te kunnen betalen. In veel gevallen kunnen we mensen hiermee een passende oplossing bieden. Helaas lukt dat in sommige gevallen niet.

Bij het afsluiten van een verzekering vragen we naar uw gezondheid en/of de gezondheid van de personen waarvoor u de verzekering afsluit. Uit uw antwoorden kan dan blijken dat er sprake is of is geweest van een ziekte, aandoening of klachten waardoor het risico op vervroegd overlijden groter is. 
U vult online de antwoorden op de gezondheidsvragen in. Wij hebben de vragenlijst volledig gedigitaliseerd, waardoor het u slechts enkele minuten kost om de vragen te beantwoorden. Hierna hoort u direct of we u kunnen verzekeren. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het heel vervelend is als wij beslissen dat er voor u een hogere premie geldt of dat we geen uitvaartverzekering afsluiten.

Wij begrijpen dat dit vragen kan oproepen. Omdat elke situatie anders is, kunt u het beste contact met ons opnemen als u vragen heeft. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

U bent wettelijk verplicht de gezondheidsvragen naar waarheid in te vullen. Als u vragen onjuist beantwoordt of gegevens verzwijgt, dan is het mogelijk dat wij bij uw overlijden niet of minder uitkeren of de verzekering opzeggen.

Hoe lang moet ik premie betalen?

Wanneer u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u premie tot aan het overlijden van de verzekerde(n). Dit noemen we een levenslange premiebetaling. Uiteraard bent u dan ook levenslang verzekerd. 

Heeft u al een uitvaartverzekering van Monuta en wilt u weten wat de einddatum van uw premiebetaling is? Deze staat vermeld op uw polis. In uw Mijn Monuta-account kunt u de polis inzien. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Ben ik verplicht mijn uitvaart door Monuta te laten verzorgen?

Nee, dit bent u niet verplicht, maar het is wel aan te bevelen. Afhankelijk van uw verzekering, kunnen er grote financiële voordelen zijn als u de uitvaart door Monuta laat verzorgen. Bij een geldverzekering keren wij een bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij zijn vervolgens vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Bij een verzekering met een dienstenpakket verzorgt Monuta de uitvaart. Ook dan kunnen uw nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartverzorger. Houdt er dan wel rekening mee dat dit gevolgen heeft voor uw uitkering. Lees hier meer over op www.monuta.nl/voorwaarden.

Heeft u een andere uitvaartverzekering afgesloten bij Monuta? Bekijk dan uw voorwaarden in Mijn Monuta.

Hoe verloopt de afhandeling van de uitkering?

Na de melding van overlijden neemt een uitvaartverzorger van Monuta contact op met uw nabestaanden om de uitvaart te regelen. De kosten voor de uitvaart worden betaald vanuit uw uitvaartverzekering op basis van declaraties. Dat houdt in dat wij bedragen uitkeren na ontvangst van de facturen. Meer informatie over het uitkeren van uw verzekering vindt u op de pagina over het uitkeren van de verzekering.

Maandelijkse
premie

Voor uw uitvaartverzekering betaalt u maandelijks premie. Wij hebben een beleid ontwikkeld voor het jaarlijks vaststellen van de premie. De premie kan dalen als de rente stijgt. Maar de premie kan ook stijgen als de rente daalt. Bij de berekening van de nieuwe premie op basis van de renteontwikkeling, houden we ook rekening met ontwikkelingen in sterfte en kosten. Als wij u de nieuwe premie doorgeven, leggen we ook uit waarom deze is gewijzigd. Uw premie wordt jaarlijks geïndexeerd. 

Onze
voorwaarden

Bij Monuta vinden we het belangrijk dat u onze algemene voorwaarden goed begrijpt. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. 

Dienstverleningsdocument

Voorwaarden Uitvaart-Naturaverzekering MV20-300

Specificatie voorwaarden uitvaartverzekering

Verzekeringskaart Monuta

 

Bekijk alle belangrijke documenten op een rij