Uitvaartpolis

Met een uitvaartverzekering van Monuta neemt u nabestaanden zorgen uit handen. Monuta heeft een uitvaartpolis, waarmee u zich verzekert voor de financiële kosten van een uitvaart.

Wat is een uitvaartpolis?

Een uitvaartpolis noemen wij ook wel een uitvaartverzekering. Met een Monuta uitvaartverzekering verzorgt een plaatselijke uitvaartverzorger van Monuta de uitvaart. Zo weet u zeker dat de basis goed is geregeld. Uw nabestaanden kunnen zich dan richten op een passend afscheid. Aan de Monuta uitvaartverzekering is ook altijd een vrij te besteden bedrag verbonden. Dit kunt u gebruiken voor de kosten van de begrafenis of crematie, de grafkist, bloemen, catering of bijvoorbeeld rouwkaarten.

Voordelen

 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
 • Altijd een uitvaartverzorger in de buurt

Heeft u een uitvaartverzekering nodig?

Met een uitvaartverzekering van Monuta kunt u zich verzekeren voor de kosten van uw uitvaart. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiest u voor welk bedrag u zich wilt verzekeren en hoeveel premie u hiervoor maandelijks betaalt.

 • Direct duidelijkheid over acceptatie
  Ongeacht uw medische situatie op het moment van aanvragen.

 • De verzekering is tussentijds aanpasbaar aan uw persoonlijke wensen
  U kunt het verzekerd bedrag op ieder moment aanpassen aan uw wensen.

 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  Tot 18 jaar zijn uw kinderen bij Monuta gratis meeverzekerd op één van de uitvaartverzekeringen van de ouders. 

 • Direct online inzicht in uw verzekeringspolis
  In uw persoonlijke Mijn Monuta-omgeving vindt u al uw verzekeringsgegevens direct online. 

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart liggen al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000 en zijn afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen. U kunt zich hiervoor verzekeren, zodat u uw nabestaanden zorgen uit handen kunt nemen. Wilt u weten wat een uitvaart naar uw wens kost? De uitvaartkostenmeter geeft u in een paar stappen inzicht in deze kosten.

De grafkosten verschillen per begraafplaats in Nederland. Wilt u weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn? Bekijk dan de grafkostenmeter. Uw nabestaanden kunnen de grafkosten betalen vanuit het vrij te besteden bedrag.

Daarnaast kan de keuze voor een uitvaartverzekering afhankelijk zijn van de hoogte van het verzekerd bedrag, de premie die u wenst te betalen en de leeftijd van de verzekerde.

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.