Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Uitvaartpolis

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Met een uitvaartverzekering van Monuta neemt u nabestaanden zorgen uit handen. Monuta heeft een uitvaartpolis, waarmee u zich verzekert voor de financiële kosten van een uitvaart.

Wat is een
uitvaartpolis?

Een uitvaartpolis noemen wij ook wel een uitvaartverzekering. Met een Monutauitvaartverzekering verzorgt een plaatselijke uitvaartverzorger van Monuta de uitvaart. Zo weet u zeker dat de basis goed is geregeld. Uw nabestaanden kunnen zich dan richten op een passend afscheid. Aan de Monuta uitvaartverzekering is ook altijd een vrij te besteden bedrag verbonden. Dit kunt u gebruiken voor de kosten van de begrafenis of crematie, de grafkist, bloemen, catering of bijvoorbeeld rouwkaarten.

Afbeelding
Uitvaartmuziek - Uitvaart muziek top 10

Heeft u een
uitvaartpolis nodig?

Afhankelijk van uw financiële situatie kunt u bepalen of u een uitvaartverzekering nodig heeft en hoe hoog het bedrag is dat u verzekert. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiest u voor welk bedrag u zich wilt verzekeren en hoeveel premie u hier maandelijks voor betaalt. Met een uitvaartverzekering van Monuta bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart.

  • Direct duidelijkheid over acceptatie. Ongeacht uw medische situatie op het moment van aanvragen.
  • De verzekering is tussentijds aanpasbaar aan uw persoonlijke wensen. U kunt het verzekerd bedrag op ieder moment aanpassen aan uw wensen.
  • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Tot 18 jaar zijn uw kinderen bij Monuta gratis meeverzekerd op één van de uitvaartverzekeringen van de ouders. 
  • Direct online inzicht in uw verzekeringspolis. In uw persoonlijke Mijn Monuta-omgeving vindt u al uw verzekeringsgegevens direct online. 
Afbeelding
vrouw schrijft brief

Wat kost een
uitvaart?

De kosten van een uitvaart liggen al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000 en zijn afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen. U kunt zich hiervoor verzekeren, zodat u uw nabestaanden zorgen uit handen kunt nemen. Wilt u weten wat een uitvaart naar uw wens kost? De uitvaartkostenmeter geeft u in een paar stappen inzicht in deze kosten.

De grafkosten verschillen per begraafplaats in Nederland. Wilt u weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn? Bekijk dan de grafkostenmeter. Uw nabestaanden kunnen de grafkosten betalen vanuit het vrij te besteden bedrag.

Daarnaast kan de keuze voor een uitvaartverzekering afhankelijk zijn van de hoogte van het verzekerd bedrag, de premie die u wenst te betalen en de leeftijd van de verzekerde.

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken