Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Open over afscheid Fatma

open
over afscheid

Bespreek uw wensen

Er zijn tal van mogelijkheden om een afscheid persoonlijk te maken.  Hoe open bent u over afscheid? We geven u vijf tips hoe u het gesprek over afscheid zou kunnen starten.

Openheid geeft
duidelijkheid

Zo uitgesproken als Nederlanders zijn, zo stil zijn we als het gaat om afscheid. We praten er liever niet over.  Bij Monuta omarmen we openheid. Want openheid schept duidelijkheid. Neemt twijfel en onzekerheid weg. Voor, tijdens en na het afscheid. Voor uzelf, maar vooral voor uw dierbaren. Daarom stimuleren we iedereen om zich duidelijker uit te spreken. En gaan wij dat zelf ook doen. Over het vastleggen van persoonlijke wensen,  dat u kunt gaan zoals u bent. Over wat een afscheid op maat kost en hoe u geen financiële verrassingen achterlaat voor uw nabestaanden. Dat we snappen dat afscheid nemen niet stopt bij de uitvaart. En niet snappen dat er nog geen wettelijk rouwverlof is. Een goed afscheid, begint met duidelijkheid. Voor uzelf en uw dierbaren.  

Uw uitvaartwensen

Afscheid is geen onderwerp waar u dagelijks bij stil staat. Toch is het wel verstandig om er alvast over na te denken en uw persoonlijke uitvaartwensen te bespreken.  Door nu al na te denken over uw afscheid neemt u later twijfel weg bij uw dierbaren. Leg direct uw keuzes  vast in Monuta uitvaartwensen of bespreek uw wensen  vrijblijvend met een lokale Monuta uitvaartverzorger bij u in de buurt

“Soms is het nodig om een moeilijk gesprek te voeren om het je familie makkelijker te maken.”
Tommy de Moor
Afbeelding
Portret van Silvia voor open over afscheid

Welk bedrag heeft u nodig?

Bij het nemen van afscheid van een dierbare hoort een uitvaart. De manier waarop een uitvaart wordt vormgegeven is voor iedereen anders. Waar de een kiest voor traditionele koffie en cake, kiest de ander voor een uitgebreid laatste feestje. 

Uw persoonlijke wensen hebben invloed op de totale kosten voor de uitvaart. Heeft u nog geen idee wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken of wilt u weten wat een uitvaart naar uw wens kost? Doorloop dan de uitvaartkostenmeter en krijg een indicatie van de kosten van uw persoonlijke uitvaart. 

Afbeelding
portret van Raffael open over afscheid

Persoonlijke
keuzes

Wilt u later klassieke muziek op uw uitvaart of liever rockmuziek? Er is veel mogelijk om een bijzonder afscheid vorm te geven.  Door nu al na te denken over de mogelijkheden zorgt u ervoor dat uw afscheid later persoonlijk is en een mooie herinnering voor uw dierbaren. Wij geven u graag meer inspiratie over de verschillende mogelijkheden. 

Afbeelding
Portret van Anne voor open over afscheid

Nu een uitvaartverzekering
voor later

Niet iedereen wil nu al nadenken over zijn eigen afscheid. Toch is er één ding wat we wél willen: onze dierbaren niet met zorgen achterlaten als we er niet meer zijn. Dat is de reden dat veel mensen nu al een uitvaartverzekering afsluiten.  De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit een vrij te besteden bedrag zonder vastgelegde producten of diensten.  Daarnaast bevat de uitvaartverzekering altijd de ondersteuning van een opgeleide Monuta uitvaartverzorger, zodat uw dierbaren kunnen rouwen in plaats van regelen.