Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Open over afscheid - cake

open
over afscheid

Deel uw uitvaartwensen

Koffie en cake of sushi en sashimi? Heeft u al over de wensen voor uw afscheid nagedacht? Bespreek ze met uw dierbaren of leg ze online vast. 

Het Laatste
Hoofdstuk

Het leven is als een boek. We doen er alles aan om iedere bladzijde zo mooi mogelijk te schrijven. Maar hoe ziet ons laatste hoofdstuk eruit? Ons afscheid? Ronald GiphA.I.rt helpt je met het maken van jouw laatste hoofdstuk.

Maak hier jouw laatste hoofdstuk 

Persoonlijke
keuzes

Er is veel mogelijk om een bijzonder en persoonlijk afscheid vorm te geven. Door nu al uw wensen te delen geeft u openheid. En openheid geeft duidelijkheid. Voor nu en later. Zo zorgt u ervoor dat uw afscheid later persoonlijk is en een mooie herinnering voor uw dierbaren. Wij geven u graag meer inspiratie over de verschillende mogelijkheden. 

 

Nederlander wil koffie
en cake na de dood

De mogelijkheden zijn eindeloos rondom het laatste afscheid. Toch kiest 74% van de Nederlanders nog steeds voor een ‘doe maar gewoon, standaard’ of ‘klein en intiem’ afscheid. De helft van de ondervraagden kiest koffie en cake voor gasten op zijn of haar uitvaart. Slechts één op de tien ziet het afscheid als hun ‘laatste feestje’. Dit en meer blijkt uit onderzoek onder 1.500 Nederlanders in opdracht van Monuta. Bent u nieuwsgierig naar de rest van de resultaten? 

Lees verder

Afbeelding
Infographic
Afbeelding
Blog Sylvia

"Na afloop kan iedereen een lekker Indisch hapje eten"

“Mijn laatste wens is dat mijn geliefden mijn as uitstrooien over het water. Zodat ik met de stroom mee mag gaan in de zee.” Syliva is open over haar afscheid en vertelt meer over haar afscheidswensen. “Ik wil nog heel lang leven, maar op een gegeven moment is het toch echt klaar hier. En dan wil ik heel graag een mooi afscheid als een mooie herinnering voor mijn kinderen en kleinkinderen.” Benieuwd naar het verhaal van Sylvia?

Lees Sylvia's verhaal

Afbeelding
portret van Raffael open over afscheid

Welk bedrag heb
jij nodig?

Bij het nemen van afscheid van een dierbare hoort een uitvaart. De manier waarop een uitvaart wordt vormgegeven is voor iedereen anders. Waar de een kiest voor traditionele koffie en cake, kiest de ander voor een uitgebreid laatste feestje.

Jouw persoonlijke wensen hebben invloed op de totale kosten voor de uitvaart. Heb je nog geen idee wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken of wil jij weten wat een uitvaart naar jouw wens kost? Doorloop dan de uitvaartkostenmeter en krijg een indicatie van de kosten van jouw persoonlijke uitvaart.

Bereken mijn uitvaartkosten

Afbeelding
Portret van Anne voor open over afscheid

Nu een uitvaartverzekering
voor later

Uw persoonlijke wensen hebben invloed op de kosten van de uitvaart. Weet u wat u wil? Dan kunt u een verzekering afsluiten die precies bij u past. Weet u het nog niet of staan uw wensen nog niet vast? Dan is het goed om te weten dat u de uitvaartverzekering van Monuta later altijd nog kunt aanpassen. 

De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit een vrij te besteden bedrag  en bevat altijd de ondersteuning van een opgeleide Monuta uitvaartverzorger, zodat uw dierbaren kunnen rouwen in plaats van regelen. 

Bekijk de uitvaartverzekeringen