Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-fotoalbum-bekijken-3

Wel of geen
uitvaartverzekering?

“Heb ik wel of geen uitvaartverzekering nodig?” Het is een vraag die vaak wordt gesteld. Bijvoorbeeld bij het kopen van een eerste huis, gezinsuitbreiding of wanneer er iemand in de directe omgeving overlijdt. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, zoals bijvoorbeeld de zorgverzekering, maar kan wel erg handig zijn om te hebben.

Afbeelding
vrouw-kladblok-bank-links

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Als u overlijdt is er een geldbedrag of zijn er producten en diensten voor uw nabestaanden beschikbaar. Hiermee kunnen zij uw uitvaart vormgeven. Voor uw verzekering betaalt u maandelijks een premie. Hoe jonger u afsluit, hoe lager de premie. Dit komt onder andere doordat het risico op overlijden laag is.

Een uitvaartverzekering wordt, in tegenstelling tot veel andere verzekeringen, altijd uitgekeerd. Of u nu drie maanden of al tientallen jaren verzekerd bent, uw nabestaanden krijgen altijd uitgekeerd waar u voor verzekerd bent.

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Of u een uitvaartverzekering nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren. Een uitvaartverzekering is nodig als u niet genoeg spaargeld heeft om uw uitvaart mee te betalen en u uw nabestaanden niet met onverwachte kosten wil opzadelen. Met een uitvaartverzekering neemt u deze zorg dus weg bij uw nabestaanden.

Ook als u wel voldoende spaargeld heeft, kan een uitvaartverzekering nuttig zijn. Na overlijden wordt de rekening van de overledene vaak tijdelijk bevroren. Na de afhandeling van de erfenis wordt deze weer vrijgegeven aan de erfgename(n). Hierdoor kan het voorkomen dat de nabestaanden de kosten van de uitvaart moeten voorschieten. Als u dat niet wilt, kan het nuttig zijn om toch een uitverzekering af te sluiten. Een andere oplossing is om geld voor uw uitvaart opzij te zetten. Dit kan bijvoorbeeld in het Monuta Uitvaartfonds. Het bedrag in dit fonds is gelijk beschikbaar voor uw nabestaanden wanneer u overlijdt.

Als laatste kan een uitvaartverzekering u ook rust geven. Sommige mensen weten namelijk al heel goed hoe hun eigen uitvaart eruit moet zien. Door een uitvaartverzekering af te sluiten en de wensen alvast met de uitvaartverzorger te bespreken, neemt u zelf de regie over uw uitvaart in handen.

Meer weten over
onze uitvaartverzekering?

Lees meer informatie over onze uitvaartverzekering of vul hieronder uw geboortedatum in en bereken direct uw premie. 

Bereken

Geen uitvaartverzekering,
wat nu?

Als u geen uitvaartverzekering nodig heeft, kunt u er natuurlijk voor kiezen om er geen af te sluiten. Het is ook geen verplichte verzekering. U kunt voor uw uitvaart sparen. Het is wel handig om uw uitvaartkosten te berekenen. Zo weet u wat u moet achterlaten voor uw nabestaanden om de uitvaart te kunnen betalen.

En mocht u toch nog van gedachten veranderen? Dan kan dat altijd. Een uitvaartverzekering kunt u namelijk tot 75 jaar afsluiten.

Afbeelding
vrouw-moeder-tafel