Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Diploma-uitreiking uitvaartverzorgers 2022

28 Monuta uitvaartverzorgers
ontvangen Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

28 Monuta uitvaartverzorgers ontvangen Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Ugchelen, 22 september 2022

Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta op 21 september 2022 ontvingen 28 Monuta uitvaartverzorgers het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd uitgereikt door Stichting NaVU. De uitreiking vond plaats in Crematorium Heidehof in Ugchelen.

“Elk jaar zijn we weer ontzettend trots dat we zoveel uitvaartverzorgers mogen opleiden tot kwalitatief geschoolde Register Uitvaartverzorgers. Vooral de verhalen hoe zij het opleidingstraject hebben beleefd op hun eigen manier is heel bijzonder. Soms met een hobbel hier of daar, maar allemaal met passie voor het vak en liefde voor de families die zij hebben mogen bijstaan,” zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. “Met onze Monuta Academie kunnen we nieuwe uitvaartverzorgers, of doorgroeiende collega’s, in huis scholen. Zowel in de praktijk als met het vakexamen. Om de kwaliteit die wij eisen te kunnen waarborgen is opleiding en bijscholing van groot belang. Ik ben dan ook heel trots dat deze 28 uitvaartverzorgers snel hun registratie aan kunnen vragen voor Register Uitvaartverzorger. Zo kunnen nabestaanden zien dat ze met een vakpersoon te maken hebben.”

Afbeelding
Corné Mulders

Opleidingsprogramma
Het opleidingsprogramma waarmee nieuwe uitvaartverzorgers het vak leren van Monuta is erop gericht om een stevige basis neer te zetten om het vak te leren zonder dat er op nabestaanden wordt ‘geoefend’. Daarom krijgt elke nieuwe uitvaartverzorger een mentor. Het inwerkproces duurt in totaal een half jaar. Hierbij krijgen de nieuwe uitvaartverzorgers de ruimte om te leren van hun collega’s en uiteindelijk ook zelfstandig aan het werk te gaan. De laatste fase is het NaVU-examen. Na de registratie als uitvaartverzorger heeft Monuta een uitgebreid opleidingsprogramma waarmee uitvaartverzorgers PE-punten kunnen halen. De Monuta Academie breidt dit programma voor bijscholing jaarlijks uit.

Uitvaartverzorgers die het NaVU-diploma hebben ontvangen:

Afbeelding
Overzicht geslaagden

NaVU-diploma
Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers in Nederland te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Het vakexamen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Met het NaVU-diploma kunnen uitvaartverzorgers zich inschrijven in het Register Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Zij moeten een gemiddelde klanttevredenheidscore van een 8 of hoger (gemeten over twintig uitvaarten) en minimaal tien uitvaarten zonder klachten hebben begeleid. Nabestaanden kunnen aan de hand van het register hun keuze voor een uitvaartverzorger maken op basis van kwaliteit.