Overslaan en naar de inhoud gaan

Monuta en Draagkracht gaan landelijke samenwerking aan

dinsdag 11 mei 2021

Monuta en uitvaartpersoneelsorganisatie Draagkracht gaan een 3-jarige strategische samenwerking aan voor de landelijke inhuur van dragers en uitvaartverzorgers. De overeenkomst is op 1 april 2021 ingegaan. De dragers en uitvaartverzorgers die Draagkracht aan zich heeft verbonden zullen naast het hoge kwaliteitsniveau dat hen al eigen is getraind worden volgens de Monuta Manier door de praktijkopleiders van Monuta. 

“Om ons landelijke netwerk te versterken zochten wij een strategische partner waarmee we onze groei kunnen realiseren. In Draagkracht hebben we deze flexibele strategische partner gevonden. Het mooie aan deze samenwerking is dat we elkaar versterken en samen nog meer nabestaanden kunnen bijstaan voor een afscheid met een goed gevoel. Door het uitvaartpersoneel volgens de Monuta Manier te trainen realiseren we altijd een kwalitatieve Monuta uitvaart,” zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta.

“Onze ambitie is om verder te groeien als organisatie. We zijn blij dat met dit partnerschap die ambitie nog sneller dichterbij komt. Dit biedt een prachtige kans om samen te investeren in de ontwikkeling van mensen en daarmee de kwaliteit van ons personeel verder te vergroten. We zetten voor Monuta een landelijke pool op van uitvaartverzorgers die we regionaal naar behoefte inzetten. Uiteraard kijken we daarbij ook samen naar de toekomst, zodat we de kennis van onze dragers en in het bijzonder die van onze uitvaartverzorgers actueel kunnen houden,” zegt Ruben Schneider, mede-eigenaar en directeur van Draagkracht.