Overslaan en naar de inhoud gaan

Monuta onderzoekt strategische opties
Duitse uitvaartverzekeringsorganisatie

Focus ligt op combinatie verzorgen en verzekeren

Apeldoorn / Düsseldorf, 27 oktober 2021 

Monuta onderzoekt strategische opties voor haar verzekeringsactiviteiten in Duitsland. Monuta heeft de visie dat, om de consument goed te kunnen bedienen, het verzorgen van de uitvaart en het financieel mogelijk maken hand in hand gaat. Daarmee positioneert het bedrijf zich in Nederland als de afscheidsspecialist die het afscheid ook financieel mogelijk maakt.

“Vanuit onze oprichting bijna 100 jaar geleden, streven we voor iedereen een afscheid met een goed gevoel na. Dat doen we door uitvaarten te verzorgen voor iedereen en deze ook financieel mogelijk te maken. In Duitsland zien we erg weinig mogelijkheden om op korte termijn ook uitvaarten te gaan verzorgen. Daarom is de keuze gemaakt om een strategische heroriëntatie op te starten voor onze Duitse uitvaartverzekeringsorganisatie,” zegt Quinten Fraai, CEO van Monuta.

Monuta Duitsland heeft de afgelopen 14 jaar een portefeuille opgebouwd met bijna 145 duizend verzekerden. Ook is de Duitse organisatie een volwassen en zelfstandige verkooporganisatie met een eigen distributienetwerk. Daarnaast worden ook via het online kanaal uitvaartverzekeringen verkocht aan consumenten.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie contact op met:

Naomi Samson, woordvoerder Monuta

06-533 288 46

nsamson@monuta.nl

Over Monuta

Monuta is sinds 1923 specialist op het gebied van afscheid en beschikt inmiddels over ruim honderd uitvaartverzorgers, 7 eigen crematoria en 3 begraafplaatsen verspreid over heel Nederland. Meer dan 1,7 miljoen mensen in Nederland en Duitsland zijn bij Monuta verzekerd. Monuta verzorgt uitvaarten, maakt deze financieel mogelijk met uitvaartverzekeringen en is een partner voor het bespreken en vastleggen van uitvaartwensen. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl