Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Rekenmaaruitvaartquiz met Steven Kazan

Monuta open over uitvaart-
kosten in ludieke online quiz

PERSBERICHT

Monuta open over uitvaartkosten in ludieke online quiz

Apeldoorn, 30 juni 2022

In een nieuwe online quiz van Monuta, de Rekenmaaruit!vaartquiz, gooit het uitvaartbedrijf het over een andere boeg. Met de Rekenmaaruit!vaartquiz wil Monuta mensen bewuster maken van de kosten die gepaard gaan met een uitvaart. Dat doet zij met een luchtige vermakelijke quiz waarin mensen de juiste prijs bij het juiste uitvaart item moeten zetten.

Prijzenslag
Het gevoel en de uitstraling van de quiz is gebaseerd op tv-programma ‘Prijzenslag’ uit de jaren tachtig. Niemand minder dan Steven Kazàn is de quizmaster met bijbehorende assistente, Maya. Met een hoog entertainment gevoel loodst Kazàn de deelnemers door vier categorieën: uitvaartkisten, eten en drinken, rouwvervoer en uitvaartmuziek. Per categorie moet de deelnemer de juiste prijs bij het juiste uitvaart item zetten.

“Door een ludieke en luchtige quiz te maken die niet alleen educatief, maar vooral ook aantrekkelijk is, hopen we dat veel mensen de quiz gaan spelen. Aan het einde hebben ze dan iets opgestoken, namelijk kennis over de verschillende kosten van een uitvaart."
Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta.
Afbeelding
Rekenmaaruitvaartquiz

1 op de 3 heeft geen idee wat een uitvaart kost
Uit onderzoek van Nibud blijkt dat zeker 1 op de 3 mensen geen inschatting kan maken van de gemiddelde kosten van een uitvaart. Van de mensen die wel een inschatting kunnen maken, schat de helft de kosten voor een uitvaart lager dan 6.000 euro in. In werkelijkheid bedragen de gemiddelde kosten van een uitvaart ongeveer 7.500 euro volgens Nibud. Opvallend is dat ongeveer 45% van de mensen met een uitvaartverzekering onderverzekerd is. Ook voor hen loont het om de kosten voor hun uitvaartwensen eens te berekenen.

“31% van de Nederlanders vindt het moeilijk om over het overlijden te praten, blijkt uit onderzoek van SIRE. Ook al weten ze dat het goed is om over het afscheid en de kosten te praten. Ze willen namelijk geen spijt krijgen later. Praten over de dood en uitvaartkosten schept duidelijkheid. En dat is nodig in de korte emotionele periode die nabestaanden hebben om een uitvaart te organiseren. Voor henzelf en hun dierbaren,” zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta.“Door een ludieke en luchtige quiz te maken die niet alleen educatief, maar vooral ook aantrekkelijk is, hopen we dat veel mensen de quiz gaan spelen. Aan het einde hebben ze dan iets opgestoken, namelijk kennis over de verschillende kosten van een uitvaart. Uiteraard helpt het om een bijzondere prijs aan de quiz te koppelen. Wat is dan mooier dan onze eigen kwalitatieve dienstverlening aan iemand te gunnen door een uitvaart weg te geven?”