Begeleiding rouwverwerking

Voor hulp bij rouwverwerking kunt u terecht bij de volgende organisaties:

Landelijk steunpunt Rouw 
Barchman Wuytierslaan 89 
3819 AB Amersfoort 

Informatie-/advieslijn: (033) - 4616896 
Telefonisch spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
info@landelijksteunpuntrouw.nl 
www.landelijksteunpuntrouw.nl

Rouwmeter 
Om inzicht te krijgen in hoeverre u een verlies hebt verwerkt, vindt u op www.rouw.nl een ‘rouwmeter'. Vul hierin uw basisgegevens, zoals leeftijd, relatie, opleiding, geslacht over uzelf en de overledene in en er verschijnt een lange lijst met vragen. Hiermee wordt gepeild wat het verlies voor uw leven betekent. Er komt een score uit; een percentage dat aangeeft hoe ver u bent met de rouwverwerking. Is de score hoog, dan krijgt u het advies om hulp te zoeken bij de rouwverwerking.

Fonds Psychische Gezondheid 
Stationsplein 125 
3818 LE Amersfoort

Fonds Psychische Gezondheid heeft een brochure gemaakt over rouw. Hierin kunt u meer achtergrondinformatie vinden over begeleiding bij rouwverwerking en over rouw bij kinderen of na suïcide. U kunt de brochure gratis downloaden (in PDF).

MIND Korrelatie 
De hulplijn van MIND Korrelatie is dagelijks bereikbaar voor vragen over rouw of rouwverwerking begeleiding. De psychologen en maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie geven gratis advies en hulp aan iedereen. Dat kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat. MIND Korrelatie is bereikbaar op werkdagen van 9.00 -18.00 uur via telefoonnummer 0900 - 1450 (€ 0,15 p/m). Mailen en chatten kan ook via mindkorrelatie.nl.

Stichting Achter de Regenboog
Deze stichting richt zich op begeleiding bij rouwverwerking van kinderen en jongeren.
www.achterderegenboog.nl