Waar kunt u terecht voor rouwverwerking?

Landelijk steunpunt Rouw 
Barchman Wuytierslaan 89 
3819 AB Amersfoort 

Informatie-/advieslijn: (033) - 4616896 
Telefonisch spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
info@landelijksteunpuntrouw.nl 
www.landelijksteunpuntrouw.nl
 
Rouwmeter 
Om inzicht te krijgen in hoeverre u een verlies hebt verwerkt, vindt u op www.rouw.nl een ‘rouwmeter'. Vul hierin uw basisgegevens, zoals leeftijd, relatie, opleiding, geslacht over uzelf en de overledene in en er verschijnt een lange lijst met vragen. Hiermee wordt gepeild wat het verlies voor uw leven betekent. Er komt een score uit; een percentage dat aangeeft hoe ver u bent met de rouwverwerking. Is de score hoog, dan krijgt u het advies om hulp te zoeken.

Fonds Psychische Gezondheid 
Stationsplein 125 
3818 LE Amersfoort

Fonds Psychische Gezondheid heeft een brochure gemaakt over rouw. Hierin kunt u meer achtergrondinformatie vinden over rouw en over rouw bij kinderen of na suïcide. U kunt de brochure gratis downloaden (in PDF).

Korrelatie 
De hulplijn van Korrelatie is dagelijks bereikbaar voor vragen over rouw of rouwverwerking. De psychologen en maatschappelijk werkers van Korrelatie geven gratis advies en hulp aan iedereen. Dat kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat. Korrelatie is bereikbaar op werkdagen van 9.00 -18.00 uur via telefoonnummer 0900 - 1450 (€ 0,15 p/m). Mailen en chatten kan ook via www.korrelatie.nl.

Stichting Achter de Regenboog
Deze stichting richt zich op verliesverwerking van kinderen en jongeren.
www.achterderegenboog.nl