koopsom uitvaartverzekering

Koopsom uitvaartverzekering

Met een koopsom uitvaartverzekering verzekert u een geldbedrag voor uw uitvaart, waarbij u in één keer de volledige premie betaalt. Zo bent u in één keer goed verzekerd voor uw uitvaart. Monuta biedt vanaf januari 2020 niet meer de mogelijkheid aan om een koopsom uitvaartverzekering af te sluiten.

Alternatief voor een koopsom uitvaartverzekering

Monuta biedt alternatieve oplossingen om uw uitvaartkosten te financieren.

  1. Monuta uitvaartverzekering
    De uitvaartverzekering bestaat uit een vrij te besteden bedrag en volledige ondersteuning van een uitvaartverzorger van Monuta. Het vrij te besteden bedrag kan door nabestaanden gebruikt worden om de uitvaart samen te stellen, precies volgens uw wensen. Dit bedrag kan bijvoorbeeld uitgegeven worden aan de laatste verzorging, bloemen of een grafmonument.

  2. Monuta Uitvaartfonds
    Het Monuta Uitvaartfonds is voor iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheid. Hierbij kunt u geld opzij zetten voor uw uitvaart, waarbij u zeker weet dat het bedrag aan de uitvaartkosten besteed worden. Hiermee neemt u uw nabestaanden zorgen uit handen.

Klant met een koopsom uitvaartverzekering

Heeft u al een koopsom uitvaartverzekering? Dan is het goed om te weten dat een koopsom uitvaartverzekering niet wordt geïndexeerd. Het is wel mogelijk om het verzekerde bedrag op uw polis te verhogen. Dit kan via Mijn Monuta.