Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Studenten en vriendinnen

Uitvaartverzekering
voor studenten

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Een uitvaartverzekering voor studenten; het is misschien niet het eerste waar u als student aan denkt. Maar het kan handig zijn om er nu wel al over na te denken. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om de uitvaart te kunnen betalen. Een studenten uitvaartverzekering biedt de oplossing voor de kosten van een uitvaart. En hoe jonger u een uitvaartverzekering afsluit, hoe goedkoper uw premie.

Wat is een uitvaartverzekering voor studenten?

Bij Monuta kan iedereen vanaf 18 tot 75 jaar dezelfde uitvaartverzekering afsluiten. Er is dus geen specifieke student uitvaartverzekering. Het enige wat, op basis van leeftijd, kan verschillen is de premie van het door u gekozen verzekerde bedrag. Als student is de premie goedkoper dan wanneer u op latere leeftijd een verzekering afsluit. De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee delen: een vrij te besteden bedrag voor al uw wensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger.

Vrij te besteden bedrag

Met het vrij te besteden bedrag wordt uw uitvaart volgens uw persoonlijke wensen samengesteld. U of uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar het bedrag aan uitgeven wordt. De hoogte van het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen. Heeft u geen idee wat een uitvaart kost, dan kan de uitvaartkostenmeter een indicatie geven van de kosten.

Monuta uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta zal na overlijden uw nabestaanden bijstaan met het regelen van de uitvaart en hen informeren over alle mogelijkheden. De uitvaartverzorger staat ook vóór overlijden al voor u klaar als u de wensen voor uw uitvaart nu al wilt bespreken of vastleggen.

Waarom een uitvaartverzekering voor studenten?

Een uitvaartverzekering sluit u vaak voor de rest van uw leven af. De reden waarom studenten een uitvaartverzekering afsluiten is omdat ze vaak niet genoeg spaargeld hebben om een uitvaart te betalen mocht er onverwacht iets gebeuren. Daarnaast wilt u liever niet dat nabestaanden deze kosten moeten dragen. Met een studenten uitvaartverzekering weet u dat de kosten voor een uitvaart gedekt zijn. Hiermee neemt u uzelf en nabestaanden zorgen uit handen.  

Afbeelding
Student op de rug

Wat kost een uitvaartverzekering voor studenten?

Als u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie. De kosten van uw uitvaartverzekering zijn onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Hoe jonger u een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager de premie.

De kosten van een uitvaart kunnen ook verschillen. Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo kost een begrafenis vaak meer dan een crematie.

Uitvaartverzekering student afsluiten

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Bereken