Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Studenten en vriendinnen

Uitvaartverzekering
voor studenten

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

 

Een uitvaartverzekering voor studenten; het is misschien niet het eerste waar u als student aan denkt. Maar het kan handig zijn om er nu wel al over na te denken. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om de uitvaart te kunnen betalen. Een studenten uitvaartverzekering biedt de oplossing voor de kosten van een uitvaart. En hoe jonger u een uitvaartverzekering afsluit, hoe goedkoper uw premie.

Keurmerk uitvaartzorg

Wat is een uitvaartverzekering voor studenten?

Bij Monuta kan iedereen vanaf 18 tot 75 jaar dezelfde uitvaartverzekering afsluiten. Er is dus geen specifieke student uitvaartverzekering. Het enige wat, op basis van leeftijd, kan verschillen is de premie van het door u gekozen verzekerde bedrag. Als student is de premie goedkoper dan wanneer u op latere leeftijd een verzekering afsluit. De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee delen: een vrij te besteden bedrag voor al uw wensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger.

Vrij te besteden bedrag

Met het vrij te besteden bedrag wordt uw uitvaart volgens uw persoonlijke wensen samengesteld. U of uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar het bedrag aan uitgeven wordt. De hoogte van het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen. Heeft u geen idee wat een uitvaart kost, dan kan de uitvaartkostenmeter een indicatie geven van de kosten.

Monuta uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta zal na overlijden uw nabestaanden bijstaan met het regelen van de uitvaart en hen informeren over alle mogelijkheden. De uitvaartverzorger staat ook vóór overlijden al voor u klaar als u de wensen voor uw uitvaart nu al wilt bespreken of vastleggen.

Afbeelding
Student op de rug

Waarom een uitvaartverzekering
voor studenten?

Een uitvaartverzekering sluit u vaak voor de rest van uw leven af. De reden waarom studenten een uitvaartverzekering afsluiten is omdat ze vaak niet genoeg spaargeld hebben om een uitvaart te betalen mocht er onverwacht iets gebeuren. Daarnaast wilt u liever niet dat nabestaanden deze kosten moeten dragen. Met een studenten uitvaartverzekering weet u dat de kosten voor een uitvaart gedekt zijn. Hiermee neemt u uzelf en nabestaanden zorgen uit handen.  

Wat kost een uitvaartverzekering
voor studenten?

Als u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie. De kosten van uw uitvaartverzekering zijn onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Hoe jonger u een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager de premie.

De kosten van een uitvaart kunnen ook verschillen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost vaak tussen de € 7.000 en € 11.500 De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo kost een begrafenis vaak meer dan een crematie.

Uitvaartverzekering student afsluiten

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Bereken
Veelgestelde vragen

FAQ verzekeringen / Premie

Hoe lang moet ik premie betalen?

Wanneer u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u premie tot aan het overlijden van de verzekerde(n). Uiteraard bent u dan ook levenslang verzekerd.

Heeft u al een uitvaartverzekering van Monuta en wilt u weten wat de einddatum van uw premiebetaling is? Deze staat vermeld in uw polis. In Mijn Monuta kunt u de polis inzien. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Wat zijn de mogelijkheden voor het betalen van mijn premie?

Vraagt u een nieuwe uitvaartverzekering aan? Uw premie wordt maandelijks geïncasseerd. Het is niet mogelijk uw premie contant te betalen.

Heeft u al een uitvaartverzekering bij Monuta en wilt u uw premie via automatische incasso gaan betalen? Geef dit dan aan ons door via Mijn Monuta.

Heeft u andere vragen over uw premiebetaling of het wijzigen van uw betalingswijze? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij hebben dan uw gegevens bij de hand en kunnen u direct antwoord geven. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87
Onze BIC code is: RABONL2U

Wat gebeurt er als ik (tijdelijk) mijn premie niet kan betalen?

Heeft u problemen met het betalen van uw premie of heeft u een betaalachterstand? Neem dan telefonisch contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

Wanneer u de premie van uw verzekering niet betaalt of mist, ontvangt u drie herinneringen. U kunt de gemiste premiebetaling dan alsnog voldoen. Als u ook na de derde en laatste herinnering de premie niet betaalt, beëindigen wij uw verzekering. Dat betekent dat u, en eventueel medeverzekerden op uw polis, niet meer verzekerd zijn voor de kosten van een uitvaart. Om te voorkomen dat u of uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, is het belangrijk dat u uw premie op tijd betaalt. 

Heeft u vragen over uw premie of premiebetaling? Neem dan telefonisch contact met ons op. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

Heeft u financiële zorgen? Dan wijzen we u daarnaast graag op de website www.geldfit.nl. Met een anonieme test op hun website geven zij u graag tips advies over uw persoonlijke situatie.

Waar kan ik een vraag stellen over premiebetaling?

Voor vragen over uw premiebetaling kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen, wij hebben dan uw gegevens bij de hand en kunnen u direct antwoord geven. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92.

Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87.
Onze BIC code is: RABONL2U

Betaal ik elke maand dezelfde premie?

Gedurende een kalenderjaar betaalt u periodiek dezelfde premie. Wij hebben een beleid ontwikkeld voor het jaarlijks vaststellen van de premie. De premie kan dalen als de rente stijgt. De premie kan stijgen als de rente daalt. Bij de berekening van de nieuwe premie op basis van de renteontwikkeling, houden we ook rekening met ontwikkelingen in sterfte en kosten. Als wij u de nieuwe premie doorgeven, leggen we ook uit waarom deze is gewijzigd.
Daarnaast wordt u premie elk jaar geïndexeerd. Lees meer over indexering.  

Wat is het IBAN rekeningnummer van Monuta?

Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87

Onze BIC code is: RABONL2U