Uitvaart Geld-verzekering

Met een Uitvaart Geld-verzekering bepaalt u zelf welk bedrag er voor uw nabestaanden beschikbaar is als u overlijdt. De verzekering bestaat alleen uit een geldbedrag en bevat geen pakket van diensten. Met het uit te keren bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaartwensen uitvoeren. U kunt maximaal een bedrag van € 15.000 verzekeren.

Als de uitvaart door Monuta mag worden verzorgd, kan het zijn dat uw nabestaanden ook nog een korting op de uitvaartnota ontvangen. Dit is afhankelijk van het soort verzekering dat u heeft. In uw polis leest u of en hoeveel korting uw nabestaanden ontvangen.

Uitvaart Geld-verzekering

  • Kapitaalverzekering
  • Het verzekerd bedrag is vrij te besteden voor nabestaanden
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Bepaal zelf de waarde van de uitvaart


Uitvaartkosten

Een uitvaart is persoonlijk en voor iedereen anders, de prijs is daarom ook voor iedereen anders. Wilt u weten wat uw uitvaart gaat kosten? Met de uitvaartkostenmeter kunt u eenvoudig berekenen wat de kosten zijn voor een uitvaart volgens uw wensen. Aan de hand hiervan kunt u ook de uitvaartverzekering kiezen die het beste bij u past.

Naar de uitvaartkostenmeter


Wilt u meer weten over onze kapitaaluitvaartverzekering of onze andere uitvaartverzekeringen? Neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur). U kunt ook ons vragen om u terug te bellen. U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

 

Extra voordelen van een Uitvaart Geld-verzekering als Monuta de uitvaart verzorgt

  • Uw nabestaanden kunnen met het verzekerde bedrag van de kapitaaluitvaartverzekering uw uitvaartwensen uitvoeren. Als Monuta de uitvaart verzorgt, kan het zijn dat uw nabestaanden maximaal 5% korting op de uitvaartnota van Monuta Uitvaartverzorging ontvangen. Lees hierover meer in uw polis.
  • U kunt kiezen uit Monuta uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen in het hele land. Natuurlijk is een andere locatie ook mogelijk;
  • U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij ons terecht voor deskundige hulp en advies;
  • Nazorg door een uitvaartverzorger;
  • Uw nabestaanden ontvangen het Monuta Nazorgboek met tips en adviezen.

De Uitvaart Geld-verzekering wordt jaarlijks geïndexeerd waardoor de premie stijgt. Indexering betekent dat Monuta jaarlijks kijkt naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aanpast. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van uw uitvaart is afhankelijk van uw uitvaartwensen. Wilt u liever geen indexering? U kunt de verzekering zonder indexering telefonisch aanvragen via ons gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. U kunt ook de indexering in- of uitschakelen wanneer u wenst.

Bereken uw premie    Bel me terug


Het is ook mogelijk om in één keer uw kapitaal uitvaartverzekering te regelen met een koopsom uitvaartverzekering. Lees meer over de koopsom uitvaartverzekering. Wilt u liever een uitvaartverzekering met dienstenpakket, dan is de natura uitvaartverzekering wellicht iets voor u.

 

Aanvullende informatie

Verzekeringskaart

 

Voorwaarden Monuta Uitvaart-Geldverzekering.pdf


In de voorwaarden is een en-blocclausule opgenomen. Dit houdt in dat Monuta de voorwaarden en premie tussentijds mag wijzigen. Dit doen wij alleen als het voortbestaan van Monuta op lange termijn in gevaar komt waardoor het kan voorkomen dat wij de uitkeringen aan onze klanten niet meer kunnen voldoen. Hierdoor is het mogelijk dat u meer premie moet gaan betalen. U kunt uiteraard altijd uw verzekering beëindigen. 

Lees hier alles over onze advieskosten in ons dienstverleningsdocument.

Met de Uitvaart Geld-verzekering ontvangen uw nabestaanden alleen een geldbedrag na uw overlijden. Als u in het buitenland komt te overlijden kan dit bedrag worden gebruikt voor de kosten om u te vervoeren naar uw woonplaats. Mogelijk is het bedrag dat dan overblijft voor uw uitvaart niet voldoende. De Uitvaart Basis-, Plus-, Top- en Flexibel-verzekering vergoeden deze vervoerskosten wel.

Uw nabestaanden ontvangen geen extra uitkering als u komt te overlijden door een ongeval. Vaak zijn de kosten die met de uitvaart te maken hebben na een ongeval hoger. De Uitvaart Basis-, Plus-, Top- en Flexibel-verzekering keren in dit geval een extra uitkering van € 2.500 uit aan uw nabestaanden. 

Onze bedrijfsvoering is erop gericht dat wij uitkeringen in de toekomst altijd kunnen uitkeren. Naast interne toezichthouders wordt hierop toegezien door De Nederlandsche Bank (DNB).

Premie
Als u de Uitvaart Geld-verzekering online afsluit, betaalt u premie tot een leeftijd van 85 jaar. Wilt u liever premie betalen tot een leeftijd van 65 jaar of een andere betalingstermijn? Neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Onze medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur. Of neem contact op met uw eigen verzekeringsadviseur.

 

Voor meer onafhankelijke informatie over financiële zaken kunt u terecht op Wijzeringeldzaken.nl. Dit is een platform dat het financiële inzicht van consumenten wil vergroten.