Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
043 - 363 64 86

Recente beoordelingen

9,3

Gebaseerd op 8 beoordelingen.
100% beveelt ons aan.

José
16-05-2022

Uitvaart goed verzorg en begeleid zodat we achteraf aan een toch voor ons zelf verdrietige dag een mooie plechtige en waardevolle herinnering overhouden!

Lees meer

Colinda
13-05-2022

Vanaf het moment van ophalen van de overledene tot het laatste afscheid, wordt er respectvol met de overledene om gegaan. De weg naar het afscheid toe zijn wij uitstekend begeleid door zowel Rimmer Frissen als Daphne Jongen- Drummen. Zij hebben er voor gezorgd dat wij mijn moeder een mooi persoonlijk afscheid hebben kunnen geven. Iets dat ook zeker helpt bij het stukje rouwverwerking. Bij vragen zijn zij bereikbaar. Ze stralen de rust uit die op zo'n moment heel hard nodig is in dergelijke verdrietige tijden. Wij hebben niets dan lof voor de manier waarop de uitvaart verzorgd is en zijn hen dankbaar voor de wijze waarop ze ons begeleid hebben en zelfs er voor gezorgd hebben dat we op het moeilijkste moment, dat extra stukje kracht gevonden hebben om datgene te doen wat je zo graag voor je moeder wilt doen. namelijk een persoonlijk woord van afscheid richten tot mijn moeder

Lees meer

Jeroen
03-05-2022

Na het verlies van onze vader en echtgenoot haben we meteen veel steun ontvangen bij de voorbereiding van de uitvaart. De uitvaart zelf was heel mooi geregeld met een perfect bij ons passende dienst.

Lees meer

Bekijk alle recensies

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Monuta in Maastricht

Voor het regelen van een uitvaart in Maastricht kunt u terecht bij Monuta. Wij bieden u een persoonlijke en betrokken dienstverlening en staan voor u klaar om u te ontzorgen. Bij Monuta in Maastricht staan uw wensen altijd centraal. Of u nu kiest voor een begrafenis of crematie in Maastricht. Het is voor ons van belang dat de uitvaart precies past bij uw wensen en die van uw overleden dierbare. Met ons team van ervaren en betrokken uitvaartverzorgers doen wij er alles aan zodat u met een goed gevoel kunt terugkijken op het afscheid.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
maastricht-uvc-lgs
La Grande Suisse
Mariënwaard 61
6222 AM Maastricht
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 6.500 en de € 11.000. Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf €2.995. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer
Image
Rimmer Frissen
Uitvaartverzorger

Rimmer

Frissen

Lees meer over Rimmer

Image
Tom Mulder
Uitvaartverzorger

Tom

Mulder

Lees meer over Tom

Image
maastricht-uvc-lgs

Uitvaartcentrum in Maastricht

Monuta in Maastricht staat voor een passende uitvaart. Daarom kunt u op iedere plek afscheid nemen. U kunt denken aan een van de karakteristieke kerken van Maastricht, maar bijvoorbeeld ook aan de favoriete kroeg of sportclub van de overledene. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de uitvaart te regelen in een crematorium of uitvaartcentrum in de regio Maastricht. U kunt hiervoor terecht bij La Grande Suisse, een kenmerkend en historisch crematorium en uitvaartcentrum aan de Mariënwaard waar u de uitvaart van begin tot eind kunt organiseren. Wij bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar om samen met u de uitvaart te regelen in Maastricht.
Meer over ons uitvaartcentrum
Lokale
partners
Monuta werkt in Maastricht met de volgende partners
Bloemist
Fleurop
Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Ik wil graag mijn uitvaartwensen vastleggen. Waar kan ik dit doen?
Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen ook vrijblijvend bespreken met een uitvaartverzorger via een voorgesprek. Als u een afspraak maakt, vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.
Vanuit welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta in Maastricht?
U kunt terecht bij Monuta voor het regelen van een uitvaart in de regio Maastricht.
Ik zoek een Monuta uitvaartcentrum in Maastricht, waar kan ik terecht?
Wanneer u op zoek bent naar een uitvaartcentrum in Maastricht, dan kunt u terecht bij Crematorium en Uitvaartcentrum La Grande Suisse. Het uitvaartcentrum heeft drie rouwkamers, die u ook als 24-uurskamer kunt gebruiken. Het is een kenmerkend en historisch crematorium en uitvaartcentrum dat voldoet aan vele wensen rondom een laatste afscheid. La Grande Suisse biedt u de mogelijkheid om een volledige uitvaart op één locatie te verzorgen. Van opbaring, uitvaartdienst tot koffietafel. Een locatie die bijzonder voor Maastricht is met een rijk historisch verleden, waarbij rekening gehouden is met het behoud van de oude details van het pand.