Klanten willen wel, maar ondernemen geen actie

Hoe vaak doen we dingen onbewust, zonder er echt bij stil te staan? Uit gewoonte, of omdat het nou eenmaal zo hoort. Zo gaat het ook vaak met het afsluiten van een uitvaartverzekering, zo bleek laatst tijdens een klantenpanel. Klanten hebben wel ooit heel bewust een uitvaartverzekering afgesloten, maar waren zich vele jaren later niet meer bewust van de hoogte ervan. Of wat er precies vergoed wordt. 

Het is iets wat onlangs ook weer eens bevestigd werd door de uitkomsten van een onderzoek, uitgevoerd door NL-Eyes, in opdracht van Monuta. Maar liefst de helft van de ondervraagden met een uitvaartverzekering wist niet waarvoor ze precies verzekerd zijn. Nog eens 43 procent bleek zich überhaupt niet bewust van wat een uitvaart kost. Niet zo gek dus dat een groot deel van de klanten op dit moment niet voldoende verzekerd is. En dat, terwijl – tegenstrijdig genoeg – zo’n 80 procent het wél heel belangrijk vindt dat hun nabestaanden niet hoeven (mee) te betalen aan de uitvaart. 

Daarom is Monuta de campagne Bewust Verzekerd gestart. Hiermee willen we mensen laten inzien hoe belangrijk het is om te controleren wat de hoogte van hun uitvaartverzekering is, en of die nog voldoende is om de persoonlijke uitvaartwensen te laten uitvoeren. Ook om in de gaten te houden wanneer omstandigheden veranderen – denk aan een huwelijk, scheiding, geboorte -  vragen om een aanpassing daarin. 

Klanten wíllen het allemaal wel goed geregeld hebben, uit liefde voor hun nabestaanden, of voor een stukje rust... Maar of dat daadwerkelijk zo is, of hoe ze dat moeten doen, daar zijn ze zich vaak niet van bewust. Een financieel adviseur is in staat om dit bewustzijn te vergroten. En helpt die extra stap daadwerkelijk te nemen. Want hij of zij heeft tenslotte regelmatig contact met klanten. Of het nu is via een digitale nieuwsbrief of in een persoonlijk gesprek. Het is altijd fijner als iemand die ze vertrouwen én die hun persoonlijke situatie kent, daarbij kan adviseren. En een goed advies leidt bijna altijd tot actie.

Wilt u reageren op deze blog? E-mail dan naar rvdwal@monuta.nl.