Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Banner open einde

Open
Einde

Hoe regel je
een uitvaart?

Veel mensen weten pas wat er bij het afscheid komt kijken als ze het meemaken in hun omgeving. Maar Ciana (32) wil dit al weten nu ze midden in haar leven staat, ook al lijkt het nog ver weg. Haar afscheid is voor haar een open einde dat ze zelf nog moet invullen. In aflevering 1 maakt Ciana voor het eerst kennis met de uitvaartwereld. Net als 44% van Nederland heeft zij nog nooit opgezocht wat er gebeurt bij een uitvaart. Samen met uitvaartverzorger Tommy duikt ze achter de schermen van de uitvaartwereld.

De uitvaart
verzorger

In Open Einde begeleidt uitvaartverzorger Tommy Ciana bij het maken van haar keuzes. Hij legt uit wat er mogelijk is, wat het kost en helpt haar met het regelen van al haar uitvaartwensen. Dit is wat al onze uitvaartverzorgers doen. Bij het regelen van een uitvaart bij Monuta heb je altijd één vertrouwd gezicht, die je tijdens het hele proces ontzorgt. Deze uitvaartverzorger is er namelijk voor, tijdens en na de uitvaart, om te zorgen dat er een mooi en persoonlijk afscheid geregeld wordt. 

Afbeelding
Tommy en Ciana met rouwvervoer

Jouw persoonlijke
afscheid

Hoe jouw afscheid eruit ziet, is heel persoonlijk. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel mogelijk rondom het regelen van een uitvaart. De standaard kist en rouwauto zijn allang niet meer de norm. Je ziet steeds vaker dat mensen het afscheid willen gebruiken om het leven te vieren. 

Misschien denk je niet iedere dag na over hoe je dit voor je ziet. Toch kan het heel veel rust bieden om te bedenken wat een persoonlijk afscheid voor jou betekent.

Lees verder

 

Goed om over
na te denken

Open over afscheid zijn met anderen is een stuk makkelijker als je weet wat er allemaal mogelijk is en wat er geregeld moet worden. Weet je nog niet zo goed hoe dat zit? Bekijk dan een van onze series over deze onderwerpen.

Open in 1 minuut- vragen over afscheid hoeven niet ingewikkeld te zijn, daarom beantwoorden we ze in een minuut.

Uitvaartblogs - in verschillende blogs delen uitvaartverzorgers verhalen over mensen met bijzondere uitvaartwensen. Daarnaast delen we tips over rouw en afscheid. 

Afbeelding
Ciana en Tommy zitten op een bankje op de natuurbegraafplaats

Aflevering 2

In deze aflevering onderzoekt Ciana (32) hoe ze haar afscheid persoonlijker kan maken door een locatie te kiezen die bij haar past. Daarin heeft ze meer keuzes te maken dan ze dacht. 

Bekijk aflevering 2

Afbeelding
Opbaarplank en eco urn

Aflevering 3

Samen met Tommy bezoekt Ciana de rouwvervoerders en neemt ze een kijkje bij de kistenmakers. Ook daar ontdekt ze dat er veel onverwachte keuzes zijn.

Bekijk aflevering 3

Afbeelding
Open Einde titelkaart

Open Einde

Presentatrice Ciana (32) staat nog vol in het leven, maar wil graag open zijn over afscheid. Omdat ze zelf nog nooit een afscheid heeft moeten regelen, weet ze niet waar ze moet beginnen. 

Meer informatie