Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Tommy en Ciana kijken uit het raam

Open Einde
aflevering 2

Meer over dit onderwerp

Waar wil jij dat mensen
afscheid van je nemen?

In deze aflevering onderzoekt Ciana (32) hoe ze haar afscheid persoonlijker kan maken door een locatie te kiezen die bij haar past. Daarin heeft ze meer keuzes te maken dan ze dacht. Want waar wil ze haar afscheid? Wil ze nog dat mensen haar kunnen bezoeken voor de uitvaart? En wat gebeurt er daarna? Waar kan ze begraven worden en wat kan er allemaal met de as als ze voor cremeren kiest?

Allemaal vragen waar veel mensen nog nooit over na hebben gedacht. 27% van de Nederlanders heeft geen helder beeld van hoe zij hun afscheid voor zich zien. Volg Ciana in haar zoektocht naar haar eigen afscheidswensen, om zo meer te ontdekken over wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. 

Graf- en crematie
kosten onderzoek

Wat een begrafenis of crematie kost, is niet alleen afhankelijk van de uitvaartwensen van de overledene. In deze aflevering bespreken Tommy en Ciana de verschillen tussen de soorten graven en wat dat met de kosten doet. Maar wat een graf kost, heeft ook te maken met de begraafplaats waar je begraven wil worden. Ook de kosten voor een standaard crematie kunnen verschillen per gemeente en crematorium. Om een beeld te krijgen van deze kosten doen we hier jaarlijks een onderzoek naar.  Hier kun je zien wat de kosten zijn per begraafplaats en crematorium.
 

Weet jij wat jouw
wensen kosten?

Hoe meer uitvaartwensen je voor jezelf kunt bedenken, hoe beter je kunt inschatten wat jouw afscheid ongeveer gaat kosten. Om dat makkelijker te maken hebben we de Monuta uitvaartkostenmeter. Daar kun je jouw uitvaartwensen invoeren en krijg je een overzicht van het bedrag dat past bij jouw persoonlijke afscheid. 

Benieuwd naar jouw maandpremie? Bereken hem hier.

Bereken
Afbeelding
Tommy en Ciana met rouwvervoer

Aflevering 3
vervoer en kist

Tijdens deze aflevering gaat Ciana op bezoek bij de rouwvervoerders, waar ze te zien krijgt wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vervoer. Heb jij bijvoorbeeld weleens een uitvaartjeep gezien? Of een bakfiets waarop een kist past? Laat je inspireren door wat er allemaal beschikbaar is en ontdek zo wat bij jou past. 

Bekijk aflevering 3

Afbeelding
Ciana staat bij een bos bloemen bij de bloemist

Aflevering 4
jouw smaak

De meeste mensen hebben nog niet over 'de grote vragen' van het afscheid nagedacht, maar wel over hun eigen smaak. Daar gaat deze aflevering dan ook over. Eten en muziek zijn namelijk onderdelen van de uitvaart waar veel mensen al wél een idee bij hebben. Ciana en Tommy gaan op zoek naar wat er eigenlijk mogelijk is qua catering, bloemen en muziek. 

Bekijk aflevering 4

Afbeelding
Open Einde titelkaart

Open
einde

Presentatrice Ciana (32) staat nog vol in het leven, maar wil graag open zijn over afscheid. Omdat ze zelf nog nooit een afscheid heeft moeten regelen, weet ze niet waar ze moet beginnen. Blanco duikt zij in de wereld van de uitvaart. Hierbij wordt ze geholpen door haar uitvaartverzorger Tommy, die haar meeneemt langs de meest belangrijke keuzes. 

Meer informatie