Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Kist in uitvaartcentrum

Open over begraven
of cremeren

Meer over dit onderwerp

Begraven of cremeren zijn intussen niet meer weg te denken bij een uitvaart. Er wordt vaak gedacht dat begraven altijd duurder is dan cremeren. Maar is dat wel zo?

Edward van Monuta legt het uit.

Wat kost
mijn uitvaart?

De kosten van een uitvaart hebben te maken met jouw persoonlijke wensen. Wil jij weten wat jouw uitvaart kost? Vul dan jouw uitvaartwensen in. Aan het eind krijg je een overzicht van de kosten die daarbij komen kijken.

De kosten voor cremeren en begraven zijn per gemeente verschillend. Monuta doet ieder jaar onderzoek naar de graf- en crematiekosten per locatie. Deze kun je bekijken in de graf- en crematiekostenmeter. 

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut cliches

De meeste mensen krijgen een uitvaart zoals we die kennen. Maar sommige mensen zeggen ook weleens 'ik hoef geen uitvaart' en ‘zet mij maar bij het vuilnis’. Wat gebeurt er als de overledene niets wil, of als er niemand is om het te regelen? Edward van Monuta legt uit hoe dat zit.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut zelf regelen

Wil jij een uitvaart nog persoonlijker maken door zelf ook wat te regelen of maken? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat. Edward van Monuta geeft in deze video een aantal tips.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut kosten

Wat voor uitvaart je ook kiest, er komen altijd kosten bij kijken. Maar wie betaalt deze? René van Monuta legt uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.