Overslaan en naar de inhoud gaan

28 Monuta uitvaartverzorgers ontvangen Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

 

 
Afbeelding
Corné Mulder reikt diploma's uit aan uitvaartverzorgers

Ugchelen, 9 juli 2021

Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta op 8 juli 2021 ontvingen 28 Monuta uitvaartverzorgers het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd uitgereikt door Stichting NaVU. De uitreiking vond plaats in Crematorium Heidehof in Ugchelen.

“Het is geweldig om de verhalen te horen van de reis die onze uitvaartverzorgers hebben afgelegd. Elk op hun eigen wijze hebben ze het vak eigen gemaakt. Soms met een hobbel hier of daar, maar allemaal met passie voor het vak en liefde voor de families die zij hebben mogen bijstaan,” zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. “Het blijft bijzonder dat het in onze branche niet verplicht is om een opleiding te volgen voor iemand zich uitvaartverzorger mag noemen. Om de kwaliteit die wij eisen te kunnen waarmaken is opleiding en bijscholing van groot belang. Ik ben dan ook heel trots dat deze 28 uitvaartverzorgers hun NaVU-diploma nu hebben en snel hun registratie aan kunnen vragen voor Register Uitvaartverzorger. Zo kunnen nabestaanden zien dat ze met een vakman of vakvrouw te maken hebben.”

Opleidingsprogramma
Het opleidingsprogramma waarmee nieuwe uitvaartverzorgers het vak leren van Monuta is erop gericht om een stevige basis neer te zetten om het vak te leren zonder dat er op nabestaanden wordt ‘geoefend’. Daarom krijgt elke nieuwe uitvaartverzorger een mentor. Het inwerkproces duurt in totaal een half jaar. Hierbij krijgen de nieuwe uitvaartverzorgers de ruimte om te leren van hun collega’s en uiteindelijk ook zelfstandig aan het werk te gaan. De laatste fase is het NaVU-examen. Na de registratie als uitvaartverzorger heeft Monuta een uitgebreid opleidingsprogramma waarmee uitvaartverzorgers PE-punten kunnen halen. De Monuta praktijkopleiders breiden dit programma voor bijscholing jaarlijks uit.

Uitvaartverzorgers die het NaVU-diploma hebben ontvangen:

Thaneé Aerts, Oudenbosch
André Bakker, Heerhugowaard
Renate van Beek, Ede
Toon van den Boogaard, Dieren
Arno Cleiren, Sittard
Natalie van Eijndthoven, Zeist
Angeline Geeraets, Venlo

Carola Hollander, Aa en Hunze
Arthur Hogenkamp, Apeldoorn
Lisanne Huijbens, Leiden/Den Haag
Monique Jansen, Amsterdam/Bussum
Jan Kruit, Voorthuizen
Jet van Leeuwen, Zutphen
Klaasje Mulder, Heerenveen/Zwolle
Evelien Ninaber, Amstelveen
Esmeralda Ovaa, Bussum/Amsterdam
Audrey Peper, Haarlem
Alet Postma, Stadskanaal/Emmen
René Rosmalen, Nijmegen
Suzanne Schierbeek, Harderwijk/Lelystad
Annemarie Spierings, Apeldoorn
Danielle van der Steen, Den Haag
Petra Timmers, Alkmaar
Erica Ubbink, Lochem
Gerda Wagenaar, Raalte
Roel van der Wielen, Zaandam
Richard Willemsen, Zoetermeer
Anne van der Zee, Zoetermeer


NaVU-diploma

Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers in Nederland te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Het vakexamen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Met het NaVU-diploma kunnen uitvaartverzorgers zich inschrijven in het Register Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Zij moeten een gemiddelde klanttevredenheidscore van een 8 of hoger (gemeten over twintig uitvaarten) en minimaal tien uitvaarten zonder klachten hebben begeleid. Nabestaanden kunnen aan de hand van het register hun keuze voor een uitvaartverzorger maken op basis van kwaliteit.