Uitvaartcentrum

Een locatie die past

U kiest zelf de locatie voor het afscheid en de bijeenkomst na de plechtigheid. U kunt kiezen voor een locatie in een uitvaartcentrum maar dit hoeft niet. Graag zoeken wij met u een locatie die past. Een plek waar u het afscheid kunt vormgeven zoals u wilt. 

Uitvaartcentrum
Vaak is de dienst in de aula van het uitvaartcentrum of crematorium. Ook het condoleren is hier mogelijk. 

De uitvaartdienst kunt u houden op een door u zelf gekozen locatie. Vaak wordt er gekozen voor een dienst in een kerk. Er zijn daarnaast nog veel meer locaties mogelijk. U kunt bijvoorbeeld de dienst houden in een theater, restaurant of met mooi weer in de tuin. Ook een andere plek die veel betekende voor de overledene zoals de sportclub is mogelijk. 

Invulling plechtigheid
U kunt de dienst vormgeven volgens uw wensen en die van de overledene. U kunt muziek spelen en foto’s tonen via een beamer. Via toespraken kunt u vertellen over het leven van uw dierbare. Ook voorwerpen die veel hebben betekend kunnen de leidraad vormen, zoals een verzameling. Een bijeenkomst wordt intiemer door een kring te vormen. Bij een kleine bijeenkomst kan elke gast een anekdote vertellen of een voorwerp of muziekstuk meebrengen die een herinnering oproept. Het is daarnaast mogelijk de plechtigheid vast te leggen op dvd. 

Na de uitvaart
Na de plechtigheid kiezen de nabestaanden er vaak voor om nog even met de bezoekers van de uitvaart samen te zijn. Bijvoorbeeld om een kopje koffie te drinken, een broodje te eten of zelfs om uitgebreid te dineren. U kunt ervoor kiezen om samen te komen in de koffiekamer van het uitvaartcentrum, maar ook hier geldt dat andere locaties mogelijk zijn. Een restaurant, zalencentrum of gewoon thuis.