Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Gedicht overlijden kind

De kosten van
een crematie

Bespreek uw uitvaartwensen

Bespreek de wens voor cremeren vrijblijvend met een Monuta uitvaartverzorger bij u in de buurt. 

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en het aantal gasten die u uitnodigt. De kosten liggen tussen de € 6.500 en € 11.000. Uiteraard is een crematie op maat ook mogelijk. 

Wat kost een
crematie?

Gemiddeld kost cremeren tussen de € 6.500 en € 11.000 in Nederland. De kosten verschillen per crematorium. Bij een crematie komen ook andere kosten kijken, zoals:

  • Basiskosten: uitvaartverzorger, laatste verzorging, opbaren, rouwvervoer
  • Plechtigheid: uitvaartdienst, rouwboeket, rouwkaarten, catering
  • Persoonlijke voorkeur: eenvoudige of luxe kist, rouwadvertentie in de krant, volgauto’s, uitgebreide catering, verlenging aula
Afbeelding
Kosten uitvaart
Afbeelding
Uitvaart klein budget - goedkope crematie

Crematie voor een
klein budget

Het komt soms voor dat op het moment dat iemand overlijdt er niet veel geld beschikbaar is voor de uitvaart. Onze uitvaartverzorgers denken graag met u mee hoe we de kosten dan zo laag mogelijk kunnen houden.  Het is ook mogelijk een goedkope uitvaart te regelen door goed de verschillende mogelijkheden af te wegen. Zo kunnen wij al een uitvaart voor u regelen vanaf €2.995. Bij een goedkope uitvaart kijken wij hoe we zoveel mogelijk de kosten kunnen beperken door bijvoorbeeld geen gebruik te maken van een afscheidsdienst of catering. Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek

Persoonlijke
wensen

Meestal kiest men voor een goedkope kist. Ook het rouwboeket is vaak eenvoudiger. Want de bloemen komen niet op een graf na de dienst. Ook geven gasten vaker een donatie dan bloemen. Wilt u de crematie in het weekend laten plaatsvinden? Houdt u er rekening mee dat de kosten van een crematie in het weekend duurder zijn. Dit komt door de weekendtoeslag. Dit geldt voor de crematie zelf, maar ook voor andere onderdelen van de uitvaart, zoals rouwvervoer en dragers.

Asbestemming

Er is veel mogelijk op het gebied van asbestemming:

  • Uitstrooiing van de as kost gemiddeld € 90
  • Een urn kost tussen € 300 en € 500
  • As bewaren in een urnenmuur kost gemiddeld € 340 per vijf jaar

Meer weten over de
kosten van een crematie?

Wilt u meer informatie over de kosten van een crematie bij u in de buurt? Neemt u dan gerust contact op met onze uitvaartverzorgers.

Crematie financieel
mogelijk maken?

Monuta helpt u ook om uw wensen financieel mogelijk te maken, door deze crematiekosten te verzekeren. Met een uitvaartverzekering laat u uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. Bereken uw premie en sluit eenvoudig online een uitvaartverzekering af.

Bereken

Liever persoonlijk
contact?

Geen crematie is hetzelfde, wilt u liever persoonlijk met iemand praten over crematiekosten en een uitvaartverzekering? Onze medewerkers helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. 

Veelgestelde vragen over de kosten van een crematie

Kosten van een crematie

Zijn de kosten voor asbestemming ook onderdeel van de uitvaartverzekering van Monuta?

Nee, deze kosten zijn niet meeverzekerd. Er zijn veel mogelijkheden voor asbestemming, waardoor de kosten niet van tevoren duidelijk zijn. Het vrij te besteden bedrag kan door uw nabestaanden gebruikt worden voor deze kosten.