wat kost een crematie

Kosten crematie

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en het aantal gasten die u uitnodigt. De kosten liggen tussen de € 6.500 en € 9.000. Uiteraard is een crematie op maat ook mogelijk. 

Bereken de kosten voor een crematie   

Wat kost een crematie

Gemiddeld kost cremeren € 1.300 in Nederland. De kosten verschillen per crematorium. Bij een crematie komen ook andere kosten kijken, zoals:

  • Basiskosten: uitvaartverzorger, laatste verzorging, opbaren, rouwvervoer
  • Plechtigheid: uitvaartdienst, rouwboeket, rouwkaarten, catering
  • Persoonlijke voorkeur: eenvoudige of luxe kist, rouwadvertentie in de krant, volgauto’s, uitgebreide catering, verlenging aula

Persoonlijke wensen

Meestal kiest men voor een goedkope kist. Ook het rouwboeket is vaak eenvoudiger. Want de bloemen komen niet op een graf na de dienst. Ook geven gasten vaker een donatie dan bloemen. Wilt u de crematie in het weekend laten plaatsvinden? Houdt u er rekening mee dat de kosten van een crematie in het weekend duurder zijn. Dit komt door de weekendtoeslag. Dit geldt voor de crematie zelf, maar ook voor andere onderdelen van de uitvaart, zoals rouwvervoer en dragers.

Asbestemming

Er is veel mogelijk op het gebied van asbestemming:

  • Uitstrooiing van de as kost gemiddeld € 90
  • Een urn kost tussen € 300 en € 500
  • As bewaren in een urnenmuur kost gemiddeld € 340 per vijf jaar

Meer weten over de kosten van een crematie?

Wilt u meer informatie over de kosten van een crematie bij u in de buurt? Neemt u dan gerust contact op met onze uitvaartverzorgers.

Uitvaartverzorger in uw buurt

Een crematie financieel mogelijk maken?

Monuta helpt u ook om uw wensen financieel mogelijk te maken, door deze crematiekosten te verzekeren. Met een uitvaartverzekering laat u uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. Bereken uw premie en sluit eenvoudig zelf online een verzekering af.

Bereken uw verzekeringspremie

Liever persoonlijk contact?

Geen crematie is hetzelfde, wilt u liever persoonlijk met iemand praten over crematiekosten en een uitvaartverzekering? Onze medewerkers helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur.