Wat kost een crematie?

Een crematie kost al gauw tussen de € 6.500 en € 9.000. De hoogte van de kosten hangt af van uw persoonlijke wensen. Verwacht u veel gasten of wilt u een uitgebreide dienst? Dan zullen de kosten hoger zijn dan bij een eenvoudige plechtigheid. Monuta kan voor elk budget een crematie regelen.

Bereken de kosten voor een crematie   Zoek een uitvaartverzorger in uw buurt

Kosten crematie

Gemiddeld kost cremeren € 1.300 in Nederland. De kosten verschillen per crematorium. Bij een crematie komen ook andere kosten kijken, zoals:

  • Basiskosten: uitvaartverzorger, laatste verzorging, opbaren, rouwvervoer
  • Plechtigheid: uitvaartdienst, rouwboeket, rouwkaarten, catering
  • Persoonlijke voorkeur: eenvoudige of luxe kist, rouwadvertentie in de krant, volgauto’s, uitgebreide catering, verlenging aula

Persoonlijke wensen

Meestal kiest men voor een goedkope kist. Ook het rouwboeket is vaak eenvoudiger. Want de bloemen komen niet op een graf na de dienst. Ook geven gasten vaker een donatie dan bloemen. Wilt u de crematie in het weekend laten plaatsvinden? Houdt u er rekening mee dat een uitvaart in het weekend duurder is. Dit komt door de weekendtoeslag. Dit geldt voor de crematie zelf, maar ook voor andere onderdelen van de uitvaart, zoals rouwvervoer en dragers.

Asbestemming

Er is veel mogelijk op het gebied van asbestemming:

  • Uitstrooiing van de as kost gemiddeld € 90
  • Een urn kost tussen € 300 en € 500
  • As bewaren in een urnenmuur kost gemiddeld € 340 per vijf jaar

Een crematie regelen?

Wilt u meer informatie over de kosten van een crematie bij u in de buurt? Neemt u dan gerust contact op met onze uitvaartverzorgers.

Uitvaartverzorger in uw buurt

Een crematie financieel mogelijk maken?

Monuta helpt u ook om uw wensen financieel mogelijk te maken, door deze kosten te verzekeren. Met een uitvaartverzekering laat u uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. Bereken uw premie en sluit eenvoudig zelf online een verzekering af.

Bereken uw verzekeringspremie

Liever persoonlijk contact?

Geen crematie is hetzelfde, wilt u liever persoonlijk met iemand praten over uitvaartkosten en een uitvaartverzekering? Onze medewerkers helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 02 22 92. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. 

Monuta Commercial 2014 "Uitvaart in beeld"